Wczoraj było paskudnie - deszcz ze śniegiem, mgła i przenikliwy chłód, chociaż termometr pokazywał plusową temperaturę. Dzisiaj czasami przebijało słońce i było całkiem ładnie. Może ta pogoda dotrze do Ciebie jutr Tego życzę
no nie budowlana ,tylko ROD ale dom 35 m kwdarowych mozna postawić taki mi się marzy by nie wracać np.w wakacje do zgiełku ulic i szumu a zimą rozpalić ogień w kominku i podziwiać panoramę Szczecina,trochę utrudnienie bo do drogi wjazdowej jest ok 20 metrów :-/ ale co się nie robi jak się strasznie chce mam dwie krasnoludki mam dwie krasnoludki
Troche ubyło zdublowanych drzew jesienią.Niektórzy odsypiali noc sylwestrową a ja jak to ja z uporem maniaka 1 stycznia wyrywałam bardzo starą czereśnie,tam będzię stał nasz prawdziwy dom ,dobrze ze tem była troszku dodatnia i poszło jak po maśle
Czy ten właściwy czas już nastał? Zaraz biegnę sprawdzić
A ja, kiedyś zakochana tylko w bieli i czerni, kocham kolory Mam oczywiście swoje ulubione i te, za którymi nie przepadam, ale staram się oglądać świat we wszystkich barwach
Skoro lubisz czerń i biel, to trochę bieli z ubiegłego roku
już rozglądam się za nasionkami bo u mnie wybór marny...choć w zeszlym toku kupiłam u mnie kłącza host, oj wtedy zaszalałam dziś kupiłam w B ciemiernika i nie wiem co z nim zrobić, bo do ziemi się nie nadaje bo ziemia zmrożona, ...na kwiatku pisze, że znosi mrozy do -10 , u mnie często jest więcej, zobaczymy co z niego będzie
Lubię cynie, zawsze je sieję za wcześnie Potem takie wybujałe do gruntu sadzę i złoszczę się sama na siebie. W tym roku sobie na wstrzymanie wezmę, będę siała ze swoich nasion!!! Ciekawe co z tego wyjdzie
Najwyżej do Ciebie się uśmiechnę po jakieś Twoje nadwyżki siewek
i moje palmy z nasionka
i lilie tygrysie dla Reni i Gosi,za cieplo i mało światła to wyciągają się i są słabiutkie, ale te listeczki i tak cebulki karmią więc powinny podrosnąć
W mieszkaniu to im łatwiej
moja rozmnażalnia parapetowa
Po wielokrotnych próbach chyba się udało, nie mam pojęcia jaki to gatunek ,ale rośnie w pokroju jodły lub świerka i bardzo mi się podoba u sąsiada więc sobie kawałek wzięłam...i to nie raz zanim się udało
Na parapecie prym wodzą wilce.Ukorzeniłam 15 sadzonek...to mi wystarczy.
Stipa już się pokazała...dzisiaj wysiałam werbenę p.Jeszcze w kolejce czeka kleome i później pomidorki....chyba nic więcej nie będę wysiewać.