Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:38, 21 sty 2016

Do góry
olga80 napisał(a)

myślałam o różowych aby pasowała do nich szałwia omszona przed nimi ma być obwódka z buksików lub trzmieliny

Zaden ze mnie super doradca ale wydaje mi sie, ze niebieska szałwia pasuje praktycznie do kazdego koloru róż
Z jasno różowych to bonica jest ok , aczkolwiek ja zdecydowanie wolę Tereskę

Kwiaty i liście są wiekszę ( pisałam juz o tym ale doprowadza mnie do szału wybieranie tych małych listeczków ) Tereska decydowanie dłuzej utrzymuje kwiaty, nie osypuje sie jak bonica , przy wiekszym krzaku troche mnie to wkurzało, Tereskę ścinam i nie ma problemu , jak nie zetniesz to tez sie osypie. Na południowej stronie bonica mocno jasnieje , u tereski to mniej widac, i tereska u mnie zdrowsza i krzak tez bardziej kompaktowy.

Typografia ogrodu 21:37, 21 sty 2016

Do góry

nawigatorka napisał(a)
Tyle ze u mnie mialyby byc najpewniej trzy sztuki ale wielopniowe.czytalam ze mozna posadzic do jednego dolka pojedyncze i "udac" wielopniowe.dzieki Kasiu bede myslec.

Pisalam ze magnoli nie chce ale to zdjecie jest super, pokroj jak dla mnie idealny

http://www.lucianogiubbilei.com/work/projects

A już myślami, ze będzie magnolia.
Swidosliwa Lamarcka super, ja bym sie nie zastanwiała
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 21:34, 21 sty 2016

Do góry
rozark napisał(a)

mój jest mocno już wyobcinany i służy nam za parasol w czasie upałów i jako stołówka dla wiewiórek

Parasol z niego dobry...to fakt...i to jedyny powód, dla którego raczej go nie zetnę.Wiewiórki już nie przychodzą, mam teraz koty.Biegałam wtedy z aparatem...też.

Fajne one )
Ogród z pergolą 21:31, 21 sty 2016

Do góry
po drugiej stronie mam cos takiego. tło serby, potem 4 rododendrony i kulki tuja danica , średnie nawiązanie...ale może stac sie z ta rabata to co z twoja kiedys hortensjowo-grackowo-kulkowo-zurawkową
szer ok 18-19m ale jeszcze trzeba odjąć 2m na zrobienie wejscia z płyt na dalsza część ogrodu
Ogród tworzony z pasją 21:30, 21 sty 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Zobaczcie ile zgromadziłem nasion, będzie się działo na wiosnę.

wow troche jest
Moja bajka 21:29, 21 sty 2016

Do góry
To właśnie tu 21:21, 21 sty 2016

Do góry

Savill Garden.

to uzupełnię o szersze spojrzenie

i musimy cierpliwie czekać na wiosnę
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:20, 21 sty 2016

Do góry
Nasypalo sniegu... trzeba bylo dzis go rozjezdzic ☺
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 21:20, 21 sty 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Mam wielkiego orzecha i czekam chwili,gdy go wytniemy..choć częściowo...;przed tarasem to sadź raczej coś ozdobnego...a nie gubiącego masę liści jesienią

mój jest mocno już wyobcinany i służy nam za parasol w czasie upałów i jako stołówka dla wiewiórek

Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:16, 21 sty 2016

Do góry
Ewik napisał(a)
Zdecydowałam - ostróżki wracają przed dom

Piękne są.
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 21:16, 21 sty 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
a których miejsc dotyczą te projekty ???

Witam jak fajnie że mnie odwiedziłaś projekt dotyczy długiej rabaty ok 15m przy betonowym ogrodzeniu sąsiada i róg z haczykiem ok 4m szerokość - zakładam 2m. Jeśli chodzi o nasłonecznienie to jest tam przysłowiowa patelnia.
Tak to wygląda teraz:
Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:15, 21 sty 2016

Do góry
Ewik napisał(a)

Jakie róże chcesz ? wysokość , kolor itp ?

Dla ciebie lipcowy widoczek

myślałam o różowych aby pasowała do nich szałwia omszona przed nimi ma być obwódka z buksików lub trzmieliny
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 21:12, 21 sty 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Polaczenia zoltego z niebieskim piekne i Pilgrim z niebieskim tez

Lichtkönigin Lucia

Moja bajka 21:11, 21 sty 2016

Do góry
No i mam wymarzoną zimę . Zdjęcia byle jakie, w biegu, może jutro uda się lepsze zrobić .
Ogród z koniczynką 21:10, 21 sty 2016

Do góry
Można usiąść...wygląda zachęcająco...

karmnnik z ogromną czapą...

i latarenka...
Ogród z koniczynką 21:07, 21 sty 2016

Do góry
Pani zima zawitała z ogromnym workiem śniegu, który rozsypywała systematycznie przez cały dzień...tak wyglądają świerki conica...

ten niebieski element, to słupek wys 1,4m...

no i lampioniki...
O....! 21:04, 21 sty 2016

Do góry
marzena napisał(a)

Przeglądam twój wątek i się zakochałam w tym widoku z krajobrazem zapożyczonym. Cudnie
Podwórkowa rehabilitacja 20:58, 21 sty 2016

Do góry
Jana napisał(a)
hosty też uwielbiam białe begonie wyglądają bardzo ładnie, zwłaszcza w takiej ilości

Razem tworzą fajne połączenie. Dla Ciebie
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 20:53, 21 sty 2016

Do góry
A czemu akurat na żurawki Obsidian się uparłaś? One są takie smutnawe, prawie czarne (mam ją). O niebo ładniejsze są np. Rio. Mają cudny, czerwony kolor i nawet zimą rozweselają rabatę, zobacz:

W tą rabatę wplotłabym jeszcze dwa drzewa w bordowym kolorze, np. klony Crimson Sentry, albo śliwę wiśniową Pissardi. Buczek nie byłby wtedy samotny . Wtryniłabym je gdzieś przy modrzewiach. I czy koniecznie chcesz modrzewie? One zimą będą łyse, chyba, że jakoś szczególnie je lubisz to się nie czepiam . W zimie efekt będzie ok bo jest sporo zimozielonych roślin. Żeby wiosna była weselsza powsadzałabym cebulowych. Upchnęłabym tam pewnie gdzieś jakiegoś rododendrona w miejsce bardziej zacienione żeby go słonko nie przypalało. A jeśli rabata jest słoneczna to azalię wielkokwiatową (niektóre odmiany bosko przebarwiają się jesienią), a gdzieś na niższe pięterko azalie japońskie, np. Cermesina - ślicznie kwitną i są zimozielone (mam od niedawna ). I chyba zamiast róży nr 3 wolałabym posadzić derenia Sibirica Variegata - ma śliczne listki, jesienią przebarwia się na intensywny róż, a zimą ma krwistoczerwone gałązki. I powtórzyłabym go gdzieś w dalszej części rabaty. Można go przycinać, więc nie bój się, że nadmiernie się rozrośnie. Zresztą on świetnie znosi cięcie. Ale to takie moje luźne wywody. Wierz mi - w kwestii kompozycji są tu znacznie bardziej kompetentne osoby . Co do jesieni to kolor dadzą derenie i azalie. Zimą cudowne poza zimozielonymi będą zaschnięte kwiatostany azalii i powiązane trawki . Ale jak znam siebie to nadźgałabym tam jeszcze jeżówek, rudbekii i Bóg wie czego jeszcze . Namieszałam, namieszałam i spadam .
Zszywkowy ogród marzeń :) 20:48, 21 sty 2016

Do góry
zszywka napisał(a)
Pewnie Mała jest ale kochana i strasznie lubi się przytulać i głaskać Pies Miłość

Piesek słodziaktakimi oczkami wyprosi wszystko u swojej Pani
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies