Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

anna_t 13:09, 18 mar 2016

tak sobie teraz wymysliłam, a może w tym gabionie przy tarasie takie okienka jak gdyby zrób?fajnie by to moglo wygladać, takie na wysokosci oczu np 2 plaskie ale podłużne
kasja83 13:19, 18 mar 2016

Ja myślałam między gabionem a tarasem(w sensie deską) wsadzić zielone trawki-być może namówię jeszcze męża, by trochę obniżyć ten gabion-powiedzmy do dwóch metrów-bo tak dla wyjaśnienie-to on nie będzie po całej długości tarasu na 2 metry-do połowy 2m, a potem 1,5m-żeby nie było wrażenia takiej potężnej ściany .
MirellaB 14:54, 18 mar 2016

Przyszłam od Ani ogród w słońcu zobaczyć, a tu widzę planowanie
AgataP 16:01, 18 mar 2016

kasja83 napisał(a)

Buuuu-a ja zawsze prymus w szkole byłam-to pędzę do Waldka lekcje odrabiać.

Agatko możnaby pewnie koparką-ale narazie wizji brak- w sumie te dwa głaziki z frontu są w rogu działki-więc nie są jakieś agresywne wizulanie.Jeszcze tam będzie więcej ziemi, bo była dziura, więc troszkę znikną w ziemi, a poza tym tam jest narazie łyso-zero nasadzeń-jak będą roślinki to też może będzie inaczej.
Co do humusu-to nie jest jakiś czarnoziem-ale ładna lekka ziemia, której u nas brak, a że przywieziona za dobre słowo-to cenna

I pierwsza pewna decyzja nasadzeniowa-wzdłuż południowej strony ogrodzenia-będę sadzić grabowy żywopłot.Płot i tak trzeba zasłonić- a ma taką prasę u forumowiczów, że to będzie ten kierunek

No i ja dziś sobie taki żywopłot sprawiłam Teraz tylko czekać aż będzie piękny, zielony
anna_t 18:57, 18 mar 2016

No wlasnie o to wrazenie duzej sciany mi chodzi,zeby zniewelowac.a sluchaj nie da sie przytulic gabionu do tarasu?a patrzac idac od frontu zlicowac go ze sciana?musi tak wystawac?
kasja83 20:44, 18 mar 2016

No to jakaś mini foto-relacja. Na pierwszym planie super gryzałka teścia

Tutaj bag kamyczka do zastosowania w obrzeża.

A tutaj malownicza kupa humusu.

Aniu malarstwem na życie raczej nie zarobię-sirotka jestem-oczywiście jest tak zostawione miejsce, że gabion będzie zlicowany ze ścianą-nie będzie poza nią wystawał
kasja83 20:49, 18 mar 2016

Agatka to pędzem do Ciebie obejrzeć efekty
anna_t 20:52, 18 mar 2016

To czemu jest ten row co chcesz ziemia dosypac?tak specjalnie zostawione? To moze tu pusc bluszcz na gabion
anbu 20:57, 18 mar 2016

Lubię zdjątka, robota wre
kasja83 20:59, 18 mar 2016

anna_t napisał(a)
To czemu jest ten row co chcesz ziemia dosypac?tak specjalnie zostawione? To moze tu pusc bluszcz na gabion

Tak-chcę ziemią dosypać-to raz, a dwa jak robiliśmy taras to nie było jeszcze opcji gabionu -nie mogliśmy ściąć skarpy tak na ostro prostopadle do ziemi, bo po prostu osypywała się ziemia.