Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 21:03, 20 mar 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
O dzis jest co oglądac. Rosnie młode pokolenie i za kilka lat tylko fotografowanie ogrodu dla Ciebie zostanie bo chłopaki wszystko migiem obskoczą.A może też Ci odpowiedza ,, ..myślę ...może tak , może nie?" Zawsze rzucam sie na fotki Muminków ale muszę przyznac ze i Ty super z tym sprzętem wygladasz i kapotkę śliczna masz .Pozdrówka.

Model.. może pomoże w ogrodzie Na razie lubi grzebać Na razie,, a potem może tak może nie

Moja bajka 21:01, 20 mar 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Dziś miałam niezły ubaw obserwując jak wróble targają moją trawkę i zbierają źdźbła na gniazdko . Komiczny to był widok

U mnie w ubiegłym roku było podobnie, tylko że nie trawkę zbierały na gniazdo, a wyczesaną sierść mojej piesi...Chwilę wcześniej eMuś wyczesał pieska i trochę spadło mu ze szczotki, a sikorki zaraz zajęły się tym w trymiga...więc eM rzucił na trawę resztę sierści, by ułatwić im wicie gniazdka, skoro tak przypadło im to do gustu...Nie zdążyłam zrobić fotki, a Tobie udało się to perfekcyjnie...Brawo TY...
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:01, 20 mar 2016

Do góry
Anusia napisał(a)

Dostałam ten sam odcień, nie było już w czym wybierać nawet na rynku ale udało się. Nie mogę chodzić w takie miejsca. O włos 'przykleiła' by się do mnie nowa torebka. Odpuściłam, całe szczęście

A mnie bardzo potrzebna nowa bo w miesiąc trzy stare zajeździłam, ale za to kupiłam klony.....torebka poczeka
Metamorfozy ogrodowe 20:59, 20 mar 2016

Do góry
Witajcie od lat obserwuje jako ,,intruz,,wasze ogrody dzisiaj pragne wam pokazac owoc Moj i Mojej rodziny(mamy i taty) ktorzy to zaszczepili w mojej glowie milosc do wszystkiego co zielone )) prawie do wszystkiego

Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:55, 20 mar 2016

Do góry
Peppermint napisał(a)
Pozdrowienia zostawiam i serdecznie zazdroszczę fioletowych plamek

Chyba wszyscy dziś pokazują wiosnę..bo forum ledwo chodzi.
Ogród prawie romantyczny 20:53, 20 mar 2016

Do góry
Wczoraj ogród przywitał nas słońcem. Ale później zrobiło się brzydko i szaro. Nie padało jednak i można było popracować. Dużo popracować Po dwóch dniach udało się ogarnąć warzywnik, obciąć do końca hortensje, przesadzić na nową rabatę krzewy z przedogródka - dwa cisy, krzewuszkę, dwa pięciorniki, dwie tawuły i cały rządek bergenii. Ponadto inne drobne prace ogrodowe. I chociaż dzisiaj ledwo żyję, widzę, że było warto Rabata przed domem czeka na nowe nabytki

Kilka zdjęć na dowód , że i do mnie zawitała wiosna

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:45, 20 mar 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Szałwia dla Oli i przetaczniki

No to ja już nie wiem, dziś się znów poszłam upewnić i u mojej szałwii nic się nie dzieje Jakie tam masz stanowisko, słoneczne ?
Przetaczniki ubiegłoroczne już dawno u mnie startują ale je mam od południ, może to wszystko kwestia "nasłonecznienia" ?

Widzę że ładne zmiany się szykują, masz świetny plan, będzie ekstra wiesz ?

Zdrówka dla wszystkich potrzebujących !!
Szmaragdowy Zakątek 20:44, 20 mar 2016

Do góry
Szybka relacja z wczorajszego spotkania.
Jak co roku ekipa łódzka rozpoczyna kolejny sezon od zajefanego spotkania. W tym roku wyjątkowo późno, bo dopiero w drugiej połowie marca…ale to dlatego, że dziewczyny trochę w rozjazdach były i musiałyśmy zgrać terminarze… Co nie zmienia faktu, że impreza była SUPER !!! Pod swój dach przygarnęła nas nasza kochana Margarete. I to w jej niewielkim, ale cudnym ogrodzie podziwiałyśmy wiosnę…

Jak już wściubiłyśmy swoje ciekawskie nosy we wszystkie ogródkowe zakamarki, jak już rzuciłyśmy okiem/wzrokiem na wszystkie małe i duże roślinki, to przyszedł czas rzucić się w inne miejsce…

Jedzonko było po prostu zarąbiste ! Polędwica zapiekana we francuskim cieście, „murzynek” dla mięsożerców, czyli karkóweczka z suszonymi śliwkami i morelami, warzywka pieczone i w postaci sałatek wiosennych oraz różnorodnych marynat…oj i jeszcze przepyszne krążki serowo- migdałowe. A słodkości…nie będę wymieniała bo ślinotoku dostaniecie i klawiatura się zachlapie…powiem tylko, że po tych mało dietetycznych przysmakach zwiększył mi się co nieco współczynnik oporu powietrza.
Nasza ekipa powiększyła się o dwie kolejne zapalone ogrodniczki. Przesympatyczną i uroczą Agatkę oraz zabawną i równie żywiołową Ewę. Oj rośnie nam grupa łódzka w siłę !!! O zdjęcie zbiorowe musze poprosić Rozark, bo mi z powodu przepysznego grzanego wina z goździkami i mandarynkami jakoś wyleciało z głowy…

Wszystkim dziewczynom dziękuję za wspaniały wieczór, cudowną atmosferę i kupę śmiechu !!! Bogdzi szczególne podziękowania za „drzewko”…jutro, no może we wtorek pojadę do „szmaragdowego” je posadzić.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:44, 20 mar 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Świetna taka fotorelacja.

Dziś kaczki na tapecie ..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:43, 20 mar 2016

Do góry
Piotr_ napisał(a)
Ale robota idzie jak w Muminkach hehe super porządnie i pracowicie

Muminki były.. i inni goście też byli.. przylatują 2 razy do roku.. chyba ta sama para.. pojedli moich rybek (na szczęście koi nie złowią bo za duże), wykąpali się, odpoczęli i poleciały dalej..

Do raju daleko - u Ewy 20:40, 20 mar 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

To taki relaks przedświąteczny

Moja wiosna w donicach Potrzebuję żywych kolorów po tej szarości

Cudne i energetyczne No i widzisz masz krokusy
Ogród Cioci cz. 3 20:32, 20 mar 2016

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 20:30, 20 mar 2016

Do góry
Bylinowo trawiaste łysawe
Ogród Cioci cz. 3 20:28, 20 mar 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Tabliczka od Katki na razie wylądowała na tarasie

Super ta tabliczka tam pasuje
Ogród Cioci cz. 3 20:28, 20 mar 2016

Do góry
I ogólnie
Ogród Cioci cz. 3 20:26, 20 mar 2016

Do góry

Tabliczka od Katki na razie wylądowała na tarasie
Ogród z koniczynką 20:26, 20 mar 2016

Do góry
Generalnie roślinki jeszcze w większości śpią

Obciachałam moje jałowce na okrągło, a te wąsy to początek pałąka....

żeby kształtować je na koszyki...zaczątek pałąka narazie mizerny, ale za parę lat będzie ok...

Ogród Cioci cz. 3 20:22, 20 mar 2016

Do góry
Dzisiaj ponuro ale nie padało więc foty zrobiłam

Iryski w trzech kolorach

Ogród z uśmiechem 20:22, 20 mar 2016

Do góry
Ups, zapomniałam wkleić zdjęcie.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 20:19, 20 mar 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Ok, to ja trawy ciachnę w poniedziałek . Chyba żeby może jutro, chociaż te malutkie... . Albo jak mnie będzie nosić to nawozem sypnę i medzianem popryskam .

Miedzianem pryskałam kilka dni temu..bo pąki już pękały,a musiałam po miedzianie pojechać promanalem.
Nawozów jeszcze nie sypię. Chyba za wcześnie. Można cebulowe podsypać.. ale czasu brak.. i tak co roku

I kawalerka dla Iguni... chłopaki zamieniły się miejscami Idzie z nich boki zrywać..
Pytam się wczoraj Muminka czy przyjedzie do mnie... a on bardzo poważnie odpowiedział "Myślę.... może tak, może nie...". A młodszy już raczkuje przez pełzanie Ależ ten czas leci ..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies