Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Margarete 15:45, 20 mar 2016

Magda - wielkie dzięki za wczoraj
Za pomoc, za cierpliwość w moim szalonym rozgardiaszu przed przybyciem gości, za prezenty i pyszne rogaliki

p.s. A samochód zabrałaś dziś. Po cichutku nie zaglądając do mnie
Krys 15:57, 20 mar 2016

Magda dzieki za pilotowanie i fajne spotkanie
AgataP 17:16, 20 mar 2016

Magda, z Tobą człowiek nigdy by się nie nudził Uwielbiam takie osoby, bo i ja się szybko nakręcam na dobrą atmosferę dzięki wielkie i do zobaczenia
rozark 18:08, 20 mar 2016

po czym ty tak dochodzisz do siebie?
Nikita 20:36, 20 mar 2016

Luteczka – no…telewizja donosiła, że już przyleciały.

Margarete – nie ma sprawy …cieszę się, że mogłam pomóc.
A po samochód rano zostałam przywieziona innym autem, a nie weszłam bo byłam jeszcze w piżamie (tylko na siebie płaszczyk zarzuciłam i heja, skorzystałam z „podwózki”). Głupio byłoby siedzieć u ciebie na porannej kawce/herbatce w tak nie
formalnym stroju…ha ha.

Krys – polecam się na przyszłość i też Krysiu wielkie dzięki za przefajny wieczór

AgataP - super, że przyjechałaś na spotkanie i mogłam cię poznać. Mam nadzieję na zwiększoną ilość spotkań z tobą w tym roku…ba, co ja mówię w tym roku, myślę że jeszcze do wakacji spotkamy się ze 4 razy. Do zobaczenia 30 kwietnia.

rozark - Reniu, skąd wiesz, że dochodzę do siebie…jak ty kobieto mnie znasz!!! Wczoraj wprawdzie dziewczyny podwiozły mnie prawie pod klatkę, ale tak to w życiu bywa…”prawie” robi wielką różnicę. Oczywiście do domu nie dotarłam. Zostałam porwana na kolejną imprezę i we własnym łóżeczku wylądował dopiero o godzinie 3:30. Rano zwlekłam się ledwo żywa, pojechałam po samochód do Margarete, potem szybciutko do szpitala do babci, obiad u mojej mamy i coniedzielna wizyta u teściowej. Przed chwilką wróciłam. Uff…muszę chyba wziąć sobie dzień wolny żeby odpocząć po weekendzie.
anna_t 20:44, 20 mar 2016

hahahah dzień wolnego żeby po weekendzie wypocząć dobre
Nikita 20:44, 20 mar 2016

Szybka relacja z wczorajszego spotkania.
Jak co roku ekipa łódzka rozpoczyna kolejny sezon od zajefanego spotkania. W tym roku wyjątkowo późno, bo dopiero w drugiej połowie marca…ale to dlatego, że dziewczyny trochę w rozjazdach były i musiałyśmy zgrać terminarze… Co nie zmienia faktu, że impreza była SUPER !!! Pod swój dach przygarnęła nas nasza kochana Margarete. I to w jej niewielkim, ale cudnym ogrodzie podziwiałyśmy wiosnę…

Jak już wściubiłyśmy swoje ciekawskie nosy we wszystkie ogródkowe zakamarki, jak już rzuciłyśmy okiem/wzrokiem na wszystkie małe i duże roślinki, to przyszedł czas rzucić się w inne miejsce…

Jedzonko było po prostu zarąbiste ! Polędwica zapiekana we francuskim cieście, „murzynek” dla mięsożerców, czyli karkóweczka z suszonymi śliwkami i morelami, warzywka pieczone i w postaci sałatek wiosennych oraz różnorodnych marynat…oj i jeszcze przepyszne krążki serowo- migdałowe. A słodkości…nie będę wymieniała bo ślinotoku dostaniecie i klawiatura się zachlapie…powiem tylko, że po tych mało dietetycznych przysmakach zwiększył mi się co nieco współczynnik oporu powietrza.
Nasza ekipa powiększyła się o dwie kolejne zapalone ogrodniczki. Przesympatyczną i uroczą Agatkę oraz zabawną i równie żywiołową Ewę. Oj rośnie nam grupa łódzka w siłę !!! O zdjęcie zbiorowe musze poprosić Rozark, bo mi z powodu przepysznego grzanego wina z goździkami i mandarynkami jakoś wyleciało z głowy…

Wszystkim dziewczynom dziękuję za wspaniały wieczór, cudowną atmosferę i kupę śmiechu !!! Bogdzi szczególne podziękowania za „drzewko”…jutro, no może we wtorek pojadę do „szmaragdowego” je posadzić.
Nikita 20:51, 20 mar 2016

anna_t - Anka ty się nie śmiej...wezmę sobie dzień wolny i tak dla odpoczynku umyję okna, zmienię pościel, włączę ze 3 prania, polecę na cmentarz zrobić porządek tu i tam, no może dla relaksu zrobię jeszcze małe przemeblowanie w sypialni, bo to ustawienie mebli już mi się znudziło....
malgorzata_s... 20:55, 20 mar 2016

Aleeeee fajnie Już u Bogdzi fotki widziałam. Gosia to Dusza Kobitka a ekipa Łudzka rewelka
anna_t 20:58, 20 mar 2016

na kaca najlepsza praca