Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 10:25, 26 lut 2012

Do góry
Tak tak - żurawki były takie

A jest tak

I bordowe

Pamiętam, że sadziłem w bordowych tulipany, ale jeszcze coś mi tu wychodzi - zobaczymy co to będzie

Zdjęcia georgia peach nie mam - i chyba dobrze, bo prawie ich nie było widać pod igłami z tui

Ogród Sylwii od początku :) 10:21, 26 lut 2012

Do góry
Rzeczywiście wczoraj było słonecznie - tylko zimno
Gratuluję budowy wodospadu - już widzę te Niagarę u Ciebie Będziesz się wzorować na ogrodzie z wodospadem z realizacji czy całkiem coś innego? Znając Ciebie to drugie

I jakiej rośliny nie możesz znaleźć - może pomogę poszukać ?
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 10:17, 26 lut 2012

Do góry
Sebek, jesteś niemozliwy! Już żurawki przycięte? No to pięknie jestem w tyle. U mnie jeszcze śnieg miejscami leży.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 10:16, 26 lut 2012

Do góry
Pola napisał(a)
A myślałam że te większe za 25 zł wiem piszecie gdzieś w wątku że e-market, i e-iglaki to to samo. Chyba zaryzykuję bo na przód ogródka potrzebuję już większe.

Alinak nie była zadowolona z tych sklepów( a właściwie tego), który wymieniłaś. Chorowały dość mocno - a sadzonki są droższe - 50 groszy na sztuce to niby nie dużo, ale jak np. zamawiasz sto sztuk?
Ogród z lustrem 10:14, 26 lut 2012

Do góry
Dajano - bardzo wciągający ten wpis. Mam nadzieję, że uporasz się ze wszystkimi problemami jakie niesie za sobą założenie ogrodu. Na pewno okropny są te chwile, kiedy już się wprowadzisz do nowego domku, wszystko Cię w nim cieszy, a gdy chcesz sobie wypić kawkę na może istniejącym tarasie - widzisz kupę kamieni, gruzu, desek i innych budowlanych śmieci, a w wyobrażeniach masz soczysty trawnik, który aż się prosi, żeby po nim chodzić boso. Inwestor tego problemu mieć nie będzie i chyba tego można mu najbardziej zazdrościć. Zaoszczędził swój czas i nerwy. Życzę Ci powodzenia - pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 09:59, 26 lut 2012

Do góry
waska napisał(a)
Sebak jak przeciąć zurawke ? Nie wiedziałam że tak trzeba.
Mam taka trzyletnia chce dorobić z niej sadzonki nowe

spytałam Danusie czy mogę przesądzić 30letni bukszpan ale była na tym wyjezdzie . od dwóch lat się nim zajmuje jest już zdrowy ale niestety w tujach .

Żurawki dzieli się przez podział - choćby przecięcie nożem - ale za wcześnie na ten zabieg.

Myślę, że możesz go przesadzić spokojnie - tylko niech ma dużą bryłę i niech to się dzieje wczesną wiosną - jak będzie fajnie to za około 3-4 tygodnie możesz śmiało.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 09:57, 26 lut 2012

Do góry
Pola napisał(a)
A mają kule formowana ?

Tego to nie wiem - ale myślę, że z tych co będę kupować by uformował - tylko małe
Zobacz u Karoliny jakie są
https://www.ogrodowisko.pl/watek/871-moj-przydomowy-ogrod-pod-lodzia-3ci-sezon-zakladania?page=4
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 23:58, 25 lut 2012

Do góry
Pola napisał(a)
Czy mogę wiedzieć, gdzie będziesz zamawiał bukszpany, cz masz jakąś sprawdzoną szkółkę , czy może na allegro?

Na allegro - popcarol mi poleciła jednego sprzedawcę - zaryzykuję
Spotkanie Ogrodowiska - Gardenia 2012 23:57, 25 lut 2012

Do góry
Suuper spotkanie - miło Was widzieć
Wystawa Gardenia 2012 23:49, 25 lut 2012

Do góry
Super wystawa - storczyki są oszałamiające
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 23:44, 25 lut 2012

Do góry
Joasiu - ja swoich wrzosów jeszcze ciął nie będę - powodem jest to, że został im jeszcze kolor

Magda - a na imieninach byłem Porządki porobiłem wstępne - wszystkie żurawki przycięte - nie wiedziałem, że trzy pudła liści z nich nazbieram. Miałem jeszcze wybrać "śmieci" ze żwirku, ale zimno było i wszystko mokre - poczekam na ładniejszy dzień. U mnie chyba nie ma dużych strat - trochę świerka białego mi przymroziło... Teraz lecę oglądać relację z Gardenii - jutro wrzucę zdjęcia z dzisiejszych prac.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:36, 25 lut 2012

Do góry
Halo Sebek? gdzie jesteś? jak tam porządki w ogrodzie ? ja jeszcze się nie zabieram , bo moje roślinki takie biedne po tych mrozach żal patrzeć ...
Cały rok w ogrodzie 18:31, 25 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A ja mam swoją wodę, ale wsiąknie, mam odwodnienie zarówno z rynien jak i z działki. Witek dobrze pomyślał.

Danusiu, ja też ze swoją wodą nie miałam problemów..
I drenarka działa, i odwodnienie budynku, i odprowadzenie wody opadowej też.

Sebek napisał(a)

Nie wiem czy Cię pocieszę, ale do mnie napływa od sąsiadki ...

Sebek nie pocieszysz, ale to jest TO !!!!!!
Kłopot mam z napływającą wodą z działki powyżej.
Tam stworzył się prawdziwy zalew . Najbardziej wkurza mnie to, że celowo zmieniają ukształtowanie terenu, nieprawidłowo wykonują odwodnienie działki, a potem nie ten co zawinił ma problem.
To nieprawdopodobne jak dużo napływa wody poprzez tunele, korytarze jakie porobiły gryzonie.

Myślę, że Łucja nie pogrozi mi za te rozmówki
Ogród z lustrem 16:16, 25 lut 2012

Do góry
Nie płacz - już dość łez wylano w tym wątku, że to nie u nich było robione to cudo
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 16:15, 25 lut 2012

Do góry
Tnij już
Kiedyś będzie tu pięknie ... 15:02, 25 lut 2012

Do góry
U mnie też co nieco wychodzi - trawy chyba też dziś przytnę - a co tam - idę już
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 15:00, 25 lut 2012

Do góry
darunia napisał(a)

Trawnik stoi w wodzie - ciągle zbieram ją łopatą i leję po śniegu rzuconym na kostkę...

TEŻ MIAŁAM TAKI WIDOK KILKA DNI TEMU, ALE NASZCZĘŚCIE WSZYSTKO ZNIKŁO I MAM SUCHO , NAWET JUŻ GRZĄSKO NIE JEST, ALE ZA TO STRASZNIE WIEJE

U mnie po nocy ziemia popuściła na około 3-4 cm - woda już nie stoi, ale jest grząsko.
Dziś zaczynam wiosenne porządki
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 14:59, 25 lut 2012

Do góry
darunia napisał(a)

Czy te dalie miałeś w gruncie, czy może w donicy...

Wczoraj zamówiłam miniaturki i planuje w donicę wsadzić, ale zastanawiam się ile one miejsca potrzebują...

Dalie rosły w gruncie - ale mogą w donicy jak najbardziej - tylko niech duża będzie
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 14:58, 25 lut 2012

Do góry
Monic napisał(a)
Z nowym sezonem nowa część?

Nooo może się uda ?
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 13:41, 25 lut 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Trawnik stoi w wodzie - ciągle zbieram ją łopatą i leję po śniegu rzuconym na kostkę...

TEŻ MIAŁAM TAKI WIDOK KILKA DNI TEMU, ALE NASZCZĘŚCIE WSZYSTKO ZNIKŁO I MAM SUCHO , NAWET JUŻ GRZĄSKO NIE JEST, ALE ZA TO STRASZNIE WIEJE
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies