Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 21:11, 16 mar 2016

Do góry
Krzyżowanie tez dobre, i każda inna praca wymagająca myślenia. Nawet przeglądanie starych fotografii uruchamia część szarych komórek, żeby nie było, że nie pamiętam co to za osoba.

Ogród z pergolą 21:10, 16 mar 2016

Do góry
jezu ja mam znowu nowy pomysł............
a moze powtorzyc trójkąt z ice dance tez na pieterku w rogu?

Ogród z pergolą 21:07, 16 mar 2016

Do góry
z wypełniaczami
To tu... 21:01, 16 mar 2016

Do góry
Się jajka zachciało. Cholera jasna. Się z koleżanki śmiało, że jej balon pierdyknął... Kurza dupa. To się ma.
Gdzieś mam jajko, jajka. Bojkotuję! Wielkanoc bez jajek w tym roku. Jakichkolwiek. Uraz mam.

Dziękuję za uwagę. Idę sprzątać.

Faken!
Ogród z pergolą 21:00, 16 mar 2016

Do góry
dzięki Iwona, czyli gracek
biorąc pod uwage wszystkie Twoje uwagi i spostrzezenia wymysliłam jeszcze cos takiego

tylko niewiem gdzie baronesse dać...............
werbene wrzuciłabym w gracki, gipsówka moze lepiej wokoł MT bo odbijać ładnie bedzie od rózowych róż?stipy i rozpleniaca cos jak u ciebie na planiku
zaraz moze wrzuce te wypełniacze
uwaga:cały czas rabata jest spłycona o metr, tam jako tło gracki
Tysiąc radości i utrapień 20:58, 16 mar 2016

Do góry
Pierwiosnki zostały posadzone na rabatę

Reszta roślin, chwilowo poszła do dużej donicy

Tysiąc radości i utrapień 20:56, 16 mar 2016

Do góry
Wymyśliłam sobie, że będę miała pierwiosnki i dostałam dziś prezent od Ogrodowej Wróżki

Po otworzeniu zobaczyłam takie cuda

Na Łowieckiej 20:55, 16 mar 2016

Do góry
inag napisał(a)
Jajo z białego cementu dla Polinki: (W Srodek chcę umieścić uwite gniazdko z mchem i 3 błękitne jajka.

Ilona powiedz mi czy takie jaja są bardzo kruche?

Bo wydają się być bardzo delikatne
Kiedyś będzie tu ogród 20:53, 16 mar 2016

Do góry
Marga napisał(a)
Chyba sobie zaraz wygoogluje co to ten mysi-królik
Anka, Ty to chyba w jakimś parku narodowym mieszkasz tyle zwierząt do Ciebie przychodzi. Kapitalne zdjęcia robisz.

Margo ja też googlowałam, jak zobaczyłam go kiedyś w wątku Bogdzi. Wiele ptaków nauczyłam się rozpoznawać dzięki Bożence, a jeszcze wiele poznam. I przede wszystkim dzięki niej zaczęłam uważniej się przyglądać co wokół fruwa.

Bogdzia napisał(a)
U mnie koty dwie grządki z krokusami bez przerwy rozkopują , juz nie mam do nich siły i cierpliwosci.
Bożenko ta kocica została przygarnięta przez nas po przejściach. Była szkieletem, choć to i tak za dużo powiedziane. Wcześniej siedziała zamknięta przez 8 dni bez jedzenia i wody, więc sobie wyobraź. Przylepek jest okropny, ale jednocześnie ogromny szkodnik. Tak czasami na nią ponarzekam, ale i tal małpiszona nie oddam.
Tak w zasadzie to wszystkie moje czworonogi są z odzysku.

roma2 napisał(a)
Ty nie zmieniaj aparatu, bo zdjęcia cudne. Kup se drugi. Kieszonkowy.

Zaglądam na staw i cieszę się, że jest ok. U mnie dziura i nawet nie pytaj kiedy się to zmieni, bo nabroję Ci gorzej niż ta ślepa i kulawa kotka. Choć to trochę o mnie, bo ja ślepa coraz bardziej i stara kontuzja siatkarska od czasu do czasu odzywa się, to kuleję wtedy . Ale chodzę do kibelka grzecznie. Póki co!

A nasz przygarnięty Niemiec (kot) został oficjalnie Kitem. Rodzinka!

No własnie o kupno drugiego mi chodziła. Muszę się Zbyszka (Działka prawie w Borach Tucholskich) dopytać jaki ma.
A kiedy Romciu bierzesz się za swój staw?

Agania napisał(a)
Mysikrólik, nie uwieczniony przez Ciebie, to aż nie do uwierzenia

Teraz jak wiem, że gdzieś tu fruwa to go upoluję- wcześniej lub później.

Agania napisał(a)
Wiesz jak rozróżnić metasekwoje od cyprysika błotnej w młodym wieku?....ja wiem Mariusz mi pokazał

Metasekwoję mam, cypryśnik w planach. Zdradzisz Agato sposób na rozróżnienie?
Rododendronowy ogród II. 20:50, 16 mar 2016

Do góry
wojtas2101 napisał(a)
Witaj Bogdzia,
Czy to jest fytoftoroza?

Ze 100% pewnoscia nie powiem ale bardzo możliwe ze jest.Szczególnie o tym świadcza te najbardziej suche gałęzie na których ciagle trzymaja sie liscie. Takie rh często mozna jeszcze uratowac. Wytnij dokładnie i wyrzuc poza ogród te najbardziej zasuszone gałęzie i takie po których widac ze tez zasychaja , przesadz rh daleko od innych do odpowiedniej ziemi i podlewaj ale nie dawaj nawozów do ziemi.Mozesz w połowie maja opryskac dolistnym nawozem ze dwa razy i na tym koniec. Moze sie udac uratowanie go ale na jego miescu nie sadz nowego chyba ze dokładnie wybierzesz i wyrzucisz ziemie i opryskasz ,miejsce Previcurem Energy ale ja bym tam nic (rh, azalii i iglaków) nie sadziła.Patrze na zdjecie i moim zdaniem był za głęboko posadzony, wiec jak bedziesz przesadzał to posadz nieco wyżej.
Żywopłotki cisowe. 20:39, 16 mar 2016

Do góry
Zakupiłam taki regał/szklarenkę, zdjęcie z opakowania

Złożonej nie mogę teraz pokazać, wstawiłam do sypialni i zrobiłam straszny bałagan.

Pikowałam Cleome, jest teraz gdzie postawić
Dwa razy siałam drugie podejście siania wstawiłam na grzejnik, a tak bardzo gęsto zasiałam i wszytko powschodziło.

Widok poniżej jak gęsto w siewkach.
Jedna paletka Cleome białe, druga różowe.

Róże z Auchan posadzone do doniczek, miesiąc stoją.

Róże pojawiły się w B. jak można przejść obojętnie

Jeszcze zamówień nie wysłałam do F. i R. to listę pomniejszę o kilka.

Co się stało kwiatom ... 20:38, 16 mar 2016

Do góry
Zbyszek, Ewa, bardzo się cieszę że na was zawsze mogę liczyć , jutro przytnę hortki.
Lawendy,klonik, berberysy, tawuły przycięte,zostały tuje i buksy..i można leniuchować..albo bujać w obłokach...
Przyszły jak zwykle, myłam okna ..patrzę... a tu stadko moich pięknych sarenek, cudowny widok...zrobiłam kilka filmików z nimi w roli głównej.

Kiedyś będzie tu ogród 20:36, 16 mar 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
Siedzę i studiuję jeszcze raz wszystkie wpisy odnośnie roślinności w stawie. Łagodzenie brzegów zdało egzamin, wytrzymało gwałtowny napływ wody, nic się nie obsuwa. Pora wybrać roślinność. Patrząc od strony pomostu to po drugiej stronie będą metasekwoje i cyprysik błotny, podsadzone tulejnikami. Gdzieś w tym rzucone kaczeńce, długosz królewski i tarczownica. Tak więc roślinność wokół stawu musi być na tyle subtelna, żeby trzymała brzegi ale nie zakrywała widoczności. Zdecydowałam się więc na podstawowe gatunki:
-kosaciec żółty i odm Variegata
-tatarak Variegata
-strzałkę wodną lub szerokolistną (którąś mam, tylko nie wiem czy przeżyła zimę)
W wodzie grzybieńczyk i marsylia. Jak upoluję to rdestnica kędzierzawa.
I zaryzykuję na początek z jedną lilią wodną.

Od strony pomostu wsadzona będzie rozplenica. Coś w tym stylu (zachwyciłam się tym widokiem w Rogowie)

Znowu mi podsuwqsz takie widoki, ach... jeśli chodzi o obsadę roślinności nad stawem to moje ulubione typy
Wiesz jak rozróżnić metasekwoje od cyprysika błotnej w młodym wieku?....ja wiem Mariusz mi pokazał
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 20:36, 16 mar 2016

Do góry
Piotrze, kurczaczkowo i kaczuszkowo!

Haniu,
a co tam, rymnij sobie!
Rym jest dobry w każdej dobie!
Myśl do rymu przysposobię,
i ten Niemiec z inicjałem A.
nie ma do mnie wstępu!
Tak myślę ja.

Ewo-Nallar dziękuję za miły wpis! Pszczółki zleciały się z całej okolicy,
w ogródkach jeszcze szaro, tylko u mnie taki wypas!

Anusiu z Malborka, dziękuję za odwiedziny, udało mi się przyłapać mój ogród

na świętowaniu z orkiestrą pszczelą. Nawet latem pszczół tyle nie widuję, co na tych pierwszych pożytkach.

Bożenko - patrz do woli, jeszcze i u Ciebie wstawię jak sobie zażyczysz.
Violu, miałam radochę dzisiaj! Fakt!

Ogród z pergolą 20:33, 16 mar 2016

Do góry
jak tak dumam nad pomysłem Iwony to zastanawiam sie czy 2 LO zmieszcza sie na 1,5m? a moze by je dać po bokach okien, te rozowe prostokaty. obok i w tle gracek
na rogu w trojkat ice dance, dlatego sie przy tym upieram bo po drugiej stronie tarasu byloby tak samo.
dalej w rogu wszystkie hanne.
rózowa elipsa to maria teresa podobno kolorystycznie pasuje do lo
dalej jak u Iwony
zrobiłam tez 2 wersje dokad palisadki, albo z LO na górze albo na dole
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:29, 16 mar 2016

Do góry
Toszka od wykusza do płotu jest 4,5m-teraz po zamontowaniu obrzeży-wolnej przestrzeni od obrzeża do płotu jest 3,9m.

Iwk4 ja właśnie tak wchodząc w graby widzę, że mają wielu zwolenników i może faktycznie to byłoby najlepsze rozwiązanie.

Dziś z racji słonecznej pogody udało mi się wejść za dom i sfocić obrzeża z tyłu-narazie wygląda to nieciekawie,ale liczę na to, że coś podziałamy. Już widzę, że będę musiała kapkę podkuć te ciapki betonu po zewnętrznej stronie obrzeży-bo chcąc stworzyć jakby schodek-od zewnątrz ziemi będzie wysypane niżej i ciapki gdzieniegdzie mogą wystawać.

I rzut na stronę wykuszową od strony tarasu i przyszłego gabionu
Ogród z widokiem na jezioro 20:27, 16 mar 2016

Do góry
eda napisał(a)

Jeju jaka fajna ekipa maluchów pewnie urwanie głowy Yolcia szukałam kotków na wierzbie a tu czytam że epizody grypowe pocieszam Cię że jak już przeszłaś to będzie już lepiej pakuj witaminki i czosnek przegryzaj ja długo kaszlałam ale teraz oki i Tobie i maluchom dużo zdrówka życzę i przyjemności z wiosny Trzymaj się kochana

Dziękuję Edyta, kwiatuszek wiosenny śliczny
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:26, 16 mar 2016

Do góry
kasiek napisał(a)
I pogląd na las od bramy Anny

Po włókninie

Super te zakrętasy Kasiu
Rododendronowy ogród II. 20:25, 16 mar 2016

Do góry
Witaj Bogdzia,
Czy to jest fytoftoroza?
Ogród z pergolą 20:25, 16 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ania, Gracki są dostojne, myślę, ze bardziej pasują do róż ...
Mam jedne i drugie. I glosuję na Gracka
Gracilimus:

Trzinnik FC

Iwona a kiedy miskanta juz ładnie widać?ja róże zaczną popis w czerwcu to on już jakieś tło zrobi?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies