Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu...

To tu...

Kasya 10:28, 16 mar 2016

tez mam te Prins Claus, one zakwitają najwczesniej
MAD 10:30, 16 mar 2016

Toszka napisał(a)
kilka lat temu kupiłam ją zdechłą niemal na amen w Obi. Była z przeceny, kosztowała może z 5zł. Teraz już ten market nie ma takich przecen.
Jak kupowałam ją miała pół jednego patyczka. Po kilku latach powiem tylko tyle, że nie jest to super wielka hortka. Raczej słabo przyrasta (wiesz, że jak dla mnie to plus) ale kiści kwiatów ma multum i duże jak wielkie talerze.
Dodatkowo ona jest jak kameleon - najpierw typowo jak każda ogrodówka

Potem kwiaty zielenieją, tylko po to by....

nabrać czerwonego koloru

w praktyce kwitnie od połowy maja aż do momentu kiedy mróz zetnie kwiaty

Toszka! Cuuuuuuudne! Pięknie Ci się odwdzięcza za uratowanie!
MAD 11:51, 16 mar 2016

Czy Wy też tak macie, że coś zadzicie, a na wiosnę zapominacie gdzie? Posadziłam gdzies odęttkę i orliki pełne i za diabła nie pamiętam gdzie. I tak się tylko zastanawiam czy już wypieliłam czy jeszczenie... Hmmmm. Szlag!
iwka 12:36, 16 mar 2016

hihi ja z reguły mam tak, że wydaje mi się,że wiem gdzie wsadziłam ,tylko nie pamiętam co a później wychodzi na to że wyłazi metr dalej a w tym roku to dziwne cuda, czosnki chyba, ale daję głowę ze tam nie sadziłam
Toszka 12:45, 16 mar 2016

Mam i ja
w zeszłym roku pobiłam sama siebie po tym jak pracowicie, zgodnie z planem aranżacyjnym sadziłam ozdobną, kolorową kukurydzę. Po czym zapomniałam i pracowicie, klnąc pod nosem, że perz od sąsiada znowu przelazł, wypieliłam niemal wszystko. W efekcie ostały się tylko 3 (TRZY!)
a miałam taki ładny plan
Juzia 12:49, 16 mar 2016

Toszka napisał(a)
Mam i ja
w zeszłym roku pobiłam sama siebie po tym jak pracowicie, zgodnie z planem aranżacyjnym sadziłam ozdobną, kolorową kukurydzę. Po czym zapomniałam i pracowicie, klnąc pod nosem, że perz od sąsiada znowu przelazł, wypieliłam niemal wszystko. W efekcie ostały się tylko 3 (TRZY!)
a miałam taki ładny plan

Hahaha!
To się pośmiałam
MAD 12:51, 16 mar 2016

iwka napisał(a)
hihi ja z reguły mam tak, że wydaje mi się,że wiem gdzie wsadziłam ,tylko nie pamiętam co a później wychodzi na to że wyłazi metr dalej a w tym roku to dziwne cuda, czosnki chyba, ale daję głowę ze tam nie sadziłam

Czosnków się naszukałam jak głupia na jesieni. Przeryłam wszystkie skrzynki w których przesychały cebule tulipanów, ktokusów, narcyzów i innych nn. Nie było. Znalazłam je. Wystawiły kły na rabacie. Zapomniałam, że je po prostu przesadziłam z miejsca A na miejsce B bez przesuszania.
MAD 12:54, 16 mar 2016

Toszka napisał(a)
Mam i ja
a miałam taki ładny plan

Ach ten peż kukurydziany. Już myślałam, że tylko ja taka sklerozę mam... Chyba będe musiała rysunki poglądowe robić. Najgorsze jest to, że odętki sadziłam na tyle późno, że na zdjęcia się nie załapały, a orliki ze 3 razy miejsce zmieniały i nie pamiętam gdzie ostatecznie wylądowały...
MAD 21:01, 16 mar 2016

Się jajka zachciało. Cholera jasna. Się z koleżanki śmiało, że jej balon pierdyknął... Kurza dupa. To się ma.
Gdzieś mam jajko, jajka. Bojkotuję! Wielkanoc bez jajek w tym roku. Jakichkolwiek. Uraz mam.

Dziękuję za uwagę. Idę sprzątać.

Faken!
kasia_w 21:03, 16 mar 2016

ha ha ha
białeczko się rozlało A ta ścianka fioletowa to za szkłem, prawda?