A gdzie są zdjęcia z wywalanie śniegu? Ja jeszcze nie wywalam, jutro może, ale trochę dla mnie za ciężko, oszczędzać się muszę do następnego porwania, A c Ciebie Sebek jeszcze nikt nie porwał?
No a te wynalazki są raczej z torfu i tych nie kupuję, chyba że do mieszania z tymi co powyżej
A Krajewski miał ziemię ogrodową w żółtych workach, ale teraz to nie wiem czy ona jest tak samo dobra jak kiedyś czy też sam torf. Kiedyś kupowałam Krajewskiego.
Szkoda tej brzozy wyrzucać ale tak po prawdzie to ona nie pasuje Jest cięta, będzie inaczej rosła
Jaknby to była moja rabata to bym posadziła 3 - 5 brzóz jednej odmiany.
Ja bym zrobiła aerację, jemu nie jest wertykulacja potrzebna, trzeba wyczesać filc z wierzchu. albo płytko ustawić wertykulator. Najpierw skoś nisko, potem przejedź sprzętem, potem będzie ciepło, nawóz woda. Ewentualnie dosiewki w pustych miejscach.
Ja bym nie narzekała, po takiej zimie wszystkie trawniki podobnie wyglądają. trochę zabiegów, nawóz i ciepło i będą nie do poznania. Za chwilę stosowny artykuł (mam już napisany).
Te karmniki są rewelacyjne i bardzo praktyczne
Wiosna kochani, wiosna, ciepło, śnieg znika w oczach.. po prostu cud-miód-malina... i błoto, błoto, błoto...
Moje ptaszki oswojone i to robiłam stojąc max 3 metry od karmnika.. małym aparatem pstryczkiem
Torf to tylko torf o zmienionym odczynie z kwaśnego na odkwaszony Substrat torfowy byłby wzbogacony nawozami mineralnymi.
Próchnica powstała z materii organicznej i jest żyzna, ma w swoim składzie również obornik, jest jak kompost, lepiej trzyma wodę. Same plusy. Można nią ściółkować rabaty. Ja tak robię na ulicy Można użyźniać glebę.