Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:56, 03 lip 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Karolina, Marzenka, Bogdziu, Pszczółko, Betysiu - pozdrawiam

Oczywiście wczoraj nie wytrzymałam - po pracy prędziutko zażyłam dwa ibupromy i wykulkowałam 13 bukszpanów i 3 hakuro Zdjęcia będą..... jak zwykle później
Ale mam za to zdjęcie (aż jedno! ) wykulkowanych tawuł goldmound:

tak właśnie myślałam, że zrobisz, ale efekt piękny złote, śliczne kule

A Ewa podesłała coś pięknego, z napisem Wieloszka
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:51, 03 lip 2012

Do góry
Karolina, Marzenka, Bogdziu, Pszczółko, Betysiu - pozdrawiam

Oczywiście wczoraj nie wytrzymałam - po pracy prędziutko zażyłam dwa ibupromy i wykulkowałam 13 bukszpanów i 3 hakuro Zdjęcia będą..... jak zwykle później
Ale mam za to zdjęcie (aż jedno! ) wykulkowanych tawuł goldmound:
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:41, 03 lip 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Dziś nieogrodowo, ale obiecałam wsatwić fotki moich szkaradek przed i po...

Tym razem na warsztacie stolik, ktory był kwietnikiem i miał być kwietnikiem, a stał się mini-stolikiem kawowym w kąciku salonu-jadalni...

znalezione szkaradztwo ... na śmietniku (wiem, nie jestem normalna) ale zauroczyły mnie lekko wygięte nózki i wpadłam no i DĘBINA!!!! Wiuęc hyc podjechałam raz dwa pod smietnik i zabrałam szkaradztwo do domu

Blaty z dykty szybko usunęłam, nogi oszlifowałam i pomalowałam na kremową biel postarzając na rantach, wycięłam nowy blat, wybarwiłam w brązach i voila

Aniu, naprawdę masz niesamowity talent!!! Żeby zobaczyć w takim "czymś" na pierwszym zdjęciu takie cudo jak z katalogu, które obfociłas na drugim zdjęciu!!! Niesamowite !!! W pierwszej chwili pomyślałam, że to jakiś fotomontaż! Naprawdę powinnaś się tym zająć zawodowo i sprzedawać takie cudeńka ludziom o grubych portfelach!

Jestem pod wrażeniem, po prostu wspaniale ci to wyszło!!!
Pszczelarnia 11:27, 03 lip 2012

Do góry
Pszczółko, gratulacje 200!!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:25, 03 lip 2012

Do góry
Danusiu gratuluję!!! Właściwie to już 1500 stron!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:19, 03 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
A to nie rozumiem Ma akumulatorowe i jeszcze inne?....

Dziekuję za wypożyczenie nożyc - koniecznie muszę nabyć własne! Wprawdzie cięcie nimi to mordercza praca i wymaga wprawy - ale efekt duuuużo lepszy, niż po akumulatorach.

Evchen, Marzenka ma jedne i drugie nożyce - jak już odpowiedziała . Ja tylko dodam, że pożyczyłam te ręczne Bentleya, żeby sprawdzić, jak się nimi pracuje i czy rzeczywiście mniej strzępią listki bukszpanów niż akumulatorowe. Potwierdzam, że mniej strzępią, ale za to strzyżenie trwa znacznie dłużej. Więc dla bukszpanowych kulek będę się poświęcać, ale resztę dalej lecę akumulatorowymi
Ogród Sylwii od początku :) 22:04, 02 lip 2012

Do góry
Anula, Magos, Kasiog, Wieloszka, Baraga dzięki gratulaki przekazane Dziękuję również za komplemenciki dzieci odmładzają ale !!! za moim siedmiolatkiem już nie nadążam ogromniasty buziol

Wykasia - liczę na to , że w przyszłym sezonie zaniemówię

Wieloszka - odpoczywam w ruchu .... nie lubię siedzieć , ale tak już mam .... Teraz już w ogrodzie nie kombinuję , posadziłam tylko to co wcześniej zakupiłam .... A i jeszcze ze skalniaka parę roślinek muszę przenieś bo będą przeszkadzały podczas pracy koparką .... Mieli być jutro do śmieciowiska ale wersja znowu uległa zmiane .... ach !!! nie mam wyjścia czekam dalej .... ale jak już coś ruszy dam znać
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:35, 02 lip 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Noemi, Irenko - weekend był upalny i baaaaardzo pracowity, zwłaszcza sobota. Oczywiście zdjęć zero, a w sobotę przycięłam wszystkie tawuły (liczyłam u Ani "Lecę w kulki" - prawie 50szt. ) i kilka kulek bukszpanowych na koniec. Nożyce do topiarów rewelacyjne, ale wymagają wprawy no i dobrego kręgosłupa. To cięcie tak mi dało w kość, że w niedzielę przymusowy "odpoczynek" i umieranie... A M.dysk wypadł i obydwoje chodzimy pogięci

Aga a ja myślałam, że odpoczywalaś
Nożyce do topiarów świetne potwierdzam, nie wyobrażam sobie kulkowania bez nich a żywopłoty jeszcze łatwiej się przycina. Poprosimy w tygodniu o zdjęcia tawułek.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:43, 02 lip 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Wieloszka, ja też nie widziałam drzewek laurowych
Ale u Marzenki było tyle atrakcji, że trudno sie dziwić.

Z wielką przyjemnością odwiedziłam znowu ogród Marzenki i apeluję o zmianę nazwy wątku, bo jest mocno myląca...tu już jest pięknie!

Agnieszko, nie dziwię się że ich nie widzialyście bo były zaslonięte samochodem
Jak dojdę do 1000 stron to zmienię nazwe wątku ale na razie myśle na jaką i nie mam natchnienia
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:10, 02 lip 2012

Do góry
Aga Wieloszka musisz sobie mały stołeczek zafundować
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:51, 02 lip 2012

Do góry
Wieloszka, ja też nie widziałam drzewek laurowych
Ale u Marzenki było tyle atrakcji, że trudno sie dziwić.

Z wielką przyjemnością odwiedziłam znowu ogród Marzenki i apeluję o zmianę nazwy wątku, bo jest mocno myląca...tu już jest pięknie!

Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:23, 02 lip 2012

Do góry
A to nie rozumiem Ma akumulatorowe i jeszcze inne?....
Wieloszka napisał(a)

Dziekuję za wypożyczenie nożyc - koniecznie muszę nabyć własne! Wprawdzie cięcie nimi to mordercza praca i wymaga wprawy - ale efekt duuuużo lepszy, niż po akumulatorach.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:13, 02 lip 2012

Do góry
Marzenko, Wieloszka wspominała o nożycach - to Ty nie masz akumulatorowych Boscha?... Byłam prawie pewna, że je zachwalałaś. Właśnie się przymierzam do zakupu, bo kulki zarastają..
Lecę w kulki... 14:04, 02 lip 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

A to z innego miejsca....

Czasami zostają takie maleńkie...

Aniu, też w sobotę cięłam moje tawuły (oczywiście zdjęć brak) ale w życiu bym nie pomyślała, żeby takim "sprzętem" ! Toż to prezyzyjna, koronkowa robota u Ciebie, a ja lecę wszystko akumulatorowymi nożycami. Nie mam 67 tawuł, zaledwie ok.48 (o ile dobrze liczę w pamięci) ale i tak strzyżenie ich przypłaciłam okropnym bólem kręgosłupa A jeszcze drugie tyle kulek bukszpanowych przede mną... Może przyjedziesz ze swoim sprzętem - świetna z Ciebie fryzjerka

Aniu, aż tyle wycięłaś...gratuluję
a i ja takim sprzętem je tnę i berberysy, bo ładniej wyglądają rośliny, cięcie delikatniejsze
pozdrawiam!
Ogrodomania Oli 13:29, 02 lip 2012

Do góry
Ale pięknie Olu! Wpadałam się pozachwycać Pozdrawiam!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:27, 02 lip 2012

Do góry
No to dobrze, że się domyśliłam Daj cynk, jak będziesz gdzieś w pobliżu
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:15, 02 lip 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Agnieszka
strona po stronie? Daj spokój, lepiej przyjedź i na żywo wszystko w parę minut zobaczysz . Pozdrawiam

Liczyłam na to, że tak napiszesz hihihi, wredota ze mnie, co?

A jeśli chodzi o ogórasy - to ukłony dla mamy! Pyszne były! Mniaam!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:09, 02 lip 2012

Do góry
Irenko damy radę, nie mamy wyjścia

Agnieszka strona po stronie? Daj spokój, lepiej przyjedź i na żywo wszystko w parę minut zobaczysz . Pozdrawiam
P.S. muszę sprostować - ogórki robiła moja mama Przepis wkrótce
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 12:12, 02 lip 2012

Do góry
Betysiu, wpadłam się przywitać i poczytać zaległości Odwiedzam Twój urokliwy ogród na bieżąco, tylko na wpisy zawsze czasu brakuje... Masz wspaniały, bardzo klimatyczny ogród i rośliny o jakich w Polsce możemy tylko pomarzyć... Moje wspomnienia z Francji to oleandry, lawenda i niesamowite szpalery z laurowiśni - z czasów przed ogrodowiskiem, więc cud, że w ogóle je zauważyłam
Twoja historia na francuskiej ziemi jest tak romantyczna, że powinnaś oddać ją do druku - a fanki ogrodowiska będą pierwszymi czytelniczkami Bo recenzje już masz - same pochlebne
Miłego dnia i całego tygodnia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:54, 02 lip 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Irenko, bujność kwiatów w Twoim ogrodzie wspaniała! Ale najważniejsze, że M. się lepiej czuje i firma się spisała . Od razu można wyczuć, że i Tobie radość i chęć do życia wróciła Odpoczywaj teraz częściej i relaksuj się w Twoim pięknym ogrodzie

To prawda, siły od razu jakoś wróciły, nastrój lepszy i zdrowie nam sie poprawiło
jak patrzę na te kwiaty, to aż zal, że jesień szybko się zbliża, a przecież niby każda pora roku piękna
Zimą będziemy odpoczywać i zbierać siły na nowy sezon a na razie cieszmy się latem, które dopiero się zaczęło
buziaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies