Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Miłkowo - sezon 2016-2022 14:30, 27 cze 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Gobasiu, trudne pytanie. Dużo zalezy od koloru róż, no i co Ty lubisz; mniejsze rozplenice będą fajne, stipa do róż fajnie pasuje, mmoże być też carex Elata. Jeśli to podwyższona rabata, mogą byc większe rozplenice, u mnie tu Hameln i Moudry i będzie tak spływać z tego podwyższenia,

ja nie mam żadnego doświadczenia w trawach,dlatego proszę o podpowiedż...zajrzyj do mnie jeśli możesz
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:13, 27 cze 2016

Do góry
Gobasiu, trudne pytanie. Dużo zalezy od koloru róż, no i co Ty lubisz; mniejsze rozplenice będą fajne, stipa do róż fajnie pasuje, mmoże być też carex Elata. Jeśli to podwyższona rabata, mogą byc większe rozplenice, u mnie tu Hameln i Moudry i będzie tak spływać z tego podwyższenia,
Mała Eleczka 13:46, 27 cze 2016

Do góry
stipa poprostu bajeczna
Mała Eleczka 13:28, 27 cze 2016

Do góry
stipa cudna !!!
Mała Eleczka 11:41, 27 cze 2016

Do góry
Rany, stipa bajeczna! Zresztą i sam ogró niesamowicie się zmienił; współczuję chorób, oby jak najszybciej wszytsko na dobre tory wróciło; Everillo łądny, czy zimozielony???
A gdzie kwiatek guzikowca, przeszukałam i nie znalazłam.
Trzymaj się Aga i dzięki za namiary.
Kiedyś będzie tu ogród 09:53, 27 cze 2016

Do góry
Internet radiowy w takią pogodę jak ostatnio to kompletna porażka.

Toszka napisał(a)
Pięknie ci rozkwitła

Iwonka to dopiero pierwszy kwiat, ale ma jeszcze pąki.

Pluszakowa napisał(a)
Witam się serdecznie jednego lata miałam tyle buraków liściowych mniam.
Witaj Madziu serdecznie. U mnie buraczków, jak zresztą i innych podstawowych warzyw sporo bo staram się żeby były zapasy na zimę. Jest gdzie przechowywać a smak zdecydowanie inny niż marketowe. A i dla zwierzaków starczy.

07_Rene napisał(a)
Aniu, współczuję strat burzowych i suszy stulecia
Mnie w tym roku nawet omija... tylko raz gałęzie z wierzb sprzątałam. Za to deszczyk podlewa i nawadnia w upały...

Do róż i liliowców może jakaś trawka? np. molinia variegata?
Staw tętni życiem Super jest.
Renatko takie straty po burzy to pestka, w niektórych rejonach to była masakra. Choć przyznam szczerze, że te łatanie dachu popsuło mi trochę ogrodzeniowe plany. Najgorsze było to, że bardziej szkody narobiło wiatrzysko a deszczyku to padało 5 min. Ale za to wczoraj trochę podlało, tak na spokojnie.
Molinia Variegata jest na mojej liście i napewno ją kupię. Narazie do różyczek przesadziłam przetaczniki, bo właziły mi na lawendę.
A wiesz, że ta moja stipa z siewu nie kwitnie.

Marga napisał(a)
Aniu, masz super mieszkańców w stawie Widać, że zwierzątka już się u Ciebie zadomowiły i jest im dobrze.
Baaardzo Ci współczuję strat. Nas też trochę wydmuchało, na szczęście nic nikomu się nie stało i udało nam się już prawie posprzątać po nawałnicy.
Warzywka, podobnie jak Ty, też poupychałam na rabacie
Pozdrowienia zostawiam

Mam nadzieję, że zwierzątek będzie przybywać. Niestety nie wszystkie rośliny sadzone w stawie po zimie się pokazały. ale będziemy dosadzać.
Warzywnik jest duży, nawet przy pieleniu stwierdzam że za duży. Ale i tak czasami coś wyląduje na rabacie.Pozdrawiam również i zdrówka dla synka życzę.

Toszka napisał(a)
czy podlało u ciebie?

Iwonko wreszcie trochę popadało. Szału nie ma, ale dobre i to. Najważniejsze że padało łagodnie, równo bez wiatrzyska. Ale podobno twoje okolice więcej wody dostały.

Ogród dla moich synków 23:31, 26 cze 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
No to powiem Ci, że bardzo się cieszę Szczególnie, że stipa taka urodziwa
A te bergenie żyją?

Pewnie, że żyją i mają się bardzo dobrze Posadzone są przy ścieżce, której mój eM nie może skończyć, więc nie pokazuję, ale dla Ciebie zrobię wyjątek
Nie mogę się doczekać kiedy jeżówki zakwitną, bo wygląda na to że mają pączki. Stipa szaleje i tak już kombinuję, co tu zrobić żeby ją przezimować
Buziaki przesyłam
Ogrodowe skarby 22:52, 26 cze 2016

Do góry
Stipa trafiła na rabatę żwirkową
Ogród dla moich synków 22:45, 26 cze 2016

Do góry
No to powiem Ci, że bardzo się cieszę Szczególnie, że stipa taka urodziwa
A te bergenie żyją?
Ogród dla moich synków 22:42, 26 cze 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ale wszystko rośnie
Monia powiedz mi czy coś na tych fotkach jest ode mnie?

Aniu, stipa i jeżówki Reszta też nieźle podskoczyła. Te NN żółto kwitnące to już kwitną. Zdjęcie zrobię następnym razem

edit: No przecież jeszcze rozchodnika widać i jest krzewuszka, ale jej nie dojrzysz. I kawałek bergenii widać też.
Porobię nowe zdjęcia, bo na tych wszystko się zlewa
Ogród dla moich synków 22:14, 26 cze 2016

Do góry
Zarzucę Was zdjęciami skoro już jestem

Stipa

Sałata i selery na rabacie Ale bajzel...
Stipa i jeżówki z Palibinem (może widać)

Mała Eleczka 19:54, 26 cze 2016

Do góry
Wrociłyśmy w piątek
Mam kilka fotek specjalnie dla Was. Nie mogłam uwieżyć jak bardzo stipa urosła przez 5 dni. Jeszcze trochę i kul nie byłoby widać

Dzisiaj zauważyłam pierwszy kwiat na guzikowcu. W końcu się doczekałam, a czekalam długoooo

Czosnki już tuż tuż

I lawneda

Finito
Tu ma być ogród :) 19:05, 26 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Olu te różowe niskie jeżóweczki to Butterfly Kisses - takie miniaturki.
Lilia piękna, dobrze, że nornice ją akurat oszczędziły, bo dużo cebul mi pożarły.
Ta kwitnąca stipa jest zeszłoroczna, część po zimie padło, część rośnie i od niedawna zaczęły kwitnąć.

No nie żartuj, moje BK jeszcze w głębokich pąkach są
Chociaż ze stipą mnie uspokoiłaś bo myślałam, ze to już z tegorocznego siewu. Moja jeszcze soczyście zielona
A właśnie, wianka nie pochwaliłam a tak mi się podoba i czytam, że to latorośl taka twórcza jest Gratuluję Z jakich to czochów dzieło ?
Ogród Mirelli 13:52, 26 cze 2016

Do góry
alis napisał(a)

Bo jeszcze nie zdążyłam posadzić Ale moja taka chudzieńka jakaś

A ja szukałam fotki Alicja stipa nabierze masy
Tu ma być ogród :) 12:08, 26 cze 2016

Do góry
babka napisał(a)
Jaka to jeżóweczka już Ci kwitnie ?
Artemis jest niezaprzaczalnym hitem, piękna ! Ta różowiutka lilia rzeczywicie urocza. Mam piękną ciemnoczerwoną a jednak bladoróżowa zachwyca bardziej

A stipa jest tegoroczna ?? dlaczego moja jeszcze nie kwitnie ?

Olu te różowe niskie jeżóweczki to Butterfly Kisses - takie miniaturki.
Lilia piękna, dobrze, że nornice ją akurat oszczędziły, bo dużo cebul mi pożarły.
Ta kwitnąca stipa jest zeszłoroczna, część po zimie padło, część rośnie i od niedawna zaczęły kwitnąć.

Prawie - jak ogród 11:57, 26 cze 2016

Do góry
Lime marmalade jeszcze daje radę, ale pierwsze oznaki przypalenia też już są...

Zeszłoroczna stipa zaraz będzie do wymiany - po deszczu już kłosy leżą...

Tu ma być ogród :) 01:15, 26 cze 2016

Do góry
Jaka to jeżóweczka już Ci kwitnie ?
Artemis jest niezaprzaczalnym hitem, piękna ! Ta różowiutka lilia rzeczywicie urocza. Mam piękną ciemnoczerwoną a jednak bladoróżowa zachwyca bardziej

A stipa jest tegoroczna ?? dlaczego moja jeszcze nie kwitnie ?
Ogród w skali mikro cz.II 06:39, 25 cze 2016

Do góry
gierczusia napisał(a)
Ja nie wiem , jak z ta stipa jest czy to zależy od regionu czy od stanowiska..nie mam bladego pojęcia ja mialam stipe w dwóch różnych miejscach...w obu mam ja nadal w jednym miejscu..siewki..w drugim przetrwala stara roślina ..już trzeci rok...rośnie przy gazonie ( to szare w tle i nie w pełnym słońcu , tylko w półcieniu) ta w pełnym słońcu ale za to w donicy nie przetrwala..ale dala siewki

Człek Aniu nie gooopi,tylko nie nabywa kolejnej wiedzy..otttt, co.. ale pilne jesteśmy , to nadrobimy

Choć koffam stipę bardzo, to ta jej kapryśność przy zimowaniu trochę mnie martwi. Chciałam nią obsadzić całą rabatę wykuszową, ale dosaszanie jej co roku średnio mi się podoba:-/
Mój ogród pod górkę... 21:44, 24 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Pieknie.stipy oczywiscie zazdroszcze.fajnie wygladaja okrywowe na murkach.moje za zywoplocikiem cisowym jakies takie niewidoczne i zabalaganione

Stipa wiosną nie rokowała na aż taką, ale się ogarnęła. Co do róż, to chciałabym, żeby się nawet trochę przewiesiły przez ten murek.
Mój ogród pod górkę... 19:13, 24 cze 2016

Do góry
Na brzozówce najmniej widoczne są brzozy

Stipa z lawendą szaleją

Kolejne jeżówy

I trzcinniki widziane przez Astrid
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies