Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla moich synków

Ogród dla moich synków

Marga 23:31, 26 cze 2016

AnnaCh napisał(a)
No to powiem Ci, że bardzo się cieszę Szczególnie, że stipa taka urodziwa
A te bergenie żyją?

Pewnie, że żyją i mają się bardzo dobrze Posadzone są przy ścieżce, której mój eM nie może skończyć, więc nie pokazuję, ale dla Ciebie zrobię wyjątek
Nie mogę się doczekać kiedy jeżówki zakwitną, bo wygląda na to że mają pączki. Stipa szaleje i tak już kombinuję, co tu zrobić żeby ją przezimować
Buziaki przesyłam
Marga 23:35, 26 cze 2016

amelia_b napisał(a)
Że mnie żaden specjalista, to jak cie nauczę,ale chętnie cię odwiedzę ja bym pomidory trochę poderwała. My już sałaty i rzodkiewki mamy powoli dosyć, lada dzień będzie cukinia a i wczoraj już ziemniaki swoje podbierałam

I się cieszę
Pomidorki, takie normalne, poderwałam już, ale koktajlowe nie wiem czy się podrywa i gdzie. Mam tylko 2 krzaki koktajlowym, a zrobił sie busz.
Swoje warzywka najlepsze, sałata nam sie trochę przejadła, ale reszta znika błyskawicznie w brzuchach Ziemniaki też u nas będą.
Marga 23:41, 26 cze 2016

Zana napisał(a)
American Halo rozsadź co metr - za trzy lata mi podziękujesz za tę radę. Moje Wide Brim rosły w fatalnych warunkach, prawie w pełnym słońcu, na bardzo suchym stanowisku, przy sośnie, modrzewiu i brzozie, czyli przy największych pijakach. Świetnie dawały sobie radę. Jedną z nich przesadziłam jesienią, druga dalej tkwi tuż przy brzozie. Ta przesadzona ma teraz zdecydowanie więcej cienia i liście dużo ładniejsze od tej przy brzozie. Jesienią też będę ją przesadzać. Obie są ogromne.

Dzięki Aniu, po upałach poprzesuwam je żeby im nie było ciasno. A wiesz, że American Halo, to była moja pierwsza kupiona hosta? Dopiero potem w internecie wyczytałam, że ona z tych większych. W szkółce zero informacji na ten temat.
amelia_b 23:45, 26 cze 2016

Marga napisał(a)

I się cieszę
Pomidorki, takie normalne, poderwałam już, ale koktajlowe nie wiem czy się podrywa i gdzie. Mam tylko 2 krzaki koktajlowym, a zrobił sie busz.
Swoje warzywka najlepsze, sałata nam sie trochę przejadła, ale reszta znika błyskawicznie w brzuchach Ziemniaki też u nas będą.
A wiesz że z koktajlowymi jest tak że się potem same wysiewają, ja nie sądzę już ze trzy lata i w tym roku mi same się zasiały i rosną samopas w marchewce i ogórkach
Dominika11 07:34, 27 cze 2016

ale masz pieknie

a te turzyce palmowe - to warte zakupu, nie są ekspansywne ???
olga80 07:48, 27 cze 2016

U Ciebie to całe połacie piękna rośliny zdrowiutkie ,ogród tętni życiem. Od jakiegoś czasu i ja zaczęłam doceniać hosty potrafią rozświetlić najciemniejszy zakątek.
07_Rene 08:00, 27 cze 2016

Pooglądałam wszystko i bardzo podoba mi się zakątek hostowy i ścieżka... Hosty aż sobie wygooglowałam
anbu 08:22, 27 cze 2016

Marga napisał(a)
Hosta American Halo

Ślicznie. Piękny zakątek I widzę, że hakone sadzisz, tez się w niej zakochałam
agnieszka_m 09:17, 27 cze 2016

Pięknie masz
hosty też lubię i jak kwitną masz sporo odmian
piękne rabatki
malgol 12:09, 27 cze 2016

Piękne masz hosty ! Uwielbiam je i tez sadze w każdym zacienionym zakątku Ogród z każdym dniem piękniejszy!

Warzywnika zazdraszczam