Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 12:24, 12 cze 2017

Do góry
Ania mam takie zdjęcie. To ta jasna. Ona wypuszcza kłosy i robi się trochę sianowata. Z tyłu będzie posadzona szałwia. Zarówna trawa jak i szałwa to element wypełniający. Kiedyś się drzewka rozrosną i.. to już wiesz Dzisiaj pada, może wieczorem będzie już rosła na swoim miejscu.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 11:52, 12 cze 2017

Do góry
Anusia napisał(a)

Zestawienie berberys oraz szałwia niebieska tak to piękne. U mnie berberys zostanie posadzony między kulami bukszpanowymi. Szałwia znajdzie miejsce między trawą (zawsze zapominam jej nazwę) a tawuła przy różach. Żurawka już podzielona i posadziłam ją na murku przy tarasie przed cisami. Pomiędzy nie dokupię i dosadzę szałwię w kolorze różowym. Chyba będzie dobrze?

Anuś tak też będzie pięknie a szałwia między trawą super szkoda że nie pamietasz jej nazwy a mogę prosić o zdj tej trawki
Salvia - szałwia 11:07, 12 cze 2017

Do góry
Szałwia Deep Blue

Droga do spełnienia 09:38, 12 cze 2017

Do góry
Jola - dzięki
Ewunia - no mimo wszystko nawet mi się podoba
Paulinka - Leoś śliczny jest, co dalej nie wiem
Jolka - szławia szaleje i szczerze mówiąc najwięcej na rabacie "robi"
Marzenko - kwitną globy i krzyśki
miałam jeszcze hair ale gdzieś przepadły
Anuś - no gdzie bym się śmiała - fioleowe mocno to szałwia
Asia - no piwonia dopier u mnie się rozkręca mam nadzieję
ja już jej ruszać nie będę
Justynko - nie wiedziałam że ten zestaw mnie się aż tak spodoba
Kasia- dzięki
Anuś - powiem ci że na tym zdjeciu to nigdy bym nie powiedziała ze to mój ogródek
tak mi się podoba
Agatko - no to jest ten minus
ale w przyszłym roku postaram się o lepsze podpory więc...
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:54, 12 cze 2017

Do góry
ania1110d napisał(a)

Bardzo podoba mnie się to zestawienie i tak samo zaplanowałam u mnie część przy wiezdzie tylko czekam na zakończenie oczko a chodzi mi o berberysa i szałwie
Super to wyjdzie u Ciebie i jeszcze z żórawką

Zestawienie berberys oraz szałwia niebieska tak to piękne. U mnie berberys zostanie posadzony między kulami bukszpanowymi. Szałwia znajdzie miejsce między trawą (zawsze zapominam jej nazwę) a tawuła przy różach. Żurawka już podzielona i posadziłam ją na murku przy tarasie przed cisami. Pomiędzy nie dokupię i dosadzę szałwię w kolorze różowym. Chyba będzie dobrze?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:17, 12 cze 2017

Do góry
Anusia napisał(a)
Moje zakupy, Część zaplanowana czyli berberysy oraz szałwia. Żałuję, że nie kupiłam szałwii w kolorze ciemnego różu chyba tak mogę ten kolor określić.

Bardzo podoba mnie się to zestawienie i tak samo zaplanowałam u mnie część przy wiezdzie tylko czekam na zakończenie oczko a chodzi mi o berberysa i szałwie
Super to wyjdzie u Ciebie i jeszcze z żórawką
Ogród w Cichym Dworku 07:10, 12 cze 2017

Do góry
Aniu to tak przy okazji nie duże zakupy, ale szałwia już jest a najbardziej mi teraz ona wpada w oko Też mam zamiar dokupić inne kolory ale na razie muszę się zastanowić gdzie ja je posadzę Lista jest długa więc muszę dobrze to przemyśleć
Ogród z widokiem na jezioro 22:37, 11 cze 2017

Do góry
yolka napisał(a)

Żylistka jeszcze nie wąchałam, więc nie wiem. Szałwię i bodziszka dowiozę (szałwia możliwe, że przestraszyła się, że będzie służyć do okadzania )

Na pewno...
Ogród w Cichym Dworku 22:03, 11 cze 2017

Do góry
Goniadziękuje i zapraszam zaglądaj jak tylko będziesz miała ochotę
Właśnie o tych kolorkach to zauważyłam u Was w ogrodach że pięknie się wkomponują w różne roślinki i też się nimi zaraziłam już zakupione są u mnie szałwie lawenda i nawet jeszcze jedna ostróżka a na liście jest jeszcze polecona przez Anię z ogrodu Małej Mi szałwia Compacta niska która też znajdzie się w moim ogrodzie
A to akurat kolorki mojej córci która jak tylko zobaczy niebieski to od razu oczka jej się świecą i powiem ze ona to ma oczko
Droga do spełnienia 20:45, 11 cze 2017

Do góry
Kawa napisał(a)

Kami cudnie
To fioletowe to co? Szałwia czy przetacznik? Poproszę nazwę

I nie śmiać się proszę, uczę się dopiero bylin
Dla odmiany czas na zmiany... 20:17, 11 cze 2017

Do góry
dzisiejsze

szałwia zaczyna

trzcinniki i molinia

Droga do spełnienia 19:07, 11 cze 2017

Do góry
Pięknie, kolorowo Lato w pełni.
Miło popatrzeć, trudy zostały nagrodzone
Widzę szałwia w pełni rozkwitu, a moja coś się ociąga!
Ogród - Brzóstowa 15:57, 11 cze 2017

Do góry
Inne nowości w moim ogrodzie

Przetacznik Aztec Gold - bardzo urokliwy ( żółte liście i niebieskie kwiatki)

Jarzmianka Roma

Jarzmianka Moulin Rouge

Szałwia Marcus - niebieska miniatura

Z ogródka na wsi 12:42, 11 cze 2017

Do góry
Clemek dostał podpory, wspiął się i ma pączki

Aminek podrósł- czy jest szansa na kwitnienie?

Szałwia powabna jest jednoroczna czy nie? Bo aktualnie jest taka i jestem ciekaw czy w przyszły roku zakwitnie czy nie
Ogród Małej Mi 2017 12:19, 11 cze 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

jeśli to to samo co u mnie rośnie to przetacznik ożankowy

a szałwia, której nazwy zapomniałaś to szałwia okręgowa

Na foto to przetacznik i tak podpisałam, ale Kasia nie zauważyła
A szałwie mam kupowane w 2009 roku , tak jak i przetacznik... i odmiany po prostu nie znam. Wtedy nie bawiłam się w takie rzeczy

Takie malutkie sadzonki były w 2009 roku I szałwia i przetacznik były tylko raz przesadzane Chyba w 2014.

Edit.... już załapałam o której szałwii piszesz Tak to jest jak zaglądamy na szybko

Ta nowa szałwia to okręgowa.. o tej piszesz

Ogród Małej Mi 2017 06:28, 11 cze 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Zapraszam.

Łubiny.. jeden kwitnie cudnie, drugi przekwitł

Niebieskie?? Które.. bo pokazywałam niebieskie przetaczniki i prawie niebieskie (dla mnie fioletowe) bodziszki.

Ta kocimiętka stoi dość ładnie
To przetacznik

jeśli to to samo co u mnie rośnie to przetacznik ożankowy

a szałwia, której nazwy zapomniałaś to szałwia okręgowa
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 05:39, 11 cze 2017

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Anusia piękne zakupki Ogrodeczek cieszy oczeta. Pozdrawiam.

Dziękuję Basiu Wreszcie 'odbija' od ziemi. Moja szałwia dla Ciebie, miłego dzionka.

Zakątek z fioletową ławeczką 00:20, 11 cze 2017

Do góry
Dorotko ale fajnie zaaranżowane ciurkadełko Podoba mi się ta różowa szałwia, zbierz nasionka pleees
Zakątek z fioletową ławeczką 23:58, 10 cze 2017

Do góry
Renatko, fotki są i będą jeszcze
Szczerze Ci powiem, że ja na mojej różance powsadzałam co miałam i co dostałam. Nie myślałam, jak będzie ona wyglądać, jak będzie kwitnąć i kiedy. Po prostu wsadzałam roślinki, żeby ziemi nie było widać na rabacie Teraz zrobiłabym ją bardziej z głową. Pewnie wykopałabym pęcherznice albo perukowca, bo trochę miejsca zajmują na rabacie i roślinki trochę przeginają się do słoneczka. Wczoraj dosadziłam tam trzy róże, bo trzeba było miejsce na ciurka-źródełko zrobic i nie wiem jak będzie, gdy się to rozrośnie
U mnie na różance rosną: wiadomo róże (chyba 9szt.), naparstnica(nie wiem skąd?), lawenda, szałwia, duuużoo jeżówek, trawy, orliki(już przekwitają),wielosił, bodziszek, ostróżka. I faktycznie, jedna roślina przekwita, druga zaczyna kwitnąć, a na końcu chyba jeżówki będą. A, jeszcze dosadziłam cebule tulipanków, żeby na wiosnę coś było. Ja bardzo lubię orliki, same się sieją, ostróżki po kwitnięciu ścinasz i znowu będą kwitły, szałwie też fajnie wyglądają. Musisz dobrać sobie też kolorystycznie
A kratkę kupiłam na wyjeździe, w Aldi
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:51, 10 cze 2017

Do góry
Moje zakupy, Część zaplanowana czyli berberysy oraz szałwia. Żałuję, że nie kupiłam szałwii w kolorze ciemnego różu chyba tak mogę ten kolor określić.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies