Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

MirellaB 22:40, 17 cze 2017

Jakie niemądre roślinne przeprowadzki zrobiłaś? Może róże przesadzałaś? Ja mam właśnie jedną do przesadzenia, ale kwitnąć zaczyna
_Martini_ 08:50, 18 cze 2017

Edyta, z Pashminą mam tylko seslerię heuflerianę i w plecach rh białe. Z przodu danica. Ta rabata jest w kamieniu i w dodatku frontowa wiec tam już raczej nie będę nic więcej dosadzać.
Fajne masz ceny na trawy. 25zl za miskanta mnie nie zdziwilo. U nas tak jest i ubolewam nad tym.
Ta szałwia stała przy caradonnie, ale sama nie miała nazwy. Zatem niestety obie mamy nn. Też bylam ciekawanazwy, ale najważniejsze, że ladnie mi wypełniła luki i dodała koloru
Widzę, ze moja Leosiowa rabata wiedzie prym Bardzo mnie cieszy, że w końcu coś mi dobrze wyszło w ogrodzie A ona powstała zupelnie z przypadku. Chcę ją jeszcze trochę ulepszyć trawami (dlatego pytałam u Ciebie).
_Martini_ 08:55, 18 cze 2017

paulina_ns napisał(a)
No to jak będzie tak pięknie i kolorowo jak u Ciebie to wcale nie mam zamiaru zbaczac z tej drogi hehe. Chociaż u mnie byliny nie za bardzo, może ziemia za ciężka? Większośc po zimie się już nie pokazuje...ale róże tak, tak jak najbardziej tak

Wiesz, u mnie kolorowo jest na razie tylko w kadrach. Czekam na róże z nadzieją. A koloru dużo dużo planuję na przyszłą wiosnę, czyli sadzenie cebul jesienią U mnie ziemia jest taka sobie, miejscami całkiem słaba, dlatego ostatnio przygotowuję lepsze dołki dla roślin.
_Martini_ 09:00, 18 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Jakie niemądre roślinne przeprowadzki zrobiłaś? Może róże przesadzałaś? Ja mam właśnie jedną do przesadzenia, ale kwitnąć zaczyna

Pod łopatę poszły głównie te sadzone dopiero wiosną, wiec nie były nawet zakorzenione. Przesadziłam też wielkie lawendy. Ze wstydem przyznaję się też do przesadzenia róży. Goethe stał jednak na drodze do kompostownika, a po drugie miałam lukę przy huśtawce, która mnie denerwowała. zobaczymy czy zrobiłam jej "kuku".
MirellaB 09:14, 18 cze 2017

Może nic im nie będzie. Ja niedawno przesadzałam jeżówki i będą kwitły
patrycja 15:51, 18 cze 2017

Martynko
BYŁAM, BYŁAM wczoraj w tym ogrodniczym.
Super co prawda nie zdążyłam obejść wszystkiego, zaczęła padać mżawka, córa młodsza chodziła po kałużach i musiałam uciekać do domu.
Kupiłam stipę, firletkę ale nie widziałam ML i molinii nie było rzeczywiście.
Ale najlepsze zostawię na koniec

Mają otwarte w niedzielę
lutroja 22:40, 18 cze 2017

Pięknie masz w ogrodzie Witam się i przechadzam
kasja83 08:01, 19 cze 2017

Hop hop-zaglądam i łapkę przybijam.
AngelikaX 09:09, 19 cze 2017

_Martini_ napisał(a)

Pod łopatę poszły głównie te sadzone dopiero wiosną, wiec nie były nawet zakorzenione. Przesadziłam też wielkie lawendy. Ze wstydem przyznaję się też do przesadzenia róży. Goethe stał jednak na drodze do kompostownika, a po drugie miałam lukę przy huśtawce, która mnie denerwowała. zobaczymy czy zrobiłam jej "kuku".

Martyna powera masz normalnie z tym przesadzaniem
_Martini_ 19:58, 19 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Może nic im nie będzie. Ja niedawno przesadzałam jeżówki i będą kwitły

Chwila grozy chyba minęła Na drugi dzień Goethe zwiesił pączki, ale już się podnosi. Leję wodę. To było jednak głupie, ale nie wiedziałam, że ma być upał na drugi dzień. A Ty przesadzasz?
Też wiosną przesadzałam irysy i jednak będą kwitły