stojąc przy furtce, patrząc w prawo. serby pod ogrodzeniem od siatki 1,3. tujek danica 10szt widoczny właz do szamba, do którego bardzo rzadko potrzebne dojście
Iwona tak na szybko bo leje non stop u mnie, stojąc przy furtce, patrze w lewo, to ta rabata z rodkami. serbów jest 10szt, 4 rodki i 5 tujek danica
ten worek z kompostem oczywiście zniknie
a z kiedy jest to zdjęcie z tymi brązowymi trawami?? Aktualne??
opcja 1 - hakone dość późno startuje
opcja 2 - umbrosy nie mam i się nie wytpowiem ale ona jest zielona więc chyba za bardzo się zleje.
opcja 3 - też mi pasi bo ja akurat lubię brązowe trawy.
podsumowując - przy 1 będzie czas, że będziesz mieć gołe placki - ale to chyba za bardzo nie bedzie przeszkadzalo??
przy opcji nr 2 wszystko jest zimozielone (i brązowe )
więc 1 lub 3 bo ja mam i hakone i brązowe trawki i nie wiem ktore ładniejsze
Ja myslalam o tym odcinku z ta kalina. Tam gdzie chcesz sadzic hortki to je sadz - myslalam tez wlasnie o planie Iwony. Nie wiem, czy kalina lubi wilgotne podloze. Hortki lubia. Za hortkami juz nic wiecej nie musisz sadzic. Ta tuja wystarczy jako najwyzszy punkt rabaty.
No ale jesli na tym odcinku 2,5m przy rozy ma byc tez przejscie, to posadz moze tylko pare serduszek bialych i trawki. Wyzsze pietro bedzie przeszkadzac przy przechodzeniu.
My mamy zakopane kręgi w miejscu dawnego rowu - wszyscy zasypywali, a u nas są te kręgi i tam się woda zbiera. Generalnie jak jest normalne lato czy wiosna, to jest ok, jak mokry sezon - wtedy problem się robi.
Ja hortki tnę w marcu, jak widać wyraźnie, że pączki spęczniały, bo wtedy widzę, co wyciąć całkiem, a na ile obciąć
Tak mi kwitła nn - po babci - prawdopodobnie Annabelka
Jasiu, u Ciebie tyle było zmian i pracy ze starą stodołą, że tego nie zauważyłam, masz tak bujnie. Ogród na zdjęciach jakże równie piękny i dojrzały, biała wisteria zachwyca, zaciekawiła mnie ta roślina wzdłuż muru.. czy to tak ładnie wygląda żywopłoto akant?
Kasia, co ty tej bergeni dajesz? To było zaledwie 10 sadzonek. Pięknie ci się rozrosła.
Muszę powiedzieć, ze jestem pod wrażeniem twojego domu, nasadzeń, świetnie działasz
Był stół i takie były początki naszego ogrodowania:
I jeszcze taki klimat miejsca na stół w ogrodzie.
Przywołując to zdjęcie nagle widzę, że posadziłam różę pnąca przy murze domu, dokładnie w tym samym miejscu, gdzie 40 lat temu poprzedni właściciel posadził swoją różę.