Serdecznie dziękuję za życzenia Dopiero teraz mam chwilę żeby z Wami posiedzieć i nadrobić zaległości ogrodowiskowe. Pozdrawiam Vanilkowo
Większość hortensji jeszcze nie została przycięta bo pogoda wyraźnie nie sprzyja pracy w ogródku. W sobotę zrobiłam pierwszą część mojej zapowiadanej przebudowy przedogródka, fotki jeszcze nie pstryknęłam. Mam tyle roślin, które nadają się do przesadzenia, że spokojnie poradzę sobie z obsadzeniem dość dużej powierzchni ( działka narożna). Jest to teraz mój priotytet i chcę zdążyć do Wielkanocy
Mam ogrodowe ( endless summer na pewno, reszta nie wiem- oznaczenia mają, muszę sprawdzić), nie przepadam za nimi, bo są dużo bardziej kłopotliwe od krzewiastych i bukietowych, stąd daleko mi do eksperta w tej dziedzinie. Większość w donicach.
Magical Candle się nadaje ale ogólnie bukietowe jednak kochają słońce i tylko wtedy są dorodne ( lekki półcień oczywiście najlepszy). Gdybym ja miała zdecydować się na szpaler w cieniu to zdecydowałabym się tylko i wyłącznie na Strong Anabelle ( jeden dzień podwiązywania jest wart końcowego efektu)
Pogoda rzeczywiście nie sprzyja, oczywiście nie tniemy gdy siąpi, przesunięcie o tydzień- dwa nic nie zmieni Większość moich hortensji jeszcze nie jest przycięta i chyba w tym tygodniu patrząc na prognozę pogody nadal tak zostanie. Pozdrawiam