Bardzo proszę o pomoc Danusiu,co moge zrobic,żeby te dwie sadzoneczki cisa stały się spowrotem zielone.Irenka i Mała Mi też je u mnie oglądały,ale chciałam jeszcze Ciebie Daniusiu o pomoc i poradę poprosić
igiełki nie są suche ani sie nie sypią tylko tak zżółkły częściowo,to żółkniecie zaczęło się delikatnie przed zimą-wielkie dzięki
P.S.Czy florovitem je nawieżć tak jak radziłaś a jesli tak tokiedy?
Sadziłam je zeszłej wiosny co ok,30cm
Wiem, że wszyscy mają już dosyć deszczu, ale mi on nie przeszkadza miło było dziś posiedzieć dziś z książką i z herbatką spoglądać na budzącą się wiosnę na balkonie
Lawenda ruszyła już chyba miesiąc temu. Denerwuje mnie tylko, że już ma nowe przyrosty a ja ze względu na zimno nie mogę jej jeszcze przyciąć (czekam na kwitnące forsycje). W tle trzcinnik zazielenil się po cięciu
Czosnki pokazują się we wszystkich donicach, ale w tej jest największy
Róża new dawn wypuszcza listki, a lawendy w zależności od odmiany zaskakująco różnią się od siebie
No i jeszcze tawuła japońska, choć była całą zimę nieosłonięta wypuściła listki
i jeszcze maleństwa posiane pod koniec lutego: bazylia, szczypior i heliotrop
Myślę,że jeszcze za zimno.Nie odcinam szpadlem,roślinę wyjmuję z ziemi i dzielę...ładnie rozsypuje się.Mam trzy odmiany B.Z goździkami też poczekaj,jak podmrozi a nie będą ukorzenione,to możesz stracić...a szkoda.Rączki rwą się do pracy...oj,rwą...
No to dobrze dam sobie spokój z jarmużem na razie - dzięki.
A karczochy przesadzę jak radzicie.
Od poniedziałku super czas na siew w domu bo w ogrodzie będzie zimno.
Dziś podziałałam w jagodniku i jestem padnięta na ogród oczywiście czasu brakło.
Szkoda było mojego grabienia trawników teraz gdzie nie spojrzeć coś przycięte i to coś na trawniku.
Laki mam 3 sezon - 1-wysiałam urosły, w drugim zakwitły a teraz znów się szykują do kwitnięcia - ciekawe jakie kolory się pojawią bo schlebiałam czerwonemu zobaczymy.
Żurawki mam w ogrodzie od 4 lat, ale to pierwsza wiosna kiedy są takie okropnie brzydkie. Po wyskubaniu lub ścięciu odbiją, ale teraz straszą takie koszmarki.
Nie żałuj Karolu że ich nie masz...żurawka to przysmak opuchlaków.
Ale jak tak bardzo chcesz tę roślinkę u siebie to może skuś się na Marmelade. Z tą nie mam żadnych problemów i najlepiej wygląda po zimie.
Cześć Sebek, nie wiem czy już się witałam, ale postanowiłam napisać w zachwycie nad wiankiem. I tak jak ktoś napisał wcześniej, rzeczywiście na bogato P)