Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 20:43, 12 mar 2016

margaretka3 napisał(a)
Karczochom dosypałabym ziemi, za mało chyba jej w doniczce. Mnie się w tamtym roku tak nie przewracały, ale też mi się wydaje, że za bardzo wyciągnięte, a może i za ciepło mają. Jarmuż bardzo wcześnie wysiałaś, on jak kapustne rosną w oczach i dużo światła potrzebuje. Ja będę wysiewać odmianę fioletową, ale ani myślę jeszcze o nim. Teraz pomidorki, jak skończę z nimi, będę myśleć o innych warzywach.

Karczocha przesadzę do większej doniczki i dam do zimniejszego miejsca - musi być ok. Dzięki.
Jarmuż wysiałam bo pisało na torebce że od stycznia. Najwyżej posieję raz jeszcze.
A ja już też o pomidorach myślę ale chyba je wysieję w tygodniu przed świętami żeby pikować po świętach.
mira 20:46, 12 mar 2016

marzena napisał(a)
podziwiam wiosnę w ogrodzie i szybkie przyrosty w zasiewach doniczkowych
u mnie jakoś wszystko powolutku...jakoś nie mogę zabrać się do siana

Marzenko bierz się za sianie akurat od poniedziałku czas dobry na sianie wg faz księżyca !!!

a wiosna w ogrodzie cieszy każda wyłażąca kupka kwitnąca albo nie.

Lak ma już pączuszki.

mira 20:54, 12 mar 2016

Gabriela napisał(a)
Mira, jarmuż to trzeba od razu na grządkę, do gruntu w kwietniu i urośnie bez problemu i szybko. A wielki jest Szkoda czasu i atłasu na zabawę z rozsadą.
Karczochy bym już przesadziła do osobnych doniczek, zagłębiając po liścienie, czyli te dwa pierwsze listki, które listkami właściwymi jeszcze nie są.
Ale i tak Ci zazdroszczę, bo ja nadal nic. Dopiero w przyszłym tygodniu przeznaczam cały jeden dzień na siewy.

No to dobrze dam sobie spokój z jarmużem na razie - dzięki.
A karczochy przesadzę jak radzicie.
Od poniedziałku super czas na siew w domu bo w ogrodzie będzie zimno.
Dziś podziałałam w jagodniku i jestem padnięta na ogród oczywiście czasu brakło.
Szkoda było mojego grabienia trawników teraz gdzie nie spojrzeć coś przycięte i to coś na trawniku.

Laki mam 3 sezon - 1-wysiałam urosły, w drugim zakwitły a teraz znów się szykują do kwitnięcia - ciekawe jakie kolory się pojawią bo schlebiałam czerwonemu zobaczymy.

Jana 11:18, 13 mar 2016

Ja jestem rozczarowana nasionka,i, wyobraź sobie , że dużo mi padło, przestało rosnąć, za to kłącza polecam
mirkaka 15:51, 13 mar 2016

Mirko, która róża tak u ciebie już wystartowała
W ogóle wiosna pełną gębą u Ciebie, u mnie jeszcze krokusy nie zakwitły, a Twoje mają przepiękne kwiaty, i tworzą już śliczną łączkę
margaretka3 18:18, 13 mar 2016

Ooo, lak ma pączki? A do mojego ani dojść nie mam jak, tak mokro. Słońca potrzebuję! Bo zapasy energii mi się kończą.
Tymczasem tytoń czerwony od Ciebie szykuje mi się do pikowania
mira 21:11, 13 mar 2016

Jana napisał(a)
Ja jestem rozczarowana nasionka,i, wyobraź sobie , że dużo mi padło, przestało rosnąć, za to kłącza polecam

dlaczego Ci padły? wykielkowały i co? to jest najtrudniejszy moment może za wcześnie wysiałaś, siej drugi raz nie ma co odpuszczać
a kłącza to fajne zgadza się

pozdrawiam
mira 21:27, 13 mar 2016

mirkaka napisał(a)
Mirko, która róża tak u ciebie już wystartowała
W ogóle wiosna pełną gębą u Ciebie, u mnie jeszcze krokusy nie zakwitły, a Twoje mają przepiękne kwiaty, i tworzą już śliczną łączkę

A moja już chyba 3 letnia Veichenblau która rośnie w bardzo zacisznym miejscu za ławeczką i czekam na nią bo mam nadzieję że wreszcie się wydrapie na daszek

u mnie krokusy to takie wczesne inne jeszcze czekają

pozdrawiam
mira 21:37, 13 mar 2016

margaretka3 napisał(a)
Ooo, lak ma pączki? A do mojego ani dojść nie mam jak, tak mokro. Słońca potrzebuję! Bo zapasy energii mi się kończą.
Tymczasem tytoń czerwony od Ciebie szykuje mi się do pikowania

No na słoneczko wszyscy wyczekują a na razie widzę zimny bardzo tydzień choć słońce się pokaże.
Ja na razie deszcz w ogrodzie mam w sam raz tylko to zimno.Zauważyłam że jak jeden miesiąc zimny to drugi ciepły więc wychodzi mi że kwiecień będzie ciepły byle deszcz był w kwietniu też bo woda wiosną potrzebna jest.

Cieszę się że tytoń już skiełkował oby się czerwony udał trzymam kciuki

margaretka3 23:33, 13 mar 2016

Miro, to Ty chyba pisałaś, że werbena hastata szybko Ci skiełkowała. A u mnie jak dotąd śpi, za długo jak dla mnie. Napisz, proszę, jak ją wysiewałaś.