Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:41, 07 lip 2012

Do góry
Trud mojej wczorajszej pracy przy towarzystwie komarów.
wykopałam takie obrzeża trawniaczka. Wygląda teraz schludnie i nie ma wąsów. M mówi, że to głupota a ja twierdzę, że jestem hobbystą

Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:38, 07 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)
MOja propjektantka zrobiłą mi projekt.... do tego co też jej przedstawiłam.... tyle, że mi się projekt podobał, ale tylko na papierze....

Aniu a dlaczego? Projekt można zmieniać ale jesli główna koncepcja jest dobra to po co? Szczególy projektu i tak zawsze są modyfikowane...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:37, 07 lip 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
zestaw roślin idealny ... zatrzymałam się przy bergenii ... wygooglałam i ........ no powiem ... nie znałam a pokochałam ... i zastanawiałam się na kilku fotkach co Ty tam masz ... też muszę mieć

układ rabat ... taras i nade wszystko to co pod nim to majstersztyk ...

ja aktualnie poszukuję gardenii ... jej liście ... kwiat ... śliczne

Iza nie wszyscy lubią bergenię (tę kapustę w ogrodzie) ale mi się te olbrzymie liście bardzo podobają
Gardenia rozumiem, że do domu?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:35, 07 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Marzenko, tyle postów na trzaskanych, ze nie dam rady do tyłu, a tu święto prawdziwe, bo pół tysiąca strzeliło!
na 505 ciekawego wątku podsyłam liliowca

Irenko wybaczam CI Ja generalnie za Tobą nie nadążam ale stram się
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:35, 07 lip 2012

Do góry
Lena napisał(a)

Iza masz rację wytyczne projektantka otrzymala w formie fot z netu, gazet, książek
Bukszpanym graby, róże, lawenda, liliowce, piwonie, azalie, powojniki, rh, duuuuużo magnoli i brzozy musiały być!!!
Ale kształt rabat, płyty przy tarasie z karmikiem i macierzanką, wiśnie ozdobne a przede wszystkim trawy i wiele wiele innych to pomysł projektantki. Gabiony i ściana wodna to wyłącznie pomysł projektantki. Bardzo ważne było to, że obie lubimy formalne kształty i duuuuużo roślin
Gdy dostalam po raz pierwszy projekt ogrodu (w dwóch warinatch) i każdy mi się podobał nie mogłam sie zdecydować i od razu chcialam realizować
Chociaż ja każdą rabatkę bym zakończyła obrzeżem z bukszpanów ale projektantka powiedziala żurawki, bergenie i trawy!!! I miala 100% racji
Niewiele juź potem zmieniałyśmy....

Marzenko popieram to co napisałaś-cofnęłam się do zdjęć i faktycznie ta rabata wygląda cudnie.Gdyby wszystko otoczone było bukszpanami mogłoby być za ciężko - jest bosko!!!

Lena byłoby nudno I jeszcze wtedy nie było ogrodowiska
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:34, 07 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Marzenko, a magnolie masz rozporszone po całym ogrodzie, czy gdzies w jednym miejscu?...
Bergenie też mam zawsze mi się podobały, pamiętam je z dzieciństwa - w drodze do szkoły mijałam ogród z bergeniami - bordowo-żółtymi...

Ev mam w różnych miejscach. Zrobię dla Ciebie dokumentację gdzie rosną
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:20, 07 lip 2012

Do góry
Zatem formalne pismo zakazujące takich praktyk!!! Postarsz ich jeszcze karą finansową i prawnikiem , dadzą sobie spokój. Albo po prostu niech Ci zapłacą jak Twoj dom chcą prezentować !
Ogród z perspektywą na przyszłość 10:11, 07 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
a może taka duża kula bukszpanowa na dywaniku z niedźwiedziego futra? Tutaj jest takie zdjęcie, tylko zjedź nieco niżej na tej stronie: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1325-trawy-cieniolubne#post_6

Agata i po co mi to zrobiłaś.... Myśle jak moje kule podsadzić niedżwiedzim futrem.... Ale muszę wywalić ciemerniki

Monika do ja bym rekomendowała do tego kwarcika jednak jakieś żólte (miłorząb) drzewo lub bordowe - buk obelisk lub tricolor. Jakoś do tych żurawek nie widze klonu japońskiego. A pod pniem drzewa trzy kule bukszpnowe takich samych lub róznych rozmiarów coś na wzór tych kul srebrnych

Ale jeśli si nie zdcydujesz na kule bukszpanowe pod pniem to miłorząb
Ogród z perspektywą na przyszłość 10:09, 07 lip 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Przepiekny ogród. Nowe insporacje dla fanów kul

http://www.gapphotos.com/featuredetails.asp?featureref=355

Oglądałam ten ogród nie tylko z powodu kuli, bo mi Noemi świat topiarów w GAP pokazała
Polecamw szystkim przejrzenie zdjęć, tyle na tej stronie inspiracji. Wiem jedno wszystkie rośliny u mnie będą mocno kształtowane za wyjątkiem bylin i trawek
Oj chyba podjadę do Wieloszki po te kule przed urlopem
Moniko baaaardzo dziękuję wiesz za co i przepraszam za zamieszanie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:05, 07 lip 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Marzenko, bo najważniejsze to trafić na kogoś, kto podąży za Twoją wizją, złapie marzenia i pokaże Ci je na papierze.

Gabi a Ty mialaś super szczęście z tym trafem Daj proszę trochę zdjęć
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:02, 07 lip 2012

Do góry
Zostaw na słońcu z patriotami te czerwoen żurawki, wytrzymają. A je co pisze Sebek może w inne miejsce. A rabata świetna!!!
I daj kolejne zdjęcia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:00, 07 lip 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Mam nieogrodowe pytanie
jak byście zareagowali gdybyście się dowiedzieli że deweloper od którego kupiliście dom jakiś czas temu chciał po kilku latach zrobić zdjęcie waszego domu do folderu reklamowego bez waszej wiedzy i zgody?

Z jednej strony fajnie, bo spośród tylu zazwyczaj identycznych domów wybrał Twój - to znaczy, że masz ładnie A z drugiej to wredne z jego strony ...
a mi się nie podoba bo to ja decyduje gdzie, kiedy i w jaki sposób przedstawiam swoją prywatność... tymbardziej że dom kupiliśmy w stanie surowym a ktoś bez pytania ba nawet podstępem (niestety!!! podczas naszej nieobecnosci w domu przyjechalii i powiedzieli dziewczynie która siedzi z Jaśkiem że z nami uzgadniali że mogą wejść i zrobić zdjęcia) zrobili zdjęcia z zamysłem pokazania 'taki dom Ci zbudujemy' Dla jasności dom nie jest jakiś cudowny, powiedziałabym nawet nic ciekawego zwykły jakich wiele

Dokładnie tak jak piszesz bez Twojej zgody nie ma prawa, to Twoja własność, ty dom wykończyłaś a nie on, wiec nie może wykorzystywać bez Twojej zgody zdjęć Twojego domu. Wyślij do nich pismo, że nie wyrażasz zgody na wykorzystanie zdjeć Twego domu.
Mogli zrobić sobie tylko zdjęcia w czasie budowy , w stanie surowym, kiedy nie byłaś jeszcze właścicielem.
Mnie nęka czlowiek od dachówki a ja nie chcę sie zgodzić. Jaki ktoś mial wkład w budowę mojego domu, w pomysł na tę dachówkę, żebym chociaż rabat dostała!
Pozowoliłam na zdjęcia okien i żaluzji bo firmy były ok, realizacja byla terminowa i dobra.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:53, 07 lip 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Marzenko pewnie że znam, kupowwałam limelight w tym roku, wsumie mam 12szt

Aź tyle???? ja ma białe ale różne gatunki. Nie chciałaś kupić róznych ?
Ogród Sylwii od początku :) 09:51, 07 lip 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Ja też chcę takiego dilera!!!!

przyjeżdżaj , dostaniesz butlę

Chętnie przyjadę jesienią Jeśli pzoowlisz
Ogród Sylwii od początku :) 09:07, 07 lip 2012

Do góry
Ja też chcę takiego dilera!!!!
Ogród Leny. 09:01, 07 lip 2012

Do góry
Śliczne rośliny i śliczne ujęcia. Ale zmiany avatarka się wystraszyłam, dobrze że mój mózg odnotował, że to buźki z twego ogrodu
Miniaturowy ogródek 08:32, 07 lip 2012

Do góry
Gabik nie mam pojęcia co radzić w sprawie donic pozdrawiam
Ogród Sylwii od początku :) 08:27, 07 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Aż boję się to pisać - i nie obraź się - ale czy potrzebne Ci te brązowe trawki między citronelkami?...Bo jak patrzę na inne żurawki to jak te zaczną szaleć to zakryją Ci całkowicie te trawy... Inne posadzone OK, bo są same, ale są wyższe, ale te brązowe przemyśl w tym miejscu.... Może lepiej by im było w placyku żwirowym?

A te kwiatki to chyba złocień właściwy...

Sebk te brązowe trawki piękne, więc potrzebne!!!!
Co najwyżej jak żurawki się rozrosną to się przesadzi trawki... Prawda Sylwia?
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 08:15, 07 lip 2012

Do góry
Witaj Kasiu, ochłody Ci życzę
U nas jak w tropikach, w dzien skwar, w nocy ulewy....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:04, 07 lip 2012

Do góry
Iza masz rację wytyczne projektantka otrzymala w formie fot z netu, gazet, książek
Bukszpanym graby, róże, lawenda, liliowce, piwonie, azalie, powojniki, rh, duuuuużo magnoli i brzozy musiały być!!!
Ale kształt rabat, płyty przy tarasie z karmikiem i macierzanką, wiśnie ozdobne a przede wszystkim trawy i wiele wiele innych to pomysł projektantki. Gabiony i ściana wodna to wyłącznie pomysł projektantki. Bardzo ważne było to, że obie lubimy formalne kształty i duuuuużo roślin
Gdy dostalam po raz pierwszy projekt ogrodu (w dwóch warinatch) i każdy mi się podobał nie mogłam sie zdecydować i od razu chcialam realizować
Chociaż ja każdą rabatkę bym zakończyła obrzeżem z bukszpanów ale projektantka powiedziala żurawki, bergenie i trawy!!! I miala 100% racji
Niewiele juź potem zmieniałyśmy....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies