ja też ale one stale zamknięte i nie mają kiedy się rozchylić i nakarmić kogo trza i te deszcze tylko przyspieszą zakończenie kwitnienia
na szczęście mam jeszcze inne późniejsze
Wstrętny był dzis dzień, ale patrzyłam i o dziwo co dzień coś sie pojawia dziś zobaczyłam zielone na pięciornikach, a też ma tawuła wczesna i inne, berberysy, lilaki - jest zimno ale mam wrażenie że mokro bardziej służy ogrodowi niż ciepło - a ciepła nie widać w prognozie
szybko rośnie u mnie w maju 2012 był taki ledwo do kolan ...tani był bo to chyba nic szałowego ...ale że on taki omdlały jest to coś tam wnosi do ogrodu...no i rośnie wysokaśny bardzo ....w Goczałkowicach w przydomowym mają już giganta
zresztą sosna czarna tez szybko rośnie ...aż sama jestem w szoku jak to szybko urosło
a to u mnie z werbeną chyba sukces w tym roku, kiełkuje mi ta kupiona w sklepie, jak i zebrana z roślinek aż w szoku jestem , bo moje poprzednie dwie próby nie były udane-z resztą pewnie pamiętasz, bo w zeszłym roku mi wysyłałaś, a dwa lata temu Mała Mi
proso też dopiero co kiełkuje, długo, w porównaniu ze stipą!
Jeju jaka fajna ekipa maluchów pewnie urwanie głowy Yolcia szukałam kotków na wierzbie a tu czytam że epizody grypowe pocieszam Cię że jak już przeszłaś to będzie już lepiej pakuj witaminki i czosnek przegryzaj ja długo kaszlałam ale teraz oki i Tobie i maluchom dużo zdrówka życzę i przyjemności z wiosny Trzymaj się kochana
A to nie pamiętam co, może pietruszka naciowa?
orliki coraz większe, aż miło patrzeć jak rosną
takiego zajączka kupiłam żeby jakieś dekoracje świąteczne poczynić
vanilki i berberysy wypuściły listki. Ale od ypuszczenia listków do utworzenia korzonków jeszcze daleka droga i nie specjalnie na sukces się nastawiam. To raczej zabawa .
za to jeżówki rosną aż miło
wykiełkowały też rozplenice od Sylwii