Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 09:07, 14 mar 2016

margaretka3 napisał(a)
Miro, to Ty chyba pisałaś, że werbena hastata szybko Ci skiełkowała. A u mnie jak dotąd śpi, za długo jak dla mnie. Napisz, proszę, jak ją wysiewałaś.

To nie ja. Ja mam werbenę hastatę ale kupiłam sadzony w sezonie. Teraz czekam na łan i bedę kukać czy nie ma siewek bo podobno bardzo się rozsiewają. A właśnie muszę sprawdzić czy są po zimie bo nie przypatrzyłam.

Werbeny wszelkie chyba wolno się wykluwają tak mi się wydaje.
Ja posiałam ale werbenę zwisającą taką do doniczek - 29.02 i do tej pory jakieś 2 siewki wyszły a innych nie widać zobaczymy .
W tygodniu ma być kilka dni ze słońcem dla siewek więcej światła. Niestety też przymrozki.

pozdrawiam
tulucy 22:35, 14 mar 2016

mira napisał(a)

To nie ja. Ja mam werbenę hastatę ale kupiłam sadzony w sezonie. Teraz czekam na łan i bedę kukać czy nie ma siewek bo podobno bardzo się rozsiewają. A właśnie muszę sprawdzić czy są po zimie bo nie przypatrzyłam.

Werbeny wszelkie chyba wolno się wykluwają tak mi się wydaje.
Ja posiałam ale werbenę zwisającą taką do doniczek - 29.02 i do tej pory jakieś 2 siewki wyszły a innych nie widać zobaczymy .
W tygodniu ma być kilka dni ze słońcem dla siewek więcej światła. Niestety też przymrozki.

pozdrawiam

To mogłam być ja - bo coś wyszło, ze 3 szt i padło, ale to chyba był wypadek przy pracy, dalej czekam
mira 23:18, 14 mar 2016

W ogrodach świata podzieliłam się wspomnieniem z ub roku z pobytu w Rosarium w Forst.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6582-ostdeutscher-rosengarten-forst?page=1#post_1

Idą zimne dni więc na ocieplenie.

hanka_andrus 00:00, 15 mar 2016

Miruś, dziękuję za piękny, różany wieczór. Bywam w pobliżu latem, namówię rodzinę na odwiedziny w Rozarium w Forscie. Piękne miejsce. A z Ogrodowiska nie będzie tam jakiś wyjazd? Coś i się obiło o uszy. Słyszałaś coś?
mira 00:09, 15 mar 2016

hanka_andrus napisał(a)
Miruś, dziękuję za piękny, różany wieczór. Bywam w pobliżu latem, namówię rodzinę na odwiedziny w Rozarium w Forscie. Piękne miejsce. A z Ogrodowiska nie będzie tam jakiś wyjazd? Coś i się obiło o uszy. Słyszałaś coś?

Nie słyszałam. Jak masz okazję to warto wybrać dzień i pojechać - jest tam gdzie odpocząć. Jest też taki dzień kiedy wieczorem zapalają 1000 światełek i podobno jest pięknie.

pozdrawiam
mirkaka 09:09, 15 mar 2016

No prześlicznie, przyda się trochę zdjęć z lata w oczekiwaniu na cieplutką i zieleniutką wiosnę u nas
Milka 09:12, 15 mar 2016

Ale super widoczki, bo zimnica dzis okropna.
Milka 09:14, 15 mar 2016

mira napisał(a)

Już powoli będą ustępować miejsca innym ale bardziej delikatnym krokusom

I to lubie
Pszczelarnia 09:50, 15 mar 2016

Tak, Miro, ale te szkoleczki to 60 km od domu. Wszystko przy okazji wycieczek.
mira 22:05, 15 mar 2016

mirkaka napisał(a)
No prześlicznie, przyda się trochę zdjęć z lata w oczekiwaniu na cieplutką i zieleniutką wiosnę u nas

Wstrętny był dzis dzień, ale patrzyłam i o dziwo co dzień coś sie pojawia dziś zobaczyłam zielone na pięciornikach, a też ma tawuła wczesna i inne, berberysy, lilaki - jest zimno ale mam wrażenie że mokro bardziej służy ogrodowi niż ciepło - a ciepła nie widać w prognozie

to się pocieszamy