Dla Ani wklejam zdjęcia obrazujące w jaki sposób zostały wykonane donice przy tarasie i we wgłębniku Mam nadzieję, że będą pomocne i przybliżą choć trochę sposób wykonania
Materiał użyty do budowy donic: płyta warstwowa z rdzeniem poliuretanowym w IIgat bo nie chodzi o względy estetyczne ale o funkcjonalność - współczynnik przenikania ciepła U=0,35. Łączenie płyt: obróbka blacharska.
Płyty obłożone są styropianem mocowanym na widoczne na zdjęciach kołki
Ewcia, ale śliczne foty. I dostrzegam swoją ukochaną sosenkę niwaki, a Ty tak skąpisz mi jej widoku . Pokazuj, chwal się nią Ewcia, przecież to dzieło Twoich rąk! I to jakże udane . Za taka byś ładnych parę stów musiała dać, albo i więcej. Ku temu więcej nawet bardziej się skłaniam .
przy huśtawce powstała też rabatka specjalnie dla róż . Drabinki dla Eden Rose już kupione, czekają na pomalowanie
wcześniej
teraz
na ten rok plany mam ambitne, m.in oczko wodne, podjazd. A co się uda zrobić to inna bajka . Najważniejsze, że praca w ogrodzie daje mi niezmienną, albo nawet wciąż rosnącą radość .
W dużej mierze skupiłam się na wyznaczeniu i poprawieniu linii rabat.
Styczeń 2014r
2015r
tu widać też, że cis został mocno ogolony . Teraz nie jest zwykłym cisem, tylko prawie rasowym niwaki .