Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Rench 00:06, 06 mar 2016

Widzę,że u Ciebie roślinki ,w podobnym stadium jak u mnie.
Jeszcze chwileczka
monteverde 20:35, 06 mar 2016

Witaj Mira muszę zobaczyć czy mój Sarasto już też wyszedł pozdrówka
viva 20:57, 08 mar 2016

Mireczko, gdzieś przeczytałam, że pikowałaś już lewkonię. Czy robiłaś jej test na pełne kwiaty i puste?

Tylko nie tuję zamiast chorego jałowca
margaretka3 11:08, 09 mar 2016

Miro, skiełkowała Ci rutewka czy nadal ją stratyfikujesz?
Ku wielkiej mej radości wczoraj odkryłam, że nasionka rutewki po dwóch tygodniach od wysiania zaczynają kiełkować (bez stratyfikacji). Ale fajnie
tulucy 22:54, 09 mar 2016

viva napisał(a)
Mireczko, gdzieś przeczytałam, że pikowałaś już lewkonię. Czy robiłaś jej test na pełne kwiaty i puste?

Tylko nie tuję zamiast chorego jałowca

Jak się robi taki test?
mira 20:22, 11 mar 2016

zabaewa napisał(a)
Cudne, zwiewne przebiśniegi. One tyle radości dają jak zakwitają

pozdrawiam

Tak zgadza się, muszę je jeszcze po ogrodzie rozsypać.

Tu widać jak przyrastają, dwa lata temu były 4-ry

a po 10-ciu dniach już mają rozdziawione mordki i pewnie ustąpią miejsca krokusom

mira 20:32, 11 mar 2016

Katkak napisał(a)
co do zakupów br to tak jak wyżej wspomniano teraz była przedsprzedaż, a wysyłka wiosna. Zrobiłam pierwsze zamówieneie, teraz czekam .

A ja zrobiłam zakupy przez internet choć się ograniczam ale zauważyłam że w moim sklepie ogrodniczym strasznie się ograniczają - tak jakby się obawiali że zostaną z tpwarem
więc, krokosomie, czosnki i mieczyki kupiłam a przy okazji wpadły dalie, jeżówki bo tanie były i mikołajki
paczka przyszła radości wiele

owszem zapakowane ładnie choć to tylko torebki a w środku worek foliowy a to co w worku najważniejsze - no właśnie ....
łubinem byłam zaskoczona taki marny, a dale już puszczają pędy nie wiem więc co robić
dalia

a tu ten łubim

a tu taki w worku kupiony w sklepie - jak zobaczyłam jaka wielkie było kłącze kupiłam - i

przekonałam się, że nie ma jak sie samemu wybierze !!!!

jak zakwitną porównam

a tu czosnek

Poza cebulami i daliami wsadziłam wszystko do doniczek więc mam już skrzynkę do doglądania ale to wnet wysadzę do ogrodu
mira 20:42, 11 mar 2016

m_gocha napisał(a)
A czy kupowałyście w BR piwonie? Ciekawa jestem jak duża jest ta karpa? i czy są one w doniczce czy w w woreczku w torfie? Wysłałam zapytanie przez formularz na ich stronie ale beż odpowiedzi
Nie podają również wielkości innych oferowanych roślinek. Interesują mnie oprócz piwonii również hosty, jeżówki, floksy, trawy

Nie kupowałam chyba piwnoni przez net. Najlepiej zadzwonić i się dopytać.
A najlepiej kupić jak kwitną w doniczkach - jak wytrzymasz

A ja dostałam wieeeeelką karpę piwonii a w zasadzie cały krzaczor takiej piwoni co kwitnie w maju - ale karpa się rozwaliła i musiałam na szybko wsadzać - trochę zostało dam do doniczek.

Zdumiały nas te bulwy zwykle widywałam inne a te takie marchewki

a to ta

mira 20:45, 11 mar 2016

tulucy napisał(a)

Peonii nie kupowałam, jeżówki tak, przyszły takie małe kępki z 3-4 łodygami kwitnącymi i z pąkami, ładnie mi potem kwitły.
Edit: aha i wszystko przychodziło w doniczkach, zabezpieczonych taśmą i folią przed wysypywaniem ziemi.

też tak dostałam to co zamówiłam - ale ja zamawiałam w maju więc sadzonki były spore
mira 20:48, 11 mar 2016

Anda napisał(a)
Widze u Ciebie wiosna, wszystko budzi sie do zycia. I plany zakupowe juz porobione. Dzieje sie

Ewo dzieje się , ogród nie czeka, choć pogoda taka sobie przez te 10 dni była a wszystko urosło i to sporo

najbardziej mi żal było krokusów które z powodu braku słońca stały
dziś wreszcie się lekko rozchyliły