Mireczko, gdzieś przeczytałam, że pikowałaś już lewkonię. Czy robiłaś jej test na pełne kwiaty i puste?
Tylko nie tuję zamiast chorego jałowca
Ku wielkiej mej radości wczoraj odkryłam, że nasionka rutewki po dwóch tygodniach od wysiania zaczynają kiełkować (bez stratyfikacji). Ale fajnie
A ja zrobiłam zakupy przez internet choć się ograniczam ale zauważyłam że w moim sklepie ogrodniczym strasznie się ograniczają - tak jakby się obawiali że zostaną z tpwarem
więc, krokosomie, czosnki i mieczyki kupiłam a przy okazji wpadły dalie, jeżówki bo tanie były i mikołajki
paczka przyszła radości wiele
owszem zapakowane ładnie choć to tylko torebki a w środku worek foliowy a to co w worku najważniejsze - no właśnie ....
łubinem byłam zaskoczona taki marny, a dale już puszczają pędy nie wiem więc co robić
dalia
a tu ten łubim
a tu taki w worku kupiony w sklepie - jak zobaczyłam jaka wielkie było kłącze kupiłam - i
przekonałam się, że nie ma jak sie samemu wybierze !!!!
jak zakwitną porównam
a tu czosnek
Poza cebulami i daliami wsadziłam wszystko do doniczek więc mam już skrzynkę do doglądania ale to wnet wysadzę do ogrodu
Nie kupowałam chyba piwnoni przez net. Najlepiej zadzwonić i się dopytać.
A najlepiej kupić jak kwitną w doniczkach - jak wytrzymasz
A ja dostałam wieeeeelką karpę piwonii a w zasadzie cały krzaczor takiej piwoni co kwitnie w maju - ale karpa się rozwaliła i musiałam na szybko wsadzać - trochę zostało dam do doniczek.
Zdumiały nas te bulwy zwykle widywałam inne a te takie marchewki