Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

monteverde 20:15, 11 mar 2016

bogumila_bienko napisał(a)
Sadzonki ipomei ... bardzo szybko rosną...

No Bogusiu niedługo na Zacienioną z sadzonkami pojedziesz bardzo ładne
bogumila 20:17, 11 mar 2016

monteverde napisał(a)

No Bogusiu niedługo na Zacienioną z sadzonkami pojedziesz bardzo ładne
Aniu...dopiero w maju...obrywam wierzchołki,żeby się krzewiła.
Joku 20:24, 11 mar 2016

Nie brakuje światła twoim sadzonkom. Pięknie się prezentują.
Jak podlewasz doniczki? Lejesz wodę od góry czy na dno podstawki? Pytam bo dzisiaj też coś posiałam. No i powstał problem techniczny jak podlewać. Widzę że doniczki trzymasz w jakichś koszyczkach. To pewnie ułatwia pielęgnację i ewentualne przenoszenie.
bogumila 21:35, 11 mar 2016

Joku napisał(a)
Nie brakuje światła twoim sadzonkom. Pięknie się prezentują.
Jak podlewasz doniczki? Lejesz wodę od góry czy na dno podstawki? Pytam bo dzisiaj też coś posiałam. No i powstał problem techniczny jak podlewać. Widzę że doniczki trzymasz w jakichś koszyczkach. To pewnie ułatwia pielęgnację i ewentualne przenoszenie.

...światła mają dosyć,tylko słoneczka mało.Trzymam w pojemniczkach,bo jest wygodniej podlewać...od razu całość.Podlewam wodą od spodu...nie za mocno.Kranówę mam w butelkach i podlewam taką dwudniową.
mira 22:14, 11 mar 2016

No to Twoje kleome piękne pocieszam się ale wiem że Ty wysiałaś wcześniej.
Nigdy z drawki nie zbierałam nasion ale się postaram mam jsno liliową - jak nie kupisz to będą

pozdrawiam
bogumila 22:20, 11 mar 2016

mira napisał(a)
No to Twoje kleome piękne pocieszam się ale wiem że Ty wysiałaś wcześniej.
Nigdy z drawki nie zbierałam nasion ale się postaram mam jsno liliową - jak nie kupisz to będą

pozdrawiam
Nie będę kupować nasion D.,męczyłam się z wysiewem trzy lata i zero wschodów.Widocznie są złej jakości...

C. sadzę głęboko...lubi się wyciągać.
Mirka 23:03, 11 mar 2016

bogumila_bienko napisał(a)
Z nasionek od Anabell kiełkuje ożanka...posiana w/instrukcji...stała 10 dni na balkonie,wykiełkowała w domu w ciągu trzech dni.
To teraz wiem dlaczego moja w zeszłym roku nie wykiełkowała nie wiedziałam że trzeba nasionka przemrozić.Ot całe życie człek się uczy.Muszę sprawdzić czy mam jeszcze nasionka. Dzięki Bogusiu. Pisz takie informacje bardzo sie przydają.
bogumila 23:12, 11 mar 2016

Mirka napisał(a)
To teraz wiem dlaczego moja w zeszłym roku nie wykiełkowała nie wiedziałam że trzeba nasionka przemrozić.Ot całe życie człek się uczy.Muszę sprawdzić czy mam jeszcze nasionka. Dzięki Bogusiu. Pisz takie informacje bardzo sie przydają.
Na balkonie stała wysiana do ziemi,przykryta folią,nasionka tylko rozrzucone i podlana.
hanka_andrus 23:15, 11 mar 2016

Przy okazji bytności doszkoliłam się. Ipomeę masz fantastyczną, a co robisz z uciętymi czubkami, dalej sadzonkujesz? Czy wyrzucasz? Jakbyś miała wyrzucać, to ja jestem chętna.
marzena 23:16, 11 mar 2016

u Ciebie zawsze pełno posianych roślin, pięknie się rozwijają, no podziwiam
bo ja tylko cleome posiałam i to niedawno, coś juz się pokazuje...