Lucy widziałam twój wpis ale nie odzywałam się bo nie mam tych róż
jedyne co ci mogę podpowiedzieć to zrobiłam zestawienie tych róż ze zdjęć z internetu i tak to się prezentuje: morelowa przechodząca w róż, żółto-różowa i różowa
więc moim zdaniem pasuje, tylko dodałabym tam jeszcze jakiś kolor
Aneczko Kochana Skrzynki Mąż zrobił pięknie Bardzo ładnie wyglądają teraz a jak je obsadzisz to będzie super fajnie. Ja osobiście bardzo bym nie szalała z roślinami zwisającymi bo piękno donic zakryją, ale to tylko Moje zdanie i nie koniecznie bierz je pod uwagę.
Pozdrawiam całą Rodzinkę.
Jak już wcześniej pisałam zrobiliśmy mala reorganizacje w ogrodzie. Trampolina została przeniesiona w inne miejsce i teraz ciesze się ze nie "daje" po oczach jak wyglądam z salonu na ogród.
Befor:
After
Nie patrzymy na stan trawnika i puste place. Odnowa trawnika jest na naszej tegorocznej liście ToDo
Tam gdzie jest piaskownica, za rabata hortensjowa, będzie wyznaczone miejsce na basen. Dzieki temu cały dziecięcy kram będzie w jednym miejscu przesłonięty roślinnością.
Mira to dbaj o ten zagon z pokrzywą na równi z roślinkami u siebie bo to skarb jest. W połowie kwietnia to już i młode pokrzywy są i odrosty wrotyczy tak na 10 cm też są. Jeżeli nie będziesz miała wrotyczy to zrób z samej pokrzywy. 1/4 wiaderka pokrzywy, do pełna wody, przykryć i co 2 dni zamieszać. Po tygodniu półtora masz miksturę. Na litr gnojówki daj 10 litrów wody i podlewaj co 2 tygodnie.
No chyba że w połowie kwietnia będzie tak jak dzisiaj u nas.
Ostatnio wszystko jest po francusku: fortepian na ścianie a zegar na łóżku. Trzymaj się ciepło.
Dzięki Dominiczko za zdjęcie Ja już o nich czytałam. Ile za nie dawałas? Wniosek taki,że pasowałoby od razu kupić duże sadzonki, żeby efekt był, jak tak powoli rosną.