Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bawarka 10:18, 18 lut 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)

Witaminkami nazwalam nawoz, dalam im poraz pierwszy i ostatni. I dalam w dodatku w zmiejszonej ilosc i mimo to padly. Nazwe moze podam w prywatnych wiadomosciach bo wiem ze to dobra Firma i dobry nawoz i nie chce mowic o nich zle. Mysle ze moje rubensy po nim padly bo nigdy nie dostaly nawozu, i moze, pomimo zmiejszonej dawki bylo to i tak za duzo?
Nowe montany u mnie to New Dawn i Giant Star i Mayleen poszukam przy okazji dobrze ?
Amanogawe zlapalam w fotke. Dla Ciebie Katelku Widac jak jest opleciona montanka

Kasiu to ja poproszę o nazwę na priv . Nowości masz przecudne , już się tego spektaklu u Ciebie doczekać nie mogę . Dzięki za zdjęcie Amanogawy ile ona miała lat/wysokości jak jej dodałaś Montanę?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:11, 18 lut 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
Sun Power

Fire Island rośnie bardzo pomału, co może być atutem jesli ma dłużej trzymać fason na rabacie.
Widać na zdjęciach wyraźną różnicę w kolorze - Sun Power jest limonkowa cały sezon. Fire Island żółta.
Obie hosty średnich rozmiarów, niezbyt intensywnie rosnące, aczkolwiek Fire to powolniak ewidentny

No i bądź tu człowieku mądry? Jak patrzę na twoje zdjęcia to bardziej podoba mi się Sun Power
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:07, 18 lut 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
jest, zobacz jaka dziura pod nią :/

Ooo widzisz ... Dziura mi się nie podoba ... ale hosta bardzo ... głównie jej kolor Dzięki

PS A gdzie kupowałaś?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:46, 18 lut 2016

Do góry
Sun Power

popcorn napisał(a)
Mam te fire island, zupełnie nie rośnie, do tego jako jedyną gryzie jakaś nornica ciekawe czy na wiosnę jeszcze coś zostanie i wyjdzie z ziemi?
piękna jest

Fire Island rośnie bardzo pomału, co może być atutem jesli ma dłużej trzymać fason na rabacie.
Widać na zdjęciach wyraźną różnicę w kolorze - Sun Power jest limonkowa cały sezon. Fire Island żółta.
Obie hosty średnich rozmiarów, niezbyt intensywnie rosnące, aczkolwiek Fire to powolniak ewidentny
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:20, 18 lut 2016

Do góry
jest, zobacz jaka dziura pod nią :/

Mój ogród w cieniu drzew 08:31, 18 lut 2016

Do góry
Netka napisał(a)
Kochani wracam do tematu mojej nieszczęsnej skarpy, z którą MUSZĘ się w tym sezonie rozprawić. Powiedziałam sobie, że nie zdzierżę kolejnego roku z tą okropną szmatą, która póki co jest położona żeby uniknąć koszenia chwastów. Były już pomysły z murkiem oporowym, pojedynczymi kamieniami wpuszczanymi w skarpę, ale coś czuję, że muszę pozostać przy najtańszej opcji, czyli przy obsadzeniu skarpy roślinami.

Skarpa w całkowitym cieniu rzucanym przez drzewa liściaste ( w zasadzie nigdy na niej nie ma słońca ):

a nie myślałaś żeby tych drzew bardziej wciągnąć w ta rabatę?
cy mi się wydaje czy twe skarpy sa już częściowo obsadzone?
Cleome - kleome 08:29, 18 lut 2016

Do góry
Moje ubiegłoroczne cleome. Uwielbiam je, kwitną od lipca do przymrozków, choć im bliżej jesieni, tym kwiaty już mniejsze.
Miałam jeszcze fioletową, ale się nie załapała na zdjęcia.
Lawendowy zawrót głowy 08:00, 18 lut 2016

Do góry
Lawendowy zawrót głowy 07:37, 18 lut 2016

Do góry
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:29, 18 lut 2016

Do góry
Pozdrawiam wszystkich kukających....i oczekujących na wiosnę

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 06:42, 18 lut 2016

Do góry
Śnieg został już tylko na trawnikach i to podtopiony, zejdzie szybko.
Do ogrodu się nie wybiorę jednak, bo mam kawałek błotnistej drogi. Jeszcze by mi się kaloszki ubrudziły.

Każda wymówka dobra, no nie?
Kwiatka dla odwiedzających zostawiam.

O....! 00:48, 18 lut 2016

Do góry
jutro zaglądam do znajomych pozdrawiam wszystkie/-stkich

a teraz jeszcze moja kotka, bo był dzisiaj...o,już wczoraj Dzień Kota i akurat razem ze mną była w ogrodzie...

O....! 00:41, 18 lut 2016

Do góry
witam miło
nie bardzo miałam ochotę pisać, bo nic specjalnego w ogrodzie...jak robi się trochę cieplej to porządkuję, bo jest co robić na moim areale...

Mira, zmobilizowałaś mnie swoimi pytaniami, więc piszę
a o ogrodzie oczywiście wciąż myślę, planuję,ale jeszcze nic nie posiałam...
projektuję sobie nową rabatę rododendronową, już miejsce jest od jesieni ( wykopane różne krzewy )trochę przygotowane i sądzę, że jak kiedyś się rozrosną, to będą fajnie się prezentować bo mają niezłą miejscówkę... ale to wszystko przede mną - sadzenie i komponowanie...

a ostatnio gdy były olbrzymie opady śniegu to tydzień temu złamał się, a raczej położył świerk 7-metrowy...

ale dzisiaj już dawno po śniegu i nawet pokazały się przebiśniegi...

Moja bajka 23:40, 17 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
ja rowniez dziekuje za fotke
pokazalabys jeszcze jak kwitnie
zazdroszcze takiej wielkiej wisterii bo sa piekne

Kasiu proszę bardzo - zdjęcia kwitnącej wisterii. Ale to ta na orzechu, bo tamta słabo kwitła w zeszłym roku. W styczniu mocno ją przycięłam, więc zobaczymy co tym razem pokaże. I Ania ma rację - podpory stalowe chyba najpewniejsze, bo ona nawet rynnę potrafi zgnieść.
Moja bajka 23:04, 17 lut 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Kasia masz gdzieś na wierzchu fotkę jak wisteria złamała Ci gałąź od drzewa??
Jak tak to plisss wklej na chwilę bo chcę pokazać Kasi od lawendowego w budowie

Aniu proszę bardzo. Tylko dopowiem może, że moja glicynia jest puszczona na starą, martwą brzoskwinię, więc łatwiej złamać ją, niż jakieś żywe drzewko chyba. Ale jak patrzę na te grubaśne pędy, to chyba najbardziej żywotne drzewko nie miało by szans. Druga rośnie na orzechu, ale orzech jest wielgachny, więc sobie z nią radzi .
Moja bajka 23:00, 17 lut 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Kulkowe drzewko w morderczych objęciach wisterii. Jemu nie zaszkodzi, bo i tak jest martwe, ale można sobie wyobrazić jak solidnych podpór jej potrzeba.

znalazlam sobie
Mój 4 arowy azyl... 23:00, 17 lut 2016

Do góry
an_tre napisał(a)
Basiu odwiedziłaś działkę? czy raczej w domu przygotowujesz się do wiosny?

Aniu, na działkę wpadłam dosłownie na chwilkę w drodze powrotnej z W-wy. Dojrzałam kilka kwitnących przebiśniegów a o tym, aby sprawdzić co z rannikami przypomniałam sobie dopiero w domu i byłam na siebie zła, że taką okazję przegapiłam.
Fotka byle jaka, ale dowód jest!

W tym roku nic nie sieję, nie kupuję. Zaopiekuję się ty, co już mam. Chyba że słowa sobie nie dotrzymam i jakieś róże, albo byliny mi w rękę wpadną...
Biało różowy ogród za płotem. 22:56, 17 lut 2016

Do góry
A gdyby zrobić zadaszenie w kształcie pięciokąta podpartego w trzech punktach?

Albo pójść jeszcze dalej i zrobić zadaszenie w kształcie trójkąta?
Biało różowy ogród za płotem. 22:53, 17 lut 2016

Do góry
Łuki, aż sie zalogowałam. Dla mnie wygląda ta pergola dziwnie. Jakby niedokończona. Mimo, że ma być na połowie tarasu, powinno być rozmieszczenie słupów symetryczne.
Ja bym widziała dwie opcje:
pierwsza:

4 części, z tym, że pierwsza odkryta ze względu na donicę. Wizualnie symetria, zadaszenie nad trzema polami. W tym przypadku po całości szerokości balkonu u góry

Druga opcja bardziej mi się podoba:

4 pola zakończone za schodami. Sprawdź tylko, czy wymiary by pasowały
Co o tym sądzisz?

Biało różowy ogród za płotem. 22:14, 17 lut 2016

Do góry
Wiem, że na takim schemacie rzucają się w oczy elementy, które z perspektywy tarasu i na żywo będą inaczej się prezentowały. Moim zdaniem w poprzedniej wersji optycznie będzie brakowało tej jednej 'nogi'. Chyba bym postawiła na symetrię i np dodanie zasłon w bocznej części /o ile Siostrze się podobają/.
W zależności od konstrukcji stolarze polecają krokwie podparte /w kształcie litery Y/. Może takie rozwiązanie by Wam pasowało?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies