Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pogubiłam się po drodze... 13:52, 04 sty 2016

Do góry

Poproś tego swojego niedobrego M aby wbił w ziemię tuż przy samym pniu z lewej strony brzózki długi metalowy zbrojeniowy pręt lub bambusowy kij tak, aby wystawał ok 1-1,5 m ponad koronę drzewa. Następnie delikatnie i z wyczuciem należałoby stopniowo doginać prawą gałązkę podprowadzając ją do pionu. Gdy już przyjmie cechę przewodnika, to pozostałe dolne gałązki można będzie śmiało odciąć...
Przy tej czynności trzeba bardzo uważać, ponieważ na górze jest newralgiczne miejsce szczepienia
Makowo na Kociewiu 13:11, 04 sty 2016

Do góry
makkasia napisał(a)

Nowe jezówki fajnie wyglądają ze starymi Bonicami

Też jesienią dosadziłam jeżówki do Bonic, ale tylko w jednym miejscu.. chyba trzeba to zmienić. Wygląda to wspaniale.

Fajny przegląd roku. Na te zimno fajnie się ogląda takie klimaty
Mój ogród 12:44, 04 sty 2016

Do góry

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:42, 04 sty 2016

Do góry
Gabriela napisał(a)
Zazdroszczę szampańskiego Sylwestra, bo mój był zasmarkany.
Ja też zbieram skorupki - duża papierowa torba stoi w szklarence ukryta, jak skorupek jest prawie pod wierzch, biorę wałek do ciasta i zgniatam skorupki w torbie, robi się mnóstwo miejsca, dalej zbieram do tej samej torby i powtarzam czynności do wypełnienia torby zgniecionymi skorupkami. Rozsypuję potem na rabatach. Wydaje się, że jest ich cała masa, a jak się rozsypuje, to czuć malizną.

Kupuję patent na gniecenie skorupek

Skorupek mam teraz mało bo musimy ograniczać cholesterol... wiec każda skorupka na wagę złota. Ziemię mam dość kwaśną wiec każda ilość u mnie w ogrodzie się utylizuje.

Żałuję, że nie zabezpieczyłam trawek żółtych.. mam nadzieję, że przeżyją.. świecą na rabacie aż miło

Mój ogród 12:40, 04 sty 2016

Do góry
ZA oknem słoneczko ale widok skali termometru nie zachęca do spacerków, przesyłam więc trochę słonecznych lipcowych kolorków

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 12:28, 04 sty 2016

Do góry
JoannA napisał(a)

Eleganckie, piękne skrzynie i podziwiam pomysł na idealne wkomponowanie ich w ogród.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 12:24, 04 sty 2016

Do góry
jankosia napisał(a)

Ale dziewczyny to chyba o innych kurczakach gadają. Tak mi się wydaje. Chodzi o takie kurczaczki w jajku, takie już nieco rozwinięte ale wciąż niewyklute- to w niektórych rejonach świata wielki przysmak. A Karola nie chce spróbować nawet ślimaka no...

Moniko racja, ale ja przy okazji nawiązałam do tej fotki, łeb jest i resztki opierzenia widać także
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:15, 04 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Iwonko
Pokazywałam już wcześniej taras i donice
Na przykład tutaj:

Nie mogę znaleźć w tej chwili zdjęć drugiej donicy ... tyle tych stron
Muszę sobie jakoś sensownie uporządkować zdjęcia
Fajnie, że Ci się podobają
Również wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Śliczna donica i piękny zielony trawnik. O tej porze roku i mrozem za oknem takie fotki rozgrzewają od środka
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:11, 04 sty 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
A to chyba byly carex morravi variegata bo w kepkach a kepa miala ponad pół metra srednicy

Piękne trawiszcza Czekam na wiosenny pokaz.
Buziaki
W cieniu - zacieniona 12:07, 04 sty 2016

Do góry
... na parapecie okiennym mnoży się Ipomea...
Okazało się,że zrobienie rozsady nie jest takie trudne{pisałam już wcześniej}.Po prawej stronie-doniczka z bulwką,w miarę pobierania sadzonek ciągle wytwarza nowe,które ukorzeniam w kieliszku z wodą.Sadzonki ukorzeniają się bardzo szybko i zdrowo rosną.Czubki uszczknęłam,żeby się rogałęziły i przy każdym listku pojawiają się nowe przyrosty.Myślę,że jest to dobry sposób na powiększenie ilości ciekawej roślinki i jednocześnie zaoszczędzenie na nowe "chciejstwa".
Ogród z koniczynką 12:05, 04 sty 2016

Do góry
Mam ogromną prośbę do Danusi i innych ogrodowiczan, którzy wiedzą w jaki sposób uformować cyprysik groszkowy płożący (może to coś innego?), co można zrobić z nim - ma on teraz taką formę, ale ze środka wyrastają coraz to nowsze gałązki, a tym samym się podwyższa cały krzew...
Za zielonym płotem 11:58, 04 sty 2016

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:56, 04 sty 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Wiosną na pewno się zagęści....Gryzą trochę linie rabat, masz koło, łuk i kwadrat....tak odbieram ze zdjęcia....ja byłabym za ujednoliceniem rabat, albo ogród geometryczny albo pofalowany kształt rabat?....Projekt ogrodu powinien ładnie łączyć go w całość

Aganiu, jako żywo brak tam jakichkolwiek kwadratów, reszta linii jest pofalowana.
tak to wygląda w Paint-cie.
czerwona kreska na obrysie domu to okno, linie fioletowe to pergole, czerwone koło to owa rabata, linie zielone to pi razy drzwi linie rabat. Czarne bryzgnięcia to istniejące nasadzenia po obwodzie
Ogródek na Agrestowej 11:54, 04 sty 2016

Do góry
Dziękuje serdecznie za powitanie. Jestem tu nowa, dopiero zaczynam się wszystkiego uczyć, postaram się często zaglądać i umieszczać zdjęcia. Podziwiam Wasze piękne ogrody, może kiedyś, po latach sama stworzę piękny i wyjątkowy ogród. Mam nadzieje że skorzystam z Waszego doświadczenia i pomocy.
Jeszcze trochę wiosny w ten mroźny dzień.
Makowo na Kociewiu 11:34, 04 sty 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
Maj 2015 CD

Cudownie jest w Makowie. Maj mnie zachwycił. I kulkowisko.
Kasiu, co to za krzaczek kwitnæcy na karminowo blisko tulipanów?
Mały ogród Kasi 11:25, 04 sty 2016

Do góry
Cieszmy się śniegiem

Mały ogród Kasi 11:24, 04 sty 2016

Do góry

Mały ogród Kasi 11:21, 04 sty 2016

Do góry
Szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich Ogrodomaniaków !

We wro zima że ho ho!
Wczoraj wieczorem było -17.
W ostatnich dniach starego roku zdążyłam w ostatniej chwili okopczykować róże. Nie okryłam wrzosów, azalii, hebe. Może pod śniegiem sobie poradzą...
Świąteczne dekorację fajnie wyglądają pod śniegiem

W kamiennym kręgu od początku 11:17, 04 sty 2016

Do góry
GorAna napisał(a)

Jolka, ja nie lubię takiego zimna
Lepiej siedzieć przy kominku i grzać conieco

Super zdjęcia, pięknie wygląda oszroniony ogród. U mnie też zimno,rano było -15, śniegu oczywiście brak.

Jestem pod wrażeniem tego żywopłotu. Czy to bukszpan? Wielki urósł.
Za zielonym płotem 11:03, 04 sty 2016

Do góry
Ogródek powstaje od roku 2012 i jest tworzony przez amatorki, którym jego tworzenie sprawia wielką przyjemność! O złotej zasadzie Danusi - mniej gatunków, więcej powtórzeń - dowiedziałam się o wiele za późno, w zasadzie wszystko było już obsadzone i dlatego też w nasadzeniach panuje chaos. Moim oczkiem w głowie jest trawnik, samodzielnie przeze mnie zakładany, ale stale niszczony przez szkodnika, którego nie idzie się pozbyć - psa trzeba kochać bardziej od trawy Plac jest niewielki +/- 200m2, podłoże to glina i ziemia zwożona do podnoszenia terenu, a całość znajduje się po wschodniej części domu. Pokazuje Wam mój ogródek, bo moim marzeniem jest uczynić go piękniejszym Jestem otwarta na wskazówki i liczę na Waszą pomoc zdolniachy!

buźka xx

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies