Kamilka, ja uwielbiam limonkowy kolor Mam taką kuchnię
Łucjo, Kamilo, Agatko, czas niestety nie z gumy i wszystkim nam go brakuje. Moja córcia na szczęście sama jest w stanie odrabiać lekcje, za to Jasio nadrabia za nią. Non stop czegoś chce
Monika, buszowałam po innych wątkach, bo z tabletu siedziałam. Teraz mam dostęp do kompa, to odpisuję i fotki wkleję
Nie wiem czy chodzi ci o rozmieszczenie roslin?
Powiem tylko że początkowo szałwii wsadziłam za dużo i po pierwszym sezonie wyrzuciłam (tzn. przesadziłam w inne miejsce - przydały sie na robiona akurat różankę ) chyba 2/3
Witam, zerknij na to zdjęcie wykonane dwa tygodnie temu. Myślę, że te starsze egzemplarze nigdy się nie zrosną a mi zależy na zwartej ścianie z tej strony działki. Sąsiadowi bałagan nie przeszkadza, a mi tak.
Na początek chciałabym zająć się szpalerem ze smaragdów, który wygląda tak.
Dwa rzędy posadzone w odstępie 70cm i rozstawie krzewów co 70cm. Starsze egzemplarze odzyskanie po porządkowaniu działki, młodsze wys.1,1m sadzone poprzedniej wiosny.
Plan:
- wyrównać stare egzemplarze
- może przesadzić szpaler młodych egzemplarzy bliżej tak na 30cm.
Kasiek cieszę się,że mogę Cię zainspirować. Mam jeszcze sporo gałązek do wykorzystania, ale pogoda nie zachęca do pobytu w altanie, a do domu nie wniosę.