Dzięki Bożenko czyli już wiadomo
Kupowana przypadkiem, bez etykiety i przed Ogrodowiskiem, kiedy róże dzieliły się na białe , żółte, różowe i czerwone i jeszcze pnące i te pozostałe dopiero teraz widać, ile się tutaj nauczyłam
Do teraz niektóre firmy tak sprzedają - bez nazwy, po kolorach. Dobrze jak zaznaczą jaki rodzaj, pnąca, ca rabatowa, czy okrywowa.
Hihi, ja również. I to nawet bardzo ale jest coraz lepiej, chociaż gdy przeglądam ulubione różane wątki, to widzę, ile mi jeszcze brakuje Ale, jak to mówią, nie od razu Kraków zbudowano
Nawet na kiermaszu na Gardenii widziałam takie opisy "Róża czerwona". Oczywiście nie dotyczy to renomowanych szkółek
Z tych pierwszych zakupów kilka lat temu zamiast dwóch różowych krzewów różanych mam dwa żółte kilka róż po zimie nie ruszyło, więc w efekcie wyszło, że każda róża, która przetrwała, cenowo mogła rywalizować z odmianową różą z dobrej szkółki. Teraz wolę wydać więcej, ale kupić mniej dobrych niż duuużo slabych i byle jakich. Chociaż zdarzają się wyjątki jak właśnie Flammentanz