Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Bogdzia 17:45, 08 mar 2016

Napia napisał(a)
Nie znam jej nazwy, kupiłam za kilka złotych w markecie, jeszcze zanim trafiłam na Ogrodowisko.
Być może to Flammentanz, ma półpełne kwiaty i nie powtarza kwitnienia, ale gdy kwitnie jest królową ogrodu.

Tutaj w innym ujęciu

Na 100% Flamantanz czy jak to się pisze.Kocimiętka cudna.
Anda 17:49, 08 mar 2016

Flammentanz - taniec płomieni
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Napia 17:50, 08 mar 2016

Dzięki Bożenko czyli już wiadomo
Kupowana przypadkiem, bez etykiety i przed Ogrodowiskiem, kiedy róże dzieliły się na białe , żółte, różowe i czerwone i jeszcze pnące i te pozostałe dopiero teraz widać, ile się tutaj nauczyłam
Napia 17:52, 08 mar 2016

Anda napisał(a)
Flammentanz - taniec płomieni

Bardzo się cieszę rzeczywiście, kiedy kwitnie, cała jest obsypana kwiatami i liści prawie nie widać.
Buziak
Agatek 20:17, 08 mar 2016

Napia napisał(a)
Dzięki Bożenko czyli już wiadomo
Kupowana przypadkiem, bez etykiety i przed Ogrodowiskiem, kiedy róże dzieliły się na białe , żółte, różowe i czerwone i jeszcze pnące i te pozostałe dopiero teraz widać, ile się tutaj nauczyłam

u mnie to jeszcze podstawowy podział, ale go rozszerzam
hanka_andrus 20:33, 08 mar 2016

Do teraz niektóre firmy tak sprzedają - bez nazwy, po kolorach. Dobrze jak zaznaczą jaki rodzaj, pnąca, ca rabatowa, czy okrywowa.
Napia 20:46, 08 mar 2016

Agatek napisał(a)

u mnie to jeszcze podstawowy podział, ale go rozszerzam

Hihi, ja również. I to nawet bardzo ale jest coraz lepiej, chociaż gdy przeglądam ulubione różane wątki, to widzę, ile mi jeszcze brakuje Ale, jak to mówią, nie od razu Kraków zbudowano
Napia 20:51, 08 mar 2016

hanka_andrus napisał(a)
Do teraz niektóre firmy tak sprzedają - bez nazwy, po kolorach. Dobrze jak zaznaczą jaki rodzaj, pnąca, ca rabatowa, czy okrywowa.

Nawet na kiermaszu na Gardenii widziałam takie opisy "Róża czerwona". Oczywiście nie dotyczy to renomowanych szkółek

Z tych pierwszych zakupów kilka lat temu zamiast dwóch różowych krzewów różanych mam dwa żółte kilka róż po zimie nie ruszyło, więc w efekcie wyszło, że każda róża, która przetrwała, cenowo mogła rywalizować z odmianową różą z dobrej szkółki. Teraz wolę wydać więcej, ale kupić mniej dobrych niż duuużo slabych i byle jakich. Chociaż zdarzają się wyjątki jak właśnie Flammentanz
olga80 20:57, 08 mar 2016

Napia napisał(a)
Nie znam jej nazwy, kupiłam za kilka złotych w markecie, jeszcze zanim trafiłam na Ogrodowisko.
Być może to Flammentanz, ma półpełne kwiaty i nie powtarza kwitnienia, ale gdy kwitnie jest królową ogrodu.

Tutaj w innym ujęciu

też mam takie cudo w ogrodzie i faktycznie jak kwitnie to nikt obojętnie obok niej nie przechodzi
Napia 21:07, 08 mar 2016

olga80 napisał(a)

też mam takie cudo w ogrodzie i faktycznie jak kwitnie to nikt obojętnie obok niej nie przechodzi