Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

kasiek 20:48, 08 mar 2016

Dorota123 napisał(a)

Dziękuję Może i ta ptaszkowa dekoracja przypadnie Ci do gustu.

O jakie śliczne U mnie tez ptasie , choć na żywo kosów u mnie bez liku, gołębi, wróbli i sikor też, ale dekoracje potrafią też łapać za serce. A Twoje ozdoby świąteczne - zwalają z nóg - muszę podpatrzyć i z wierzby tez coś sklecić
Dorota123 21:16, 08 mar 2016

Kasiek cieszę się,że mogę Cię zainspirować. Mam jeszcze sporo gałązek do wykorzystania, ale pogoda nie zachęca do pobytu w altanie, a do domu nie wniosę.

Dorota123 21:46, 08 mar 2016

viva 21:56, 08 mar 2016

Dorotko, jak zwykle urocze dekoracje Nawet udało ci się uchwycić promienie słoneczka o które teraz tak trudno
Z ptaszkami jest bardzo wesoło
sylwia_slomc... 09:18, 09 mar 2016

Będę podglądać poczynania o których u Kasi wyczytałam, Ciekawa jestem jak wa te strumyczki wyjdą
Dorota123 19:48, 09 mar 2016

viva napisał(a)
Dorotko, jak zwykle urocze dekoracje Nawet udało ci się uchwycić promienie słoneczka o które teraz tak trudno
Z ptaszkami jest bardzo wesoło

Oj malutko tego słoneczka, ja to tylko mogę liczyć na jego promyki w sobotę i w niedzielę, za miłe słowa dziękuję.
Dorota123 19:50, 09 mar 2016

Sylwio nie biorę się jeszcze za robotę przy suchej rzeczce, bo zimno, a ja z tych ciepłolubnych jestem.
Nallar 23:27, 09 mar 2016

Wydawało mi się że jestem na bieżąco a tu nagle o suchej rzeczce czytam...Coś mnie jednak ominęło.
Zdradź coś więcej, proszę.
Dorota123 18:37, 10 mar 2016

Nallar napisał(a)
Wydawało mi się że jestem na bieżąco a tu nagle o suchej rzeczce czytam...Coś mnie jednak ominęło.
Zdradź coś więcej, proszę.

Pod świerkami a za altaną mam takie nieciekawe wykończenie rabatki rododendronowo - hortensjowej. Mało tam robiłam zdjęć bo ciągle coś mi się nie podobało. Pewnego razu znalazłam inspirację na pintereście i od razu stwierdziłam, że jak bym troszkę popracowała nad tym kawałkiem mogłabym poprawić jego wygląd. Za garażem mam ładnie omszone kamienie, które mam zamiar wykorzystać. W lesie jest kilka starych omszonych pniaków, mam zamiar je przytaszczyć do ogródka, nie mam pojęcia jak to zrobię bo obecnie nie mam haka do przyczepki przy samochodzie. Jak będzie trzeba to na bagażniku rowerowym go przytaszczę. Wiem co ma być posadzone na brzegach. Myślę, że zrobię też zagłębienie na prawdziwą wodę w suchej rzeczce, wykorzystam moje ciurkadełko imitujące stary korzeń. Wizja już jest, chęci też. Brak dobrej pogody i aż strach myśleć co będzie jak się napracuję i nie będę zadowolona z efektu.
Zdjęcia nieciekawego wykończenia rabaty porobiłam, ale wstawię dopiero jak zacznę coś działać.
Nallar 18:58, 10 mar 2016

Dorota123 napisał(a)

Pod świerkami a za altaną mam takie nieciekawe wykończenie rabatki rododendronowo - hortensjowej. Mało tam robiłam zdjęć bo ciągle coś mi się nie podobało. Pewnego razu znalazłam inspirację na pintereście i od razu stwierdziłam, że jak bym troszkę popracowała nad tym kawałkiem mogłabym poprawić jego wygląd. Za garażem mam ładnie omszone kamienie, które mam zamiar wykorzystać. W lesie jest kilka starych omszonych pniaków, mam zamiar je przytaszczyć do ogródka, nie mam pojęcia jak to zrobię bo obecnie nie mam haka do przyczepki przy samochodzie. Jak będzie trzeba to na bagażniku rowerowym go przytaszczę. Wiem co ma być posadzone na brzegach. Myślę, że zrobię też zagłębienie na prawdziwą wodę w suchej rzeczce, wykorzystam moje ciurkadełko imitujące stary korzeń. Wizja już jest, chęci też. Brak dobrej pogody i aż strach myśleć co będzie jak się napracuję i nie będę zadowolona z efektu.
Zdjęcia nieciekawego wykończenia rabaty porobiłam, ale wstawię dopiero jak zacznę coś działać.

Brzmi dobrze.
Tym rowerem trochę mnie rozśmieszyłaś, ale ja też tak mam, jak na coś się uprę to musi znaleźć się sposób.
Jeśli dobrze to wszystko zaplanujesz to musi wyjść a to że jakieś niewielkie poprawki będziesz robiła to nie podlega dyskusji, my tak mamy i już. Będę kibicowała i trzymała kciuki. Jeśli to nie problem zalinkuj proszę to co Cię zainspirowało.