Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z Pszenicznej ... 11:04, 09 lut 2016

Do góry
Red Baron bardzo mi się podobna, a najbardziej posadzony wstęgą. W mojej głowie świta jeszcze pomysł, by zrobić rabatę tam gdzie mam tak niefortunnie posadzone drzewa w trawniku.
Chodzi mi o to miejsce

Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:01, 09 lut 2016

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Wiosennie ,witam się niedzielnie.

No super wiosna w domu Przypatrywałam się forsycji w ogrodzie ale przycięłam ją za bardzo i nie chciało mi się do domu ale pięknie u Ciebie
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 10:53, 09 lut 2016

Do góry
Projekt rabaty, oceniajcie i doradzajcie

Nie będę numerować, raczej jest to widoczne:
na kratce róże pnące różowe + biały powojnik
kulki bukszpanu, obwódka z lawendy, przy tarasie żywopłot z bukszpanu, róże na pniu, magnolia gwiaździsta Rosea, Miskant Morning Litht.

nie mogę się zdecydować co wsadzić między bukszpanem a lawendą, pod różami na pniu.... macie jakieś pomysły? myślałam o białych różach albo białej lawendzie...

trawy wysokie to Miskant Morning Litht + dereń , kulki i obwódka z bukszpanu, róże okrywowe białe (pod dereniem), róże wielkokwiatowe, lawenda, rozplenica i róża na kratce.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 10:46, 09 lut 2016

Do góry
juz za kilka dni za dni pare
jejku jak mi sie chce wiosny. Choc dzis nie moge narzekac slonko swiec tem w gore leci

Foto z Gartenschau Deggendorf 2014, 11 maja tak bylo
W Kruklandii 10:33, 09 lut 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

W sumie Przemuś.... to nie wiem ani gdzie ani jakie.
I taki skrót!

No dobra.....tu wiem, że na bank będzie drzewo. Chciałabym wiśnię Kanzan szczepioną.
Mam nadzieję, że nie będzie wielka

Tu jest bordowy buk kolumnowy, ale chyba wolałabym coś mniejszego i wielopniowego. Kolor może być ten sam

No i tu zmiany chyba będą największe.

Ambrowiec pójdzie w róg, na jego miejsce brzoza doorenbos, a po lewej gdzie widać stipę.... jeszcze jedno drzewko tylko nie wiem jakie. Czy zielone czy bordowe może dla powtórzenia?

Chyba tak.
Jakieś sugestie?

Wiśnie Kanzan mam i ja, raczej nie szczepioną bo przyjmuje naturalną formę odwróconego stożka. Rośnie już długo, niestety nie jest podlewana, a zaniedbywana była od dawna. Wielkość ma już niezłą, przynajmniej 4 metry. Kwitnie obficie pomponikami

Handmade by Elka 10:33, 09 lut 2016

Do góry
Dziewczyny, garaż z oknem nieogrzewany, ale nasiona (roślin jednorocznych) pójdą do domu na kilka tygodni, tylko czekam na wniesienie stołów przez męża. Robię tak od co najmniej roku. Nie ma imprez w tym czasie Niektóre zostawię na zewnątrz, bo to byliny - ostróżka, ożanka, eksperymentuję z prosem rózgowatym, orliki pełne, słoneczniczek szorstki, ostrogowiec, liatra kłosowa, krwawnik pospolity. Mam nadzieję, że niedługo wstawię je do tunelu, który lada dzień ma powstać A jak to będzie nie wiadomo. Czas pokaże

Moje parapetowe wschody

Mazury moja miłość - zakładamy ogród 10:28, 09 lut 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Koniecznie musisz znaleźć czas by odwiedzić działkę
U nas powoli wiosna zagląda do ogrodów to pewnie u Ciebie również
Czerwone tulipany w wazonie są bardzo energetyczne
Pozdrawiam

już przebieramy nóżkami, nie możemy się doczekać wyjazdu

Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:15, 09 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Piękne te piwonie, ah jakze bym chętnie kupiła. Ale muszę sobie dać na wstrzymanie i zobaczyć jak kwitną moje

Czasami trzeba dać im 2 lata... każde przesadzanie to słabsze kwitnienie po przeprowadzce, w Twoim wypadku to NIEMOŻLIWE. To bylina dla tych co nie lubią przesadzać.. prawie wszystkie byliny muszą być przesadzane by ładniej kwitły, a piwonie czym dłużej siedzą w jednym miejscu tym ładniejsze ..
Moja nowa faza na ITOH... maja kwitnąć dłużej i mniej się pokładać.. zobaczymy.. dwie mam od zeszłego roku, dwie dokupiłam..
I wspomnienie zeszłoroczne..

W Kruklandii 10:07, 09 lut 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
W końcu czuję zapach w całym domu!

jakie sprytne zaczepy
Z Pszenicznej ... 10:04, 09 lut 2016

Do góry
Albo bukszpany+ ML + trzmielina ( akurat jesienna )

Z Pszenicznej ... 10:03, 09 lut 2016

Do góry
Zrobiłam i ja projekty
Jeden bukszpany i ML

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 10:00, 09 lut 2016

Do góry
beata_m napisał(a)
i małe porównanie

i trudne wybory przede mną ... czyli czym obsadzić

A co Tu masz za donicę po prawo?
Zagajone .... moja bajka .... nowy ogród 09:50, 09 lut 2016

Do góry
Przebiśniegi zaczynają pojawiać się w całym ogrodzie ... jak zakwitną będzie pięknie. Takie maleństwa a tyle radości na wiosnę.

Wszystkiego po trochu 09:39, 09 lut 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)
moje przedwiośnie

szafirki

przebiśniegi

hiacynty

krokusy

czosnek olbrzymi

i mniejsze czosnki

żonkile

tulipany

Wiosna na całego pieknie wszystko wschodzi,mnie zawsze przerazaja te zimne noce..
Ogród do odnowy 09:38, 09 lut 2016

Do góry
Wstydzę się, ale czasu chwilowo zupełnie nie mam. Dziękuję za odwiedziny

Witam Gruszko - Twoje zdolności nie są mi obce
i Ciebie Karolu - Ty to dopiero jesteś objawieniem... w tak młodym wieku taka praca ogrodowa. Niebawem Cię odwiedzę

a to moje samosiejki stipy

troszkę wiosny

i ostatnie zimowe karmienia

więcej zdjęć w albumie https://picasaweb.google.com/batuta203
Z Pszenicznej ... 09:36, 09 lut 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Po prawej coś niższego, bo krzaka dużego już tam blisko masz
A po lewej dałabym coś wyższego, do okien najlepiej.

Kulki przykładowo tylko narysowałam

Po lewej mogą być miskanty i coś niskiego zimozielonego, albo odwrotnie.... wyższe zimozielone, a niżej trawki czy jakieś inne wypełniacze

A trzmieliny jakie tam masz?

Juzia, trzmieliny tam są oskrzydlone. Rosną powoli, a i tak nie uciekną przed ciachaniem. Wiem jednak że dobrze się potem krzewią. Pomiędzy nie chciałam wsadzić rozplenicę z gatunków większych - np. ‘Paul’s Giant’
Pod oknem z lewej ML + kulki bukszpanu i zastanawiam się czy nie wcisnąć tam też trzmielin... to mnie nurtuje
Ogród pewnej ogrodniczki 09:32, 09 lut 2016

Do góry
Sonka napisał(a)
Ja mam Silberspinne i to raczej nie będzie, kłosy nie zwieszają się. Zdjęcie , jak obejrzysz wieczorem usunę.

Bardzo dziękuję za inforamcję. Zdjęcia nie usuwaj bo piękne a poza tym ja często wracam do takich fotek u mnie szukając czegoś.
Z Pszenicznej ... 09:29, 09 lut 2016

Do góry
Po prawej coś niższego, bo krzaka dużego już tam blisko masz
A po lewej dałabym coś wyższego, do okien najlepiej.

Kulki przykładowo tylko narysowałam

Po lewej mogą być miskanty i coś niskiego zimozielonego, albo odwrotnie.... wyższe zimozielone, a niżej trawki czy jakieś inne wypełniacze

A trzmieliny jakie tam masz?
Nasz przydomowy ogródek 09:24, 09 lut 2016

Do góry
Witaj Zbyszku, te kwitnące krokusiki to chyba zeszłoroczne?
Ja w tym roku nie okryłam mojej piwonii krzewiastej. Szczerze mówiąc to całkiem o niej zapomniałam, róże okrywałam, a jej nie. Zobaczymy co będzie , czy zakwitnie?
Ale wygląda tak, to chyba ładnie przezimowała
Jeśli pozwolisz wstawię jej zdjęcie.

Ogród, mydło i powidło. 09:23, 09 lut 2016

Do góry
katel napisał(a)
Lubię oglądać i porównywać jak było i jak jest teraz, tu kolejno 2012, 2013, 2014 i 2015.

Cała rabatka do przebudowy jak dobrze pójdzie to w przyszłym roku

Ale cudny clematis - ten ciemno granatowy, na 4 zdjęciu. Już widzę go w objęciach new dawn, róży którą mam zamiar posadzić w tym roku. Poza tym masz piękny domek... też jeszcze widzę się urządzasz... zupełnie jak ja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies