Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Margarete 12:00, 29 lut 2016

Inwentaryzacja fajna.....ty to ,masz pomysły
ryska 20:12, 02 mar 2016

Robić spis z natury to jak strzał w kolano dla mnie(jak się przemyca rośliny i mówi, że rosły tu już sto lat temu, oczywiście mężowi się taki kit wciska )
I mieć to na piśmie w takiej teczce pracy, bo nie osobowej przecież, to trzeba by sejf zakupić, aby w powołane ręce nie wpadło
Twoje spostrzeżenia genialne
kitek81 21:12, 02 mar 2016

Fajna inwentaryzacja! Odbija Ci, jak już pomału każdemu z nas z roślinką niestety nie pomogę, bo nie wiem, co to!
Pozdrawiam
rozark 21:18, 02 mar 2016

Nikita napisał(a)
Przy okazji przeglądania zdjęć natrafiłam na fotkę z ogrodu mojego pierworodnego. Ponieważ za kilka (kilkanaście) dni jadę do niego, aby przeprowadzić rewolucję ogrodową połączoną z fundamentalną reorganizacją, zastanawiam się co to za roślina „wyrosła” na zdjęciu. Nie wiem czy wyciupać ją precz czy może warto zostawić?
Chodzi mi o tą zielonolistną roślinę na drugim planie…zupełnie nie mam pojęcia co to za jegomość? Ktoś go zna lub ma u siebie w ogrodzie?

Madziu, widziałam to ale nie wiem co to może być. Kojarzy mi się z Laurowisnią ale nie jestem pewna, dlatego się nie wpisywałam.
pawel_snopek 21:22, 02 mar 2016

A może jest to acuba??
ren133 22:31, 02 mar 2016

I Ty myślałaś, że ja Ci pomogę?
Ale przynajmniej wesoło u Ciebie ... można trochę podładować akumulatory ... szalona kobieta z Ciebie z ogromnym poczuciem humoru

Buziaki
Mala_Mi 22:44, 02 mar 2016

A może to camelia?????

Ja znam tylko rośliny zimujące u nas bez problemu... a to nie z mojej strefy klimatycznej.

Ale inwentaryzacja bardzo mi się podobała
Nikita 00:58, 03 mar 2016

Krys – brak dokumentacji fotograficznej, ponieważ inwentaryzacja „z natury” spisana podczas przypływu kreatywności twórczej w okresie zupełnie nieogrodowym.

Bogdzia – szkoda, że nie wiesz co to za krzaczek. Muszę chyba poczekać jak wróci Carola…ona wszystko ma u siebie w ogródku…może będzie znała tego jegomościa.

ryska – Reniu, ja tak robiłam z kupionymi ciuszkami…metkę urywałam jeszcze w sklepie (zacieranie dowodów z miejsca przestępstwa), potem wrzucałam nowy ciuszek do szafy (forma mataczenia) i po kilku dniach : ...„ O rany, jak ja tej bluzki, sukienki, marynarki (niepotrzebne skreślić) dawno na sobie nie miałam…zupełnie o niej zapomniałam !!!”… (składanie fałszywych zeznań)
Zawsze działało…hi hi

kitek81 – Oj, Kasiu, odbija to delikatnie powiedziane !!! Ja się czuję motywacyjnie zubożona i krótkoterminowo dysfunkcyjna…ha ha…oszaleć można z powodu tej bezczynności.
Codziennie sprawdzam w necie pogodę długoterminowa i cieszę się jak dziecko z każdego cieplejszego dnia.

rozark – nie, Reniu…laurowiśnia to raczej nie jest. Ale dzięki, że próbowałaś pomóc. Szukam dalej...

pawel_snopek – aucuba? A co to takiego…pierwsze słyszę. Muszę zapytać wujka Google !

Edit: wygooglowałam - aucuba japońska… Jak na razie wszystko się zgadza: krzew zimozielony, skórzaste, ząbkowane liście …jeśli okaże się, że właśnie zakwitła różowymi kwiatami to będzie ona !!!!

ren133 – Reniu, bo ty często drzewa kupujesz, a to mi wygląda na jakieś drzewo. A może to brzostownica japońska lub brzostownica kaukaska…hmmm, nie mam pojęcia

Mala_Mi – camelia, mówisz ??? Camelia to piękna roślina. Jak pojadę do syna to sobie ją z bliska oglądnę. Tylko co ja z nią zrobię….??? Zupełnie nie pasuje mi do mojego projektu koncepcyjno – ogródkowego.

Krys 09:25, 03 mar 2016

Magda jestes niesamowiata
Nikita 10:52, 04 mar 2016

Krys – oj tam, oj tam…. zaraz niesamowita.