Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kamienny ogród patykiem malowany 22:47, 14 gru 2015

Do góry
Sylvana napisał(a)
W ziemi znajduję czasami wielkie białe "rogaliczki", a potem pewnie przeistaczają się w to.

Czy ktoś wie co to i czy szkodzi....duże jest.

To chrząszcz...

A duże białe rogaliki to być może rolnice, albo larwy koziułki. Ewentualnie larwy chrząszcza majowego... pogooglaj.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:46, 14 gru 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
w pierwszym roku po wsadzeniu

czyli rok temu

i dla porównania ile urosła od zeszłej wiosny do teraz

już wiem o którą chodzi moim zdaniem jest najładniejsza dobrze wiedzieć, w jakim sklepie ją tanio szukać
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:46, 14 gru 2015

Do góry
Jak się całość skończy szałasu i drugą ławkę jeszcze to wszystko potraktuje palisandrem to powinno być całkiem fajnie

od frontu

no trzeba jeszcze dużo wyobraźni użyć , żeby to zobaczyć, ale jakiś zarys już jest

i z boku od strony makiety syna

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:41, 14 gru 2015

Do góry
Rumianka napisał(a)
Toż mogłabyś startować z Robertem Korzeniowskim, i nie wiem czy byłby lepszy?
Eee, jak Ty masz taką wojskowa zaprawę, to ten ogród pod górkę bierzesz na jeden łyk...

Jak zaczynaliśmy od siania trawy to zanim się na górę wyszło miałam dość i prawie , a teraz w jeden dzień nieraz kilka razy lecę i nawet mnie nie przydusza.....ale potem w nogach to czuję
Przedtem latałam tam tylko kosić lub podlewać bo nic ciekawego na górze nie było.....teraz tam zmiany i już się chce lecieć, a jeszcze dzisiaj ławeczkę tam zatachałam w taczce to i usiąść będzie na czym

Ogród prawie romantyczny 22:37, 14 gru 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Brakowało tu Ciebie! A jak weszłaś to od razu z przytupem! Też czekam na wiosenne słońce, i odliczać dni od Nowego roku będę. Ale będzie łatwiej, bo zajęcia około ogrodowe będą- coś wysiać, coś przepikować, i czas zleci niepostrzeżenie.

Znowu będę Ciebie podczytywać. Pozdrówka.

Haniu
Uśmiecham się, czytając Twoje słowa Tak ślicznie o napisałaś Ten przytup taki nieco rachityczny, ale staram się W lutym zaczniemy wysiewać pierwsze nasiona, więc to w sumie już niedługo. Mam zamiar nie przejmować się tym, ile czasu zostało do wiosny, tylko wymyślać i planować, czytać, słowem, robić wszystkie rzeczy,na które zawsze brakuje czasu. Zimowe wieczory i weekendy to doskonały czas, by się tym zająć. Chociaż odrobinkę
Biegnę do Ciebie Haniu, na wierszyki, ciekawe fotki i dobre rady
Całuski przesyłam I trochę skarbów z wiejskiego ogródka

Zakochana w ogrodach 22:36, 14 gru 2015

Do góry
Iwonko i ją życzę wszystkiego co najpiękniejsze Niech życie przynosi Ci same szczęśliwe i ciekawe chwile
Ogród prawie romantyczny 22:28, 14 gru 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
ale slicznosci pokazujesz az sobie westchnelam

Hihi, a ja właśnie biegam po Twoim wątku. Przepis na herbatkę bardzo smakowity
Jeżeli dobrze pamiętam, pisałaś, że lubisz ciemne kwiaty. Mnie też się podobają, ale lubię je zestawiać z jasnymi, same wydają się nieco smutne. Tak jak tutaj. Na wiosnę szykuję więcej takich zestawień.

Coś jeszcze, coś więcej... 22:27, 14 gru 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Też Choć cały dzień chodzę podjarany pięknym uśmiechem i uwodzącym spojrzeniem praktykantki z tego salonu

Niezły jesteś
Coś jeszcze, coś więcej... 22:24, 14 gru 2015

Do góry
AlKa napisał(a)

Czyli fryzura udana?

Też Choć cały dzień chodzę podjarany pięknym uśmiechem i uwodzącym spojrzeniem praktykantki z tego salonu
Ogród z koniczynką 22:19, 14 gru 2015

Do góry
A przy kompie mam takie świece...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:12, 14 gru 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
I ogród grudniowy.....
Zdemontowane żaluzje odsłoniły widoki na ogród "zimową" szaroburą porą

Teraz grzeszysz słowem...

I miałam kostrzewy przyczesane zostawić .. ale to też pikne
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:09, 14 gru 2015

Do góry
Melduję, że w ogrodzie (projektowanym przeze mnie Michała Ronina i jego wspólników we firmie posadziłam rekordowo późno jak na mnie...ostatnie sztuki tulipanów - te niebieskie 'Bleu Amable' i burgundowe 'Pasionale', oraz coś koło 200 krokusów To już ostatni rzut, koniec sadzenia. Zobaczymy, co wyjdzie. Kto jeszcze nie posadził? - prognozy pogodowe są optymistyczne.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:05, 14 gru 2015

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:02, 14 gru 2015

Do góry
Spaceruję po Waszych wątkach i wszystko już tak przygotowane , czyściutkie, lśniące, dekoracje pełną parą........a u mnie jedno wielkie pobojowisko i rozp........ducha na całego........bo za porządki się wzięłam ........ wreszcie
Dywany wytrzepane i zwinięte narzuty i koce się piorą, serwetki i obrusy pościągane.....jutro rano po urzędach, a wieczorem zmiana zasłon na oknach.
EMuś czynnie bierze udział, dywany to jego zasługa ....jeszcze nie wszystkie , ale tyle ile zdążył. Jutro wreszcie ma przykleić płytki w ubikacji , bo od czasu wymiany zaworów takie odkute było, czasu nie miał.......teraz Go mobilizujęSchody pod chodnikami umyłam.....teraz jeszcze pranie rozwieszę i do wanny, a potem lulu ......bo pobudka jutro przed 5
Zataszczyłam dzisiaj do babci olbrzymią choinkę(sztuczną) bo babcia miała taką z PRLu jeszcze, a ja dostałam to będzie tam . W domu mamy u siebie dwie jedną dużą i jedną u chłopaków małą, a dziadki na dole żywą ubierają zawsze Takie choinkowo u nas

A na ogrodzie teraz mam tak
Tutaj boisko i sad, ale u góry już jest tak samo

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 22:01, 14 gru 2015

Do góry
Basilikum napisał(a)
Chodzi Ci o cappucinowego kocurka? wlasciwie bez zman, on juz malo rosnie, ma 7 miesiecy. Ja zmian nie widze, bo i codziennie kota mam wdomu.

Ten biały z wytrzeszczonymi oczkamiTutaj jest niewiele większy od buraka Zakochałam się w nim

Ogród prawie romantyczny 21:55, 14 gru 2015

Do góry
iwonaal napisał(a)

Witaj Iwonko
Ogród prawie romantyczny 21:54, 14 gru 2015

Do góry
yolka napisał(a)
Wiosna u Ciebie na całego, a reszta do świąt się szukuje, ja w tym roku nie. Mało brakowało wyjechałabym na całe świeta tylko urlopu brak

Dla mnie święta tym roku jakoś wyblakły. Może dlatego, że za dużo wrażeń miałam w ostatnich miesiącach I teraz nawet trudno się zmobilizować do jakichkolwiek działań. Chociaż pierniczki i uszka są w planach na tę sobotę

Ogród prawie romantyczny 21:45, 14 gru 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aguniu witaj po przerwie Wracasz z wiosennymi widoczkami za którymi tęsknimy
Brakowało Ciebie jak tej wiosny

Małgosiu, nawet nie wiesz, jak bardzo mnie cieszą Twoje słowa Przez ostatnie tygodnie nawet nie miałam czasu, by zajrzeć, co się tutaj dzieje. Tyle się działo I chociaż były to same dobre rzeczy, ich czas minął.Teraz życie powoli wraca do swojego rytmu, za chwilę święta, potem dni zaczną się robić coraz dłuższe i niedługo nadejdzie wiosna Na którą czekam z utęsknieniem i przywołuje fotkami. Może przyjdzie wcześniej

Ogród z koniczynką 21:37, 14 gru 2015

Do góry
Rumianka napisał(a)
mam jeszcze taki...
ten lubię szczególnie...

a ten ma już swoje latka...

Ale czad
Ogród prawie romantyczny 21:33, 14 gru 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
czy to rhapsody taka sliczna ?

Tak, to właśnie ona wiosną planuję przed rhapsody posadzić bonicę, a na skraju rabaty lawendę. Powinno zgrać się kolorystycznie, tak myślę

Rhapsody raz jeszcze

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies