Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 20:49, 27 lut 2016

z reszty będą żerdki do dalszej części płotka przy łące, ale jeszcze takiego kotka sobie zmajstrowałam

z brzozowych gałęzi zrobiłam sobie taką drabinkę........no eM mi gwoździe wbijał.......i nerwy mu przeszły

Jana 20:52, 27 lut 2016

fajne rzeczy tworzycie... myślałam, że żartujesz z tymi nasionkami w grunt ale widzę, że u Was nie ma śniegu...co siejesz?
sylwia_slomc... 20:55, 27 lut 2016

Młody sprząta po wycince nie bardzo z tego faktu szczęśliwy , ale jak chce , żebyśmy szałas skończyli coś od siebie musi dać

a potem wzięłam się za sianie w łące i brzeziniaku, na razie to wygląda tak, ale mam nadzieję, że w lecie wygląd się zmieni

AsiaK_Z 20:58, 27 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ogłaszam poszukiwania słomianego kapelusza z dużym rondem, potem powiem do czego mi potrzebny.......może być mocno przechodzony i nawet dziurawy........jak Kto ma to może chce się pozbyć

Miałam taki, z dziurą wywaliłam jakiś czas temu

Kotek, drabina... ech co tu dużo mówić ... piękniaste
sylwia_slomc... 21:02, 27 lut 2016

Jana napisał(a)
fajne rzeczy tworzycie... myślałam, że żartujesz z tymi nasionkami w grunt ale widzę, że u Was nie ma śniegu...co siejesz?

W ziemię poszły dzisiaj w brzeziniaku trawki rozplenice hameln i black beauty, dmuszek , kannar, drżączka. W łące kwietnej miłek letni, chaber bławatek, ostróżka jednoroczna, mieszanka roślin dziko rosnących ( kwitnących),onętek, na razie jedna torebka, gipsówka wytworna, ródbekia , która ma być jeżówką, czubatka ubiorkolistna, mieszanka jadalnych ziół i kwiatów. Czuję to sianie dzisiejsze w rączkach bo najpierw musiałam wykarczować miejsca pod wysiew
Anusia 21:05, 27 lut 2016

Dużo pracy masz wiosna. Uporządkować po zimie to nie lada wyczyn. Kotek cuddny. Obecnie mam dwa koty w domu i na tym punkcie mam hopla
sylwia_slomc... 21:08, 27 lut 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Miałam taki, z dziurą wywaliłam jakiś czas temu

Kotek, drabina... ech co tu dużo mówić ... piękniaste

Też miałam i w lecie wywaliłam , a teraz potrzebująca jestem, a odpust dopiero w lipcu. Zrobiłam dzisiaj z eM "stracha na wróble".......bo wyszła nam marzanna, właśnie dla tego, że nie ma kapelusza słomianego tylko chustkę myślę dać go w warzywniku lub w łące
Proszę się nie śmiać do produkcji wykorzystałam ścięte trawki( trawiszcza)

Wątpliwej urody, ale może zając pomyśli , że to Ja
sylwia_slomc... 21:11, 27 lut 2016

Anusia napisał(a)
Dużo pracy masz wiosna. Uporządkować po zimie to nie lada wyczyn. Kotek cuddny. Obecnie mam dwa koty w domu i na tym punkcie mam hopla

Nawet nie wiem za co pierwsze się zabrać dzisiaj przycięłam clematisy i trawki.....okazało się , że jeden clemek chyba zmarzł- kaiser , a drugiemu coś zezarło korzenie - pink swing Miałam kupić 3 to muszę 5
sylwia_slomc... 21:16, 27 lut 2016

Szałas w dalszym ciągu się dzisiaj zmieniał ..........i zmienił się nie do poznania
dach wypełniony, można mat mocować......tylko trzeba najpierw mieć

i przymiarki do wejścia

sylwia_slomc... 21:20, 27 lut 2016

A to powstało dzięki inspiracjom od Katki