Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ranczo Edy 13:01, 03 mar 2016

Do góry
Hanusia zobacz co mi wyszło podobne do ranników może one to nasionka od Ciebie

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:49, 03 mar 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Mój okropny tył
Niestety jestem zmuszona do pokazywania teraz takich widoków bo do końca nie mamy pomysłu co zrobić z rurami spustowymi od rynien

Szare kreski przed budynkiem to planowana ścieżka przed altaną. Altana będzie sie zaczynała za szarą rynną a kończyła czarną kreską.
Przód altany będzie wyburzony i położony nowy dach na całym budynku. Opierzenie takie samo jak na budynku przed rynną.
Na końcu, tam gdzie czerwona kreska też będzie rynna.
I teraz pytanie. Co zrobić z wodą z rynien?
Jak widzicie miejsca tutaj bardzo mało, żaden sprzęt nawet mini koparka nie ma tu jak wjechać aby wykopać dół do którego moglibyśmy dać zbiornik na deszczówkę.

A rynna ukryta jest pod obróbką?
A można jakoś połaczyć te dwa dachy jedną rynną ze spadkiem do przodu i stąd odprowadzenie w ziemi?
Rododendronowy ogród II. 12:48, 03 mar 2016

Do góry

I te same ranniki od tyłu

te dalej rosnace pojedyncze to siewki z tych w wiekszej grupie.
Rododendronowy ogród II. 12:47, 03 mar 2016

Do góry
A jak juz byłam w ogrodzie to jeszcze takie zdjecia. Kwiatki zmarnowane przez ten śnieg ale moze sie im wyglad poprawi.

Ranczo Edy 12:43, 03 mar 2016

Do góry
przy domu

Rododendronowy ogród II. 12:41, 03 mar 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jesteś kochana. Jak możesz, to zrób zdjęcie. No nie umiem sobie z tym poradzić. Kwiatki wychodzą mi lepiej.... (i wiem, że nie na lata).

No wiec jednak dalej od buka rosna bo 3m (od sroda roślin).Gałezie mimo cięcia i tak na rh wchodzą ale ja nie tnę formujac tylko własnie to co mi przeszkadza.

Nie wiem czy to Ci cos rozjasni.
Ranczo Edy 12:39, 03 mar 2016

Do góry
skalniaczki i cebulica biała

Ranczo Edy 12:33, 03 mar 2016

Do góry
goździk się przetrwał omieg ,ciemierniki

Ranczo Edy 12:31, 03 mar 2016

Do góry
czosnki,tulipany botaniczne i zwykłe ,hiacynty

Ranczo Edy 12:26, 03 mar 2016

Do góry
wiosenka
przebibłoto , prymulki,ranniki był jeden i wyszło więcej,żagwin

Ranczo Edy 12:22, 03 mar 2016

Do góry
Kamolek szary i umyty umyty zdecydowanie lepszy trza będzie go maznąć żeby był taki mokry

Małymi kroczkami do celu... 12:05, 03 mar 2016

Do góry
Krawężniki obstawione, zostało jeszcze nasypac ziemię i ładnie wyrównać. W pierwszej kolejności w tym sezonie biorę się za tą rabatke. Wymiary ok 2m na 1,5 m widziałabym tam najlepiej jak najwięcej roślin zimozielonych ( wiadomo jest to front domu) no i żeby przyslonic trochę kojec psa. Przy samym kojcu słonko nie dociera tam w ogóle, dalej jest do południa. Jakieś propozycje?

Ps. Myślałam,żeby na samym środku dać jakieś nie duże żółte drzewo na pniu, przed nim hortensje połączone z trawami i obwódkę z czegoś zimozielonego.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:52, 03 mar 2016

Do góry
Przed samą siatką będzie Molinia KF lub Trzcinnik KF. Tam gdzie ubite będą płyty betonowe w żwirze a jeszcze przed murek oporowy.
Coś takiego ( proszę się nie śmiać)

W ogrodzie Lorki za zakrętem 11:46, 03 mar 2016

Do góry
Witajcie dziewczyny! I nowa sąsiadko!
przeganiam ta zimę i zaczynam planować rabaty..
i mam pierwszy dylemat hehe..
w tamtym roku posadzilam cisy jako tło, a z przodu rabaty turzyce oszimską evergold, pomiędzy trawkami będa na wiosnę szafirki.. no ale co chciałam..
do dwóch rabatach chciałam dodać po 2sztuki chyba trzmielin na pniu.. tak myślę
i się zastanawiam, czy zielono zlotą czy w bardziej zimnym, szmaragdowym odcieniu..

tu nie wiem czy nie bedzie za żółto zielono

a tu,że nie będzie pasować do trawek...
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:44, 03 mar 2016

Do góry
blyxa napisał(a)
Robienie rabatki z lustrem to i ja niecierpliwie będę podglądać. Zawsze chciałam lustro i... na etapie robienia ogrodzenia zapomniałam o tym. I kicha bo nie ma jak przyczepić. Dwa miejsca już z dawna wybrane, a ja się kolejny rok zastanawiam jak je tam wcisnąć.
A leśny strumyczek to moje małe marzenie. Ale jest tak ciężki do zrobienia, że pewnie na marzeniu się skończy. Trzymam więc kciuki za ciurkadełko.

Zapraszam, każdego dnia cos będzie nowego

U Danusi jest lustro na stelażu - można podglądnąć i podpytać. U mnie same mury dookoła

Wczoraj wsadzałam moje ranniki i do towarzystwa dałam im zimozielone wilczomlecze

Powolutku powstaje juz zarys strumienia...

U Agi - czyli słońce i piach 11:39, 03 mar 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Taki to wczoraj prezencik dostałam od eMa

Dziś wypróbowałam w borówkach Fajnie perz wyłazi ale zimno było i jeszcze nie skończyłam

Aga Ty mogłaś eMowi taki prezencik sprawić
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:37, 03 mar 2016

Do góry
Mój okropny tył
Niestety jestem zmuszona do pokazywania teraz takich widoków bo do końca nie mamy pomysłu co zrobić z rurami spustowymi od rynien

Szare kreski przed budynkiem to planowana ścieżka przed altaną. Altana będzie sie zaczynała za szarą rynną a kończyła czarną kreską.
Przód altany będzie wyburzony i położony nowy dach na całym budynku. Opierzenie takie samo jak na budynku przed rynną.
Na końcu, tam gdzie czerwona kreska też będzie rynna.
I teraz pytanie. Co zrobić z wodą z rynien?
Jak widzicie miejsca tutaj bardzo mało, żaden sprzęt nawet mini koparka nie ma tu jak wjechać aby wykopać dół do którego moglibyśmy dać zbiornik na deszczówkę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies