Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogrodnik mimo woli 19:12, 28 cze 2012

Do góry
Lilie jak lilie oczywiście piękne, ale lilie wodne!!!! Toź to giganty!!!
14 braci jak Ty z nimi wytrzymałaś????????????????
A może właśnie byłaś najszczęśliwszą dziewczyną świata???
Ogrodnik mimo woli 19:07, 28 cze 2012

Do góry
Aniu lilie pięknę!!! Ale najpiękniejsze biale z ostróżkami. Muszę się sporo cofnąć aby byc na bieżąco z młodzieżowymi rozrywkami
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:59, 28 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
U Marzenko bardzo dużo pięknych róż jest, tylko nie pokazuje
cudna ta biała, chciałam napisac Marzenko, napiszę kosmitko
u mnie leje! i przędziorki dalej grasują i pół koniki zostało!

Irenko pokażę źółte róże
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:57, 28 cze 2012

Do góry
stychaz napisał(a)

Zdjęcia okrywowej Aspirin Rose dla Agaty z Holandii

A u nas leje, leje, leje, opryski na grzyba czekają od początku tygodnia... Zje mi grzyb wszystko...

Witaj Marzenko! Przy okazji i ja skorzystam, bo zakochałam się w Twoich różowych Fairy (które dzielnie fotografowałam) i wczoraj zaczęłam szukać czegoś w kolorze białym. Nie wiem jako to się stało ale oglądając Twój ogród nie widziałam ich. Ale śliczne są

Jeszcze raz dziękuję za wspaniałe spotkanie !

Justynko nie zauważyłaś ich bo w czasie spotknia dopiero się zaczynały rozkwitać i można je było pomylic z fairy.
Róże kupuj na rosarium.pl są znakomite
Boćkowe perypetie ogrodkowe 06:58, 28 cze 2012

Do góry
Futro na bank przemalowane coby konweniowało z kfietkami Ale póki pasta wybielająca nie zejdzie to cud, miód, malina i orzeszki
Cholera do pracy się spoźniłam!!!!!
Boćkowe perypetie ogrodkowe 06:55, 28 cze 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Bociusiu... jak nie urok, to ... wiesz Chwilowo nornice zeszły na drugi plan, bo prawdopodobnie szaleje u mnie uwiąd roślin... Ciągle podsycha jakaś kolejna. Zaczęłam podlewanie Previcurem... Ale Annabelka przeżyła dzielnie leczenie i jest piękna.
Co do skrzypu: chyba masz bardzo kwaśną glebę? Odkwaszaj!!!!!!!! I często wpadaj w szał wyrywania, choćby tylko czubków - on się przez to bardzo osłabia. Skrzyp, jak każda roślina musi asymilować, żeby żyć. Jeżeli mu to uniemożliwimy wyrywając lub gracując b. młode rośliny, to musi w końcu
skapitulować.
Wyczytałam jeszcze: "A oto herbicydy stosowane dla zwalczenia skrzypu: Alanex, Banvel,
Casoron, Emblem, Folar, Galigan, Goal, Lasso, Sanchlor, Starane, Tomigan i ew. Bofix, Golf, Perzocyd."
Wyczytałam też, że pomaga mieszanka Randaup z Chwastox'em D - - - [(150ml Rundup + 150 ml
Chwastox D)/10 litrów wody].
.... Powiem Ci coś na poprawę humoru: mąż podlewał dziś 3 godziny, bo było sucho jak pieprz. Wrócił i ... lunęło!
Cium!

Elfiku a ten uwiąd to od czego. Bo mi właśnie calkiem padla jedna horti. Lecę dzisiaj po previcur, może ją uratuję.
U mnie skrzypu też mnóstwo, sypać wapnem czy saletrą wapniową wystarczy, przy okazji roślinki zasilę????
Boćkowe perypetie ogrodkowe 06:52, 28 cze 2012

Do góry
Diana napisał(a)

Bukszpany wroclawskie uczesane Czesalam w sobote wieczorem, a w nocy popadalo Moze nie zlapia zadnego grzybka

A tutaj fotka przed czesaniem
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1049-bockowe-perypetie-ogrodkowe?page=122

wow ale wyczesałaś ..........pięknie naprawdę ślicznotka

Kasia powiem Ci, że miodzio!!!!!!!!!! Bukszpan i trawy pięknie się komponują!!!
Bukszpany ślicznie uczesałaś, w przyszlym roku już nikt nie odróżni, że to wroclawski a nie z Ikea
Ale ja myślę, źe w sierpniu je jeszcze raz delikatnie przeczeszesz
Ps ten duźy teź ślicznie ci wyszedl, troszeczke z prawej cosik mu odstaje u góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 06:42, 28 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Bukiet się trzyma dzielnie

to bardzo nas ucieszyłaś

O jakże KOIID cieszy się że bukiet przeżył..... i podziękowania dla Hani, że zdzierżyła jego napastliwość w czasie drogi
A tak na marginesie hortensje miały być niebieskie a ostróżki białe...... Jakie są każdy widzi
Szkoda, że nie można było kupić bialych hortensji we wsi Wrocław....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:33, 28 cze 2012

Do góry
Ha ha pięknie, miejsce na kawkę superi ciesz się że ulica nie jest przelotowa
Buziaki zamiast kwiatka z okazji 300-tki!!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:27, 28 cze 2012

Do góry
DIewczyny wydalo się zatem!!! Kosmitką jestem!!!
Ale u nas padało..... I moje wpływy kosmiczne nie pomagają....
Ogród z perspektywą na przyszłość 06:23, 28 cze 2012

Do góry
O matko jaki sklep, o matko jakie zakupy!!!!
Gratuluję 100-tki!!!!
Ogród w Holandii 23:38, 27 cze 2012

Do góry
Aspirin rose u siebie wkleiłam o czym zgodnie z obietnicą melduję coby zdjęcie nie umknęło koleżanki uwadze
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:37, 27 cze 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Iza, te dylematy... Co wybrac, jak zyc?

Ale tak swoja droga to balamucisz, balamucisz a niezle kwiatki posiadasz, . Tojesc kwitnie w jakim kolorze, ze spytam?

No i jak pachruszcze sie miewa??? Te w ilosci szt. 13

bycie ogrodowiczanką zobowiązuje ... więc mam już 13 pachruszcza jak to uprzejmie bukszpaniki określiłaś ... czekają jeszcze bo małż weranduje siem jak wiemy )) ... mam ostróżkę - nie jest to pełny kwiat ale w cudnym wybarwieniu jak widać powyżej ... nie wiem czy ona letnia czy wieloletnia to się okaże a może ktoś wie ? ... no i mam plantacje kann ... przypadkiem - nie żeby specjalnie - koleżanka mi dała kłącza i jakimś cudem nie udało mi się ich zniszczyć ... no i mam do nich cynie ... ba jukę mam nawet kwitnącą ... a tojeść to dar Ani naszej kochanej i będzie biała ... cudnie biała a za nią naparstnice w paprociach - już rosną ............ i paprocie i naparstnice ... no prawie ogródek mi się robi ... jak będzie tak jak ma być (juz niebawem ) to bedą szersze kadry ...

no a tato mój do nieba sięga .... moja mama taka tęga ... moja siostra taka mała ))) ... a ja jestem ....

pomijam próbę wejścia w wyższą emocjonalną i życiową paranoję, którą mi Bociek próbował zaszczepić słowami filozofa "jak żyć " ... bo zupełnie nie wiem ...

Eeee toć to już ogród cały Kfietki zatem pokazuj i na Twoje pachruszcze z utęsknieniem czekam
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:35, 27 cze 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Iza, te dylematy... Co wybrac, jak zyc?

Ale tak swoja droga to balamucisz, balamucisz a niezle kwiatki posiadasz, . Tojesc kwitnie w jakim kolorze, ze spytam?

No i jak pachruszcze sie miewa??? Te w ilosci szt. 13

Uwielbiam te Wasze Boćkowo-Konstancjowe dywagacje na temat......
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:26, 27 cze 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Marzenko, no normalnie normalnie

Scenka opada

Kuchnie masz wywalona w kosmos, chalupe wywalona w kosmos, taras wywalony w kosmos, ogrod wywalony w kosmos. A spotkanie jakie wywalilas w kosmos i jeszcze w dodatku na Danusiowe imieniny
Kurtka tylko na kosmitke nie wyladasz

Organizacja spotkania z kunsztem jubilerskim.

Ten Twoj M to Cie chyba na rekach nosi, przyznaj sie. No ja bym nosila...

A w tym kapeluszu to wygladasz bosko - wszystkie wygladacie bosko.

I tylko jak krecik z kreskowki moge z zaloscia westchnac

Och jooooooo, te laski ZDOLNE-go Slaska

Buziale i badylki pod kolor kapeloro

Kasiu dziękuję za kfietki i te kosmosy Rozbawiłaś mnie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:23, 27 cze 2012

Do góry
Syla napisał(a)
placyk żwirkowy z ławeczką w tym miejscu jak strzałka ..... jak dysponujesz zdjęciem z tarasu na to miejsce to chętnie nakreślę co i jak ....

Jakby M usłyszał, ze znów rewolucję chcę robić to by mnie wyeksmitował. W grę wchodzi tylko placyk, na którym słabo trawa rośnie, bo późną jesienią posadzona... Miała być tam pergola, żwirek i gabiony to może tylko ławeczka i żwirek powstaną ALe te plany to na rok 2013! W tym roku juz tylko pielęgnuję, obrzeza trawniczka robię , porządek z korą etc.
Dzisiaj M musiał posadzić buka tricolor, wykopać buka zwykłego i przesadzić w miejsce sosny, która zdechła, przesadzić graba w miejsce zdechłego.... I znów sie na mnie za to przez 30 min gniewał. Zatem obiecałm, ze to koniec przesadzania w tym sezonie.....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:18, 27 cze 2012

Do góry
Syla napisał(a)
podsyłam Ci zdjęcie dzisiejszego dnia z moimi carex Ice Cream Sadzone w ubiegłym sezonie takiej wielkości jak Twoje

miłego wieczorku

Sywlia carexy ice cream mniam mniam Jutro sadzę na rabatce, która ma być żwirkiem wysypana.
Mniam mniam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:16, 27 cze 2012

Do góry
Zdjęcia okrywowej Aspirin Rose dla Agaty z Holandii

A u nas leje, leje, leje, opryski na grzyba czekają od początku tygodnia... Zje mi grzyb wszystko...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:34, 27 cze 2012

Do góry
Dziewczyny zmykam do pracy, chetnie bym z Wami posiedziała, ale niestety na jutro mam masakrycznie dużo pracy ...... do pracy.... A ogrodowisko zasysa jak wir wodny
Ogród Sylwii od początku :) 21:31, 27 cze 2012

Do góry
Syla napisał(a)
nasadzenia

Miałam skomentować jedno zdjęcie, drugie, bo wszystkie piękne, ale jak to zobaczyłam to ..... Oniemialam!!!!
cud malina!!!!! Nie mam gdize skopiowac, ale pomyślę, bo lawendy mam, kulę też tylko gdzie żwirek wysypać i ławeczke!!!
A za carex ice cream baaaaardzo dziękuję, jutro przesadzam koński ogon w inne miejsce!!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies