Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

Madzenka 06:52, 28 cze 2012

Diana napisał(a)

Bukszpany wroclawskie uczesane Czesalam w sobote wieczorem, a w nocy popadalo Moze nie zlapia zadnego grzybka

A tutaj fotka przed czesaniem
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1049-bockowe-perypetie-ogrodkowe?page=122

wow ale wyczesałaś ..........pięknie naprawdę ślicznotka

Kasia powiem Ci, że miodzio!!!!!!!!!! Bukszpan i trawy pięknie się komponują!!!
Bukszpany ślicznie uczesałaś, w przyszlym roku już nikt nie odróżni, że to wroclawski a nie z Ikea
Ale ja myślę, źe w sierpniu je jeszcze raz delikatnie przeczeszesz
Ps ten duźy teź ślicznie ci wyszedl, troszeczke z prawej cosik mu odstaje u góry
Madzenka 06:55, 28 cze 2012

Elfik napisał(a)
Bociusiu... jak nie urok, to ... wiesz Chwilowo nornice zeszły na drugi plan, bo prawdopodobnie szaleje u mnie uwiąd roślin... Ciągle podsycha jakaś kolejna. Zaczęłam podlewanie Previcurem... Ale Annabelka przeżyła dzielnie leczenie i jest piękna.
Co do skrzypu: chyba masz bardzo kwaśną glebę? Odkwaszaj!!!!!!!! I często wpadaj w szał wyrywania, choćby tylko czubków - on się przez to bardzo osłabia. Skrzyp, jak każda roślina musi asymilować, żeby żyć. Jeżeli mu to uniemożliwimy wyrywając lub gracując b. młode rośliny, to musi w końcu
skapitulować.
Wyczytałam jeszcze: "A oto herbicydy stosowane dla zwalczenia skrzypu: Alanex, Banvel,
Casoron, Emblem, Folar, Galigan, Goal, Lasso, Sanchlor, Starane, Tomigan i ew. Bofix, Golf, Perzocyd."
Wyczytałam też, że pomaga mieszanka Randaup z Chwastox'em D - - - [(150ml Rundup + 150 ml
Chwastox D)/10 litrów wody].
.... Powiem Ci coś na poprawę humoru: mąż podlewał dziś 3 godziny, bo było sucho jak pieprz. Wrócił i ... lunęło!
Cium!

Elfiku a ten uwiąd to od czego. Bo mi właśnie calkiem padla jedna horti. Lecę dzisiaj po previcur, może ją uratuję.
U mnie skrzypu też mnóstwo, sypać wapnem czy saletrą wapniową wystarczy, przy okazji roślinki zasilę????
Madzenka 06:58, 28 cze 2012

Futro na bank przemalowane coby konweniowało z kfietkami Ale póki pasta wybielająca nie zejdzie to cud, miód, malina i orzeszki
Cholera do pracy się spoźniłam!!!!!
coli 08:16, 28 cze 2012

Na skrzyp podobno pomaga jak się go odetnie a ten ogonek, który zostanie posmaruje Bofixem.
Nie miałam Bofixu, więc u siebie pomalowałam za pomocą pędzelka Randapem, pomogło

Futro super, ale leń straszny tylko do zdjęć pozuje zamiast nornice wykończyć Moje 2 sierściuchy ostatnio szaleją i codziennie mam prezenty na trawniku, mimo że proszę żeby mi tych zwłok nie znosiły
Wieloszka 08:52, 28 cze 2012

bociek napisał(a)
I kilka fotek

Specjalnie dla Wieloszki odleglosci miedzy hortensjami:

Incrediball coraz wieksza, Marzenko, a jak Twoja?

Bardzo niesmiale przyrosty bukszpanow z Ikei

A dziękuję, dziękuję, że o mnie pamiętasz
Incrediball naprawdę incredible!
A moje chol...ne bukszpany Ikeowe nie chcą rosnąć! Przyznaj się, jak je sterroryzowałaś?
monitka 08:57, 28 cze 2012

bociek napisał(a)

Boćku co rośnie przy pierwszej hortensji po lewej stronie?
Ana 15:30, 28 cze 2012

bociek napisał(a)
[

Jaki porzadek??? Ty wiesz ile ja mam chwastow???? Gdyby ktos prowadzil skup skrzypu polnego to moge dostarczac hurtem

To możemy założyć spółkę - ja będę obskakiwać Zachodniopomorskie Może się zgłosimy do jakiegoś eko-producenta kosmetyków Albo suplementów
popcorn 15:37, 28 cze 2012

U mnie też skrzypu pod dostatkiem Jak pięknie bukszpany przerasta... nie sądziłam że to możliwe
Wyrywam, wyrywam... musze się w coś chemicznego zaopatrzyć...
Kasiu cudne te bukszpany, moje też w końcu mają nieśmiałe przyrosty. Tylko jedna (tzn już 2ga) kulka na pniu słabo wygląda... ale może przeżyje?
pozdrawiam!!
Pszczelarnia 17:45, 28 cze 2012

bociek napisał(a)
Wrocilam

Mniam! Niby nic: chwasty w zbożu i piach oraz domki rozrzucone "na kolonii". Dla mnie cudne.
bociek 19:03, 28 cze 2012

monteverde napisał(a)
Boćku wapnem go potraktuj pomoże Kocisko super potwora żurawkowego może rozpozna Hania ona się zna na tych włochatych

Aneczko, wapnowalam Bez efektu