Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

betysia 13:22, 28 cze 2012

Milusiego dnia Aniu i oby ta doba troche sie wydluzyla i czasu wiecej bylo na twoje kolejne relacje z ogrodu ...i nie tylko!!!
sciskam i zostawiam !!!
maria_kalino... 15:20, 28 cze 2012

Witaj Aniu, długo mnie u Ciebie nie było. Wogóle ostatnio za często nie zaglądałam na Ogrodowisko, tak jakoś wyszło. Był remont w domu, załamanie po zimie tzn. szkody jakie wyrządziły mrozy ogromne.Trzeba było pościnać krzewy przy samej ziemi, teraz wypuszczają nowe pędy. Do rzeczy. Dzisiaj spędziłam 3 godziny na Twoim wątku i jestem zachwycona pracami i cudami jakie dokonałaś w ogrodzie. Mam wrażenie, że Ty chyba wogóle nie spisz tzn. w nocy obmyślasz projekty, a w dzień je realizujesz. Masz dużo pięknych krzewów i innych kwiatów, a to oczko to super sprawa. Pozdrawiam serdecznie.
Mala_Mi 16:42, 28 cze 2012

bialofiolet napisał(a)
Pooglądałam....zachwyciłam się...popracuję nad mężem żebym mogła na żywo zobaczyć.

Pracuj, pracuj..... co prawda u mnie biało-fiolet nie jest kolorem dominujacym..ale ..... białymi liliami się zachwycam... jeszcze niziutkie, bo posadzone w tym roku.... ale kwiaty mają OGROMNE

I specjalnie dla Ciebie znalazłam Twoje kolory Floksik, ostróżka i lilie bezimienne z bazarku na Targowej .... Bezimienne, ale tanie I rosną wszystkie co kupiłam....

I do fioletu temu trochę brakuje... ale duet w "zbliżonej" tonacji.... floksik peper coś tam....
Ewa 18:29, 28 cze 2012

Ania ja nie ogarniam Twojego ogrodu , Ty masz w nim chyba wszystko !!!
Jaki ja mam sentyment do floksów bo moja babcia je miała.....ech
Mam różowe, ale poluje na białe
leonia_pawlik 18:59, 28 cze 2012

Aniu, u Ciebie jakoś wszystko wcześniej kwitnie. U mnie floksy jeszcze w ogóle nie mają zamiaru kwitnąć, lilie w tym roku nieudane( zwarzył je majowy przymrozek). Lubię takie ogrody jak Twój.
Madzenka 19:07, 28 cze 2012

Aniu lilie pięknę!!! Ale najpiękniejsze biale z ostróżkami. Muszę się sporo cofnąć aby byc na bieżąco z młodzieżowymi rozrywkami
Mala_Mi 19:08, 28 cze 2012

betysia napisał(a)
Milusiego dnia Aniu i oby ta doba troche sie wydluzyla i czasu wiecej bylo na twoje kolejne relacje z ogrodu ...i nie tylko!!!
sciskam i zostawiam !!!

MI doba mogłąby mieć 120 godzin..i tak byłoby ciasno Ale takie życie...trza do przodu ....
Madzenka 19:12, 28 cze 2012

Lilie jak lilie oczywiście piękne, ale lilie wodne!!!! Toź to giganty!!!
14 braci jak Ty z nimi wytrzymałaś????????????????
A może właśnie byłaś najszczęśliwszą dziewczyną świata???
Mala_Mi 19:15, 28 cze 2012

maria_kalinowska napisał(a)
Witaj Aniu, długo mnie u Ciebie nie było. Wogóle ostatnio za często nie zaglądałam na Ogrodowisko, tak jakoś wyszło. Był remont w domu, załamanie po zimie tzn. szkody jakie wyrządziły mrozy ogromne.Trzeba było pościnać krzewy przy samej ziemi, teraz wypuszczają nowe pędy. Do rzeczy. Dzisiaj spędziłam 3 godziny na Twoim wątku i jestem zachwycona pracami i cudami jakie dokonałaś w ogrodzie. Mam wrażenie, że Ty chyba wogóle nie spisz tzn. w nocy obmyślasz projekty, a w dzień je realizujesz. Masz dużo pięknych krzewów i innych kwiatów, a to oczko to super sprawa. Pozdrawiam serdecznie.

Prawie trafiłaś..z tym, że głownie pracuję nocami i nadrabiam to co straciłam w dzień
Dzięki z uznanie
Jak każdy ogrodnik i człowiek... rosnę po pochwałach w górę.....
Zaczyna być optymistyczniej.... większość terenu pod trawnik z grubsza przygotowana...
Teren pod basen wytyczony..... jak już położą styropian, piasek i obwódkę z kostki... to bedzie można ładniej wyrównać i posiać trawkę.... ale jeszcze trwaja transporty materiałów ..wiec nie ma sensu siac...... wybrałam już kamień do wykończenia oczka..... Muszę połączyć to co mam, z tym co kupiłam..i jakoś z tak różnych materiałów zrobić jedną całość...... Przelmilaczam o finanasach..bo patrzę na ten aspekt w pierwszej kolejnosci........ I jakoś trzeba z tego tramwaj zrobić...... Ufffff

Mala_Mi 19:21, 28 cze 2012

Ewa napisał(a)
Ania ja nie ogarniam Twojego ogrodu , Ty masz w nim chyba wszystko !!!
Jaki ja mam sentyment do floksów bo moja babcia je miała.....ech
Mam różowe, ale poluje na białe

Hi, hi, hi...ja polowałam na wszystkie kolory........... Wszystkiego chyba nie mam i całe szczęście... bo niedługo będę otwierać szkółkę z bylinami...... i zakupywać piłe do cięcia krzaków i drzew... troszkę przegięłam ..... dobra.....na maksa przegięłam..ale co ja zrobie, że nie chiałam mieć pusto i wszystko mi sie podoba???????
W rezultacie mam takie ......kwiatki...... zgryz zębów..... i dziwię się, że plomba mi się w zębie ukruszyła.... Dziwne, że wszystkie zęby nie powypadały............. Posadziłam co prawda tymczasowo, bo musiałam ratowac od zapomnienia trojeść... a tu tylko było wolne miejsce..i jest jak jest...... nad tym różowe jeżówki będą...... ależ zgryz....