Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród z perspektywą na przyszłość 16:15, 17 lut 2012

Do góry
Sebek,bardzo dziękuję za świetne pomysły i szybką reakcję.

Danusiu, ja też bardzo lubię styl hol.ogrodów. Mam nadzieję, że uda mi się choć w jakimś stopniu przenieść kawałek kraju tulipanów do nas. Dwa lata temu jeszcze w czasie budowy wsadziliśmy wiele sosen i świerków jako przyszły szkielet ogrodu. Wiele inspiracji, które wpadły mi w oko niestety bazują na dużych okazach w szkielecie i tworzą przepiękną ścianę dla np.bukszpanów. My musimy jeszcze na U Ciebie Danusiu też jest właśnie taki szkielet, który jest sercem całego konspektu. Dziś jeszcze postaram się wkleić mój projekt odręczie zrobiony i bardzo proszę o ostrą ocenę. To mnie motywuje .
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 14:17, 17 lut 2012

Do góry
Kup taką w kanistrze
Nasze storczyki 13:57, 17 lut 2012

Do góry
Faaajneee
U Kasi w ogrodzie ... 13:42, 17 lut 2012

Do góry
Teraz mam ferie, więc życie wydaje się piękniejsze

Do wyjazdu 97 dni - nie mogę się doczekać
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:37, 17 lut 2012

Do góry
W auchan rzeczywiście jest bardzo bogata oferta różności. Jak byłem w lutym to były tylko nasiona - ale kłączy też dużo widywałem - aczkolwiek malutkich - lecz ceny atrakcyjne
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:34, 17 lut 2012

Do góry
Pączki po 3 złote płacicie - u nas w piekarni po 50 groszy - a wielkie są

Nie wiedziałem, że dziś dzień kota - pomiziaj Prezesa ode mnie

U mnie też dziś nasypało - właśnie wróciłem w odśnieżania
Ogród z perspektywą na przyszłość 12:29, 17 lut 2012

Do góry
Do kolorystyki będzie bardzo pasować ogród z lustrem
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem

Z realizacji polecę nowoczesny
http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-nowoczesny

Minimalistyczny
http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-minimalistyczny
Tutaj także rwalizacja krok po kroku
https://www.ogrodowisko.pl/watek/504-ogrod-minimalistyczny
ogród przy rezydencji
http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-przy-rezydencji
Oraz inteligentny
http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-inteligentny

Proponuję także przeczytanie tego artykułu
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/56-poradnik-jak-zaprojektowac-i-zalozyc-ogrod-cz-2-planowanie

I następnych, bo będzie sprzątanie macie już za sobą.

Miłej lektury
Ogród szmaragdowy 12:23, 17 lut 2012

Do góry
Puk puk - jak tam zima - zaatakowała? Ciekawi mnie jakie masz plany co do nasadzeń, bo tamten rok był bardzo owocny
Hydrosiew trawnika 12:12, 17 lut 2012

Do góry
mysza pisała

W miejscu tych placków dopiero teraz pokazują się igiełki , może tam jest więcej tej pulpy , albo mniej , jeszcze kilka dni i powinno być ok.

cieszę się z zielonej trawki , może nie wszędzie jest idealnie bo pokazała się komosa ,ale jest ok

Oświetlenie ogrodu 12:07, 17 lut 2012

Do góry
Czego oczy nie widzą tego sercu nie żal, więc na pewno nie dawaj oświetlenia tam gdzie go nie zobaczysz lub nie jest potrzebne.
Trzeba na pewno oświetlić ścieżki prowadzące do domu, być może jakiś bardziej cenny okaz w przedogródku - np. drzewo lub bonsai

Przy tarasie także proponuję zrobić oświetlenie, aby można było tam siedzieć nocą. A w samym ogrodzie to zastosowałbym punktowe oświetlenie roślin.
Hydrosiew trawnika 12:00, 17 lut 2012

Do góry
Miło było powspominać tamte chwile

Jedyną rzeczą, do której mogę się doczepić jest to, że trawnik wschodzi nierównomiernie. Ale trawnik wyścielany pieniędzmi - niezapomniany widok
U Kasi w ogrodzie ... 11:04, 17 lut 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Piękne zdjęcia - bardzo trzymam kciuki za rozwój sklepu, bo jest świetny. Dużo w nim ciekawych rzeczy i w świetnym stylu - tym co i ja lubię

Witaj Sebek !
Ciesze sie ze sklep Ci sie podoba ! dokladam teraz wszelkich staran aby zaistniec w wirtualnej rzeczywistosci ...masz konto na fb ?
Pozdr Kas

Wysłałem zaproszenie - ostatnio nawet oglądałem reklamy sklepu w czasopismach

Naprawde? to milo ! dziekuje ...co u Ciebie jak szkola co porabiasz , slyszalam ze niedlugo wybierasz sie w podroz ?

Pozdr Kasia
Ogród u stóp klasztoru 23:58, 16 lut 2012

Do góry
no Sebek nie tak to jest do końca jak piszesz . jak trafia na złą glebę to wcale nie jest tak pewne że będą ładnie rosły. sprzedam wam mój sposób na zapobieganie uwiądowi - najgorszemu wrogowi clematisów

na wiosnę do 8 l. wiadra rozpuszczam 8 tabletek nadmanganianu potasu ( takiego do kąpieli dzieci ) i rozgniatam pałkę czosnku . tym podlewam jednorazowo każdy powojnik . u mnie niektóre łapią uwiąd , inne nie . sypię też teraz popiół z kominka.

edytowałam i podpisałam nazwy .

_Ewciu to są moje powojniki z ogrodu , te w spiżarni jeszcze śpią , ale już widzę że paczki są ładne . te które teraz zakupiłam podobno łatwe w uprawie. skonsultowałam opinie ,.

Clematis bot. pełny Albina Plena SYBERYJSKA DAMA
Clematis Comtess de Bauchad
Clematis PEŁNY wielkokwiatowy Teshio
clematis wielk. Jan Paweł II
.
Ogród u stóp klasztoru 23:16, 16 lut 2012

Do góry
Ewo - skoro moje zniosły dwukrotne przesadzenie, kilkukrotne przewrócenie krat, połamanie pędów - to chyba one są niezniszczalne

U mnie mam Bałtyk i Nigretankę chyba. Ale sadź jakie chcesz - podobno te pełne są trudniejsze w uprawie
Ania i róże i cała reszta :) 23:09, 16 lut 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Pozdrawiasz jak zawsze w świetnym stylu - rzadko wzdycham do monitora - ale na widok tych róży to odruch bezwarunkowy

.
Ania i róże i cała reszta :) 23:04, 16 lut 2012

Do góry
Pozdrawiasz jak zawsze w świetnym stylu - rzadko wzdycham do monitora - ale na widok tych róży to odruch bezwarunkowy
Ogród u stóp klasztoru 23:01, 16 lut 2012

Do góry
Piękne te klematisy.

Ale uważaj na siebie z tym zdrowiem !!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:59, 16 lut 2012

Do góry
A możeee...

2 x skrzyneczka z 1 doniczką żonkili i dwoma prymulkami
1 z różą i dwoma żonkilami
i kalanchoe w jednej skrzyneczce
a dwie prymulki ustawione pojedynczo w uroczych glinianych doniczkach

ale kombinuję coooo?
Ania i róże i cała reszta :) 22:46, 16 lut 2012

Do góry
Wandziu, coś mi się wydaje, że spokojnie to tutaj było ale już nie jest .
Nie nadążam za wątkami .

Moniś, z założeniem wątku nosiłam się bardzo długo, ale zawsze coś wyskoczyło.
Też zauważyłam, że coraz więcej tu znajomych .
Chociaż ja się od początku tutaj czułam swojsko, nawet nie pisząc a tylko zaglądając. W końcu z Danusią już się trochę znałyśmy i o tym portalu wiedziałam od pierwszych dni jego powstania .
Wiosna już idzie!

Irenko, Małgosiu, Aniu - asc, ale mnie miło zaskoczyłyście, dziękuję .
Moje walentynki trwały od soboty i były wspaniałe, mam nadzieję, że i Wasze też .

Andziulka, bardzo dziękuję, miło mi Cię gościć w moim ogrodzie .

Sebek, Agnieszko dzięki .
Piękne, prawda? A wcześniej nawet nie pomyślałabym, że mogą być taką ozdobą.

Haniu, ja w tamtym sezonie też zbierałam nasionka, ale wszystko już się rozeszło do ludzi
W tym roku też zbiorę .

Elu, ależ mnie zaciekawiłaś .
Ciekawa jestem co to za kwiatek ...naj, którego nie wszyscy lubią i ciekawa jestem czy ja też należę do tej grupy osób..?

Co z tym skalniakiem...? 22:31, 16 lut 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Szczerze to zdecydowałbym się na podkłady kolejowe, jeśli chcesz się zasłonić - niech będą do wysokości kostki. Wtedy mogłabyś posadzić ekran z cisa, a przed nim hortensje i miskanty - lub tylko jedno

OJ chyba nie do końa precyzyjnie się wyraziłam. Miałam na myśli rośliny takie wyższe niż obecne płożące skalniakowe...Nie chodziło mi o mocne osłonięcie się tylko o wyciągnęcie troszkę tej skarpy roślinami w górę.
Tak wstępna wizja rabaty to miało być coś w stylu śródziemnomorskim...lawendy, róże, cyprysiki i jałowce...
Ale zdaje się że rzucacie nowe interesujące światło na mój taras
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies