Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

ola 10:51, 17 lut 2012

A czy była któraś z Was może ostatnio w Auchan. Nie wiecie, czy mają już bulwy bylin ? W zeszłym roku to się nieźle tam obłowiłam i wszystko pięknie wyrosło i zakwitło.
Wieloszka 10:55, 17 lut 2012

Ola błagam, ja jestem zielona w te klocki... Jakie bulwy bylin kwitnących się teraz kupuje - bo może powiększę moją listę chciejstw i już coś kupię? Auchan obok LM więc podjadę i zobaczę, tylko nie wiem na razie na co mam patrzeć ??????
ola 11:12, 17 lut 2012

Jeśli pozwolisz to odpowiem Ci fotką. To część zeszłorocznych zakupów (nie mam wszystkich etykiet z opakowań). Ale oferta była duuuużo bogatsza i atrakcyjna cenowo.

Wieloszka 11:15, 17 lut 2012

Twoje zdjęcie Olu właśnie wydrukowałam i wiem przynajmniej czego szukać
ewaglen 13:05, 17 lut 2012

Wieloszko, nie martw się pracą. Mam nadzieję dzięki niej odzyskać talię. Nieróbstwo zimowe, to jest problem. Człowiek obrasta w tłuszcz i sfrustrowany jest. Jak się zmęczy odzyska wigor i optymizm. A potem może jeszcze podziwiać efekty swojej pracy i myśli, że jest wielki Popatrz ile korzyści
Za zaproszenie oczywiście bardzo, bardzo serdecznie dziękuję. Być może nadarzy się kiedyś taka okazja, wtedy się przypomnę
Wieloszka 13:11, 17 lut 2012

Ewo, w takim razie czekam cierpliwie na tę okazję, aż się nadarzy

A co do pracy w ogrodzie - owszem zmęczenie i wigor i optymizm i mniej tłuszczyku - wszystko prawda. Ale ból kręgosłupa (jestem po operacji i nie powinnam tak pracować) to jest najboleśniejsza prawda przyćmiewająca wszystkie inne Obiecałam sobie, że zimą będę codziennie ćwiczyć wzmacniając kręgosłup, żeby od wiosny mniej bolał. Ale na obiecankach się skończyło
Sebek 13:37, 17 lut 2012

W auchan rzeczywiście jest bardzo bogata oferta różności. Jak byłem w lutym to były tylko nasiona - ale kłączy też dużo widywałem - aczkolwiek malutkich - lecz ceny atrakcyjne
ewaglen 14:07, 17 lut 2012

Oj Agnieszko, skąd ja to znam.... Obiecanki.... Ja mam identyczny problem, co prawda nie kręgosłupowy, a biodrowo-nożny i czuję straszny opór przed ćwiczeniami i rehabilitacją. Motywacji zero. Wy macie duży ten areał i nawet gdybyś nie miała problemów z kręgosłupem, to też nie dałabyś rady. Raczej wszystkie wysiłki trzeba skierować na czynienie Waszego ogrodu mniej pracochłonnym. Ja głównie dlatego zrobiłam betonowe obrzeża . Wcześniej rzeźbiłam całe lato, nie podnosząc głowy. Mój sąsiad ma dużą działkę i obserwuję jak każdego roku zmniejsza powierzchnie trawnika, robi kamieniste rabaty, sadzi odpowiednie, niekłopotliwe rośliny i ma pięknie. Myślę, że jak się ma taki duży teren, to nie sposób detalicznie wszystkiego ogarnąć, więc sadzić większe, dekoracyjne okazy, ale mniej i z łatwiejszym dostępem. Nawadnianie wcześniej czy później będziesz chyba musiała zrealizować, bo inaczej cały dzień byś musiała stać z wężem....
Mala_Mi 19:05, 17 lut 2012

Dzięki za życzenia z okazji seteczki Przyleciałam i u Ciebie nabić trochę stronek...... co prawda dziś tylko z zapowiedzią, ale się porawię ..i będziemy niedługo świętowac kolejną setkę Wywołałaś wilka z lasu
Wieloszka 20:22, 17 lut 2012

Gardenarium napisał(a)

Tu gdzie zygzaki płyty dojście do altanu też przydałoby się przełamać krzaczkami przechodzącymi z jednej strony na drugą.

Danusiu, przy okazji projektowania donicy z ławką i ciurkadełkiem napisałaś to zdanie powyżej i ono mi do dziś dnia nie daje spokoju Te krzaczki do przełamywania powinny być niskie czy wysokie, roślinki jednego rodzaju, czy różne? Ile takich mini rabatek tam widzisz? Czy przesadzić stamtąd tą niską morwę (to drzewko-soliter w kamiennym kwadraciku)? Bo ja przyznam się szczerze kompletnie nie mam pomysłu........ HEEELP bo spać przez toto nie mogę