Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony 19:49, 31 sty 2016

Do góry
Znalazłam hortensje z ogrodu Ewy. Trzy sztuki Limelight:

W tle miarką jest krzesełko Okpło 2 metry wysokie.
Na taką ścianę u mnie pod pergolą liczę
Poznajemy ptaki 19:49, 31 sty 2016

Do góry
Raniuszki - moje pupilki

Raniuszek maluszek

Wyczytałam, że występują w dwóch formach: czarnobrewej i białogłowej. W stadzie, które do mnie przylatuje są obie. Nie wiem, jak to rozumieć.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 19:37, 31 sty 2016

Do góry
I te świąteczne ozdoby.....istne szaleństwo...zawsze dbałam o wystrój domu i stołu na święta ale dopiero dzięki Ogrodowisku złapałam prawdziwego bakcyla wiankowania, samodzielnego tworzenia ozdób dla siebie i dla swoich bliskich...

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:30, 31 sty 2016

Do góry
A oto szkic mojej rabaty przy jałowcach

Proszę wszystkich zaglądających o opinie
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 19:26, 31 sty 2016

Do góry
Grudzień od kilku lat jest mało zimowy w "starym" znaczeniu tego słowa, śniegu w grudniu ani ani....mrozu też nie ma więc grudnioy ogród wygląda bardziej jesiennie niż zimowo....i tylko ozdoby śwąteczne przypominają że to grudzień.

Ogródek Iwony 19:25, 31 sty 2016

Do góry
Dominiko, wszystkim podoba się wersja 2.
Mi też i będę dążyć do jej zrealizowania z małymi poprawkami
Wersja 2

Wstrzymam się tylko z posadzeniem ekranu z cisa w plecach. Obawiam się, że będzie dla niego pod ścianą za sucho. Inaczej, gdy będzie z czasem nawadnianie. Za to posadzę jedną kępkę miskanta Silbersprinne, wg sugestii z pierwszej wersji.

Projekt sobie wydrukuję i wiosną powolutku będę dążyć do jego realizacji. Jeśli dojdę do jakiś podmian roślin, dam znać. Natomiast sam układ jest bardzo fajny
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 19:19, 31 sty 2016

Do góry
Zawsze wcześniej uważałam że listopad to szary bury świat, pozbawione koloru otoczenie....ale odkąd mam ogród to wiem że tak nie jest....w moim ogrodzie w listopadzie właśnie nasilają się kolory liści wokół, pojawiają się kitki na trawach a niektóre kwiaty nadal kwitną....

Podwórkowa rehabilitacja 19:17, 31 sty 2016

Do góry
ryska napisał(a)

Będę siała black cherry. Mam zamiar hodować je w donicach do góry nogami Nigdy ich nie miałam ale słyszałam, że są przepyszne.
A tymczasem czosnki
nie mogę tego sobie wyobrazić
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 19:13, 31 sty 2016

Do góry
Margarete napisał(a)

Bogdziu to klonik nn, którego kupiłyśmy ja i Anita wtedy gdy razem z Tobą i Magdą oraz Karoliną byłyśmy na wystawie i targach w Piotrkowie...był okazyjnie kupiony bo Karolina nam wynegocjowała dobrą cenę....u mnie wtedy chorował mój artopureum i tego klonika posadziłam obok jakby artopureum padł. Tak się nie stało więc rosną sobie oba obok siebie

Bardzo mi sie podoba.
Moja działka na Dębowym Lesie 19:10, 31 sty 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Matko i córko!!! Kobieto!!! Ale mnie kusisz liliami!!! I ten nowy sklep, którego nie znam zupełnie...Nie mogę teraz kupować lilii, dopiero w przyszłym roku. Jak będę widziała gdzie sadzić mogę. Bo "liliowe" rabaty mam przerabiane...

Masz przecudnej urody lilie!!!!!!

Pozdrówka

Mnie kuszą lilie dalej a inni trawami
Ja kupowałam w tym sklepie lilie.I wszystko było Ok
Lilia orientalna Simplon
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 19:10, 31 sty 2016

Do góry
Października ciąg dalszy..

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:09, 31 sty 2016

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Pięknie masz Kasiu ale ja zdecydowanie wolę wersję letnią w ogrodach
Mój zielony świat 19:05, 31 sty 2016

Do góry
Dziękuję w imieniu ptasząt

Zimą cieszą w zastępstwie kwiatów.

Aniu witaj, u mnie stołówka z wieloletnią renomą

Aniu, czytałam, że raniuszki występują głównie na zachodzie kraju, a gniazdują właśnie na Dolnym Śląsku. Bardzo je lubię Kiedy przylatują wydają charakterystyczne pip-pip-pip, od razu wiadomo, że są. Zjawiają się zawsze stadnie, jedzą zgodnie (w odróżnieniu od mazurków, czy dzwońców). Uroczy widok kiedy 10 takich małych pyczusiów je zgodnie siedząc jeden przy drugim w małej miseczce. Mają tak małe dzióbki, że nie są w stanie jeść ziaren, u nas posilają się mieloną słoniną.
A kowaliki są w tym roku po raz pierwszy. Piękne i ciekawe. Są pod ścisłą ochroną. Mają oryginalne zwyczaje, bowiem pokarm chomikują jak wiewiórki I jako jedyne ptaki europejskie potrafią chodzić głową w dół.
Z rzadkich gości, był też parę razy grubodziób, ale jako, żyjesz bardzo płochliwy, wolałam patrzeć, niż czaić się z aparatem.
Na pewno bliskość lasu sprzyja obecności tak wielu gatunków. Są też, niestety, koszty tej bliskości. Głównie dla dzikich zwierząt. Właśnie wczoraj mieliśmy znowu pogryzioną sarnę przez jakiegoś psa. To już trzecia w ciągu roku. To trudne i przykre, kiedy się widzi cierpienie zwierząt. A ludzka bezmyślność nie zna granic. Weterynarz miejski przyjeżdża zazwyczaj po paru godzinach, a w tym czasie pozostaje bezradność i towarzyszeniu biednemu zwierzęciu
Potem usypianie, ładowanie do auta i ostatnie życzenie - żyj! I jeszcze te zostające w pamięci dźwięki, sarny tak strasznie rozpaczliwie płaczą

Agciu, cieszę się, że zdjęcia się podobają, choć jakościowo są kiepskie, bo robione z okna, często przy kiepskim świetle.

Gosiu, będę zaglądała

Tymczasem w styczniu nad morzem

Serdecznie
W oflisowym ogrodzie 19:03, 31 sty 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Zobacz jeszcze takie nierówne płyty
https://www.google.pl/search?q=p%C5%82yty+kamienne+w+trawniku&espv=2&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj0x4v3y9TKAhUn7XIKHWVMC8kQsAQIGg

Dziękuję, płyty nierówne są super ale chyba mnie nie stać w tej chwili
Mam na stanie kostkę i płyty chodnikowe 30x30
Wpadło mi w oko coś takiego z zalinkowanej przez Ciebie strony
Mogłabym to zrobić z kostki

Edit.
O takim czymś pisałam wcześniej, chodnik z prawej strony, tylko kształt rabaty do zmiany w łuk
Ogród niby nowoczesny ale... 19:00, 31 sty 2016

Do góry
malkul napisał(a)
a czym masz teraz? pokaz to dokladnie i barierki i stopień

Wiesz, ja nawet nie wiem czym one byly malowane bo to 14 lat temu ten co dom stawial robil też schody. Jakiś lakier. Najlepiej to zeszlifować...ale tam jest tyle zakamarków...

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 18:59, 31 sty 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Co to za klon Małgoś?Czyżby schirasawa? Nie pamiętam go.

Bogdziu to klonik nn, którego kupiłyśmy ja i Anita wtedy gdy razem z Tobą i Magdą oraz Karoliną byłyśmy na wystawie i targach w Piotrkowie...był okazyjnie kupiony bo Karolina nam wynegocjowała dobrą cenę....u mnie wtedy chorował mój artopureum i tego klonika posadziłam obok jakby artopureum padł. Tak się nie stało więc rosną sobie oba obok siebie

Do raju daleko - u Ewy 18:52, 31 sty 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Moje róże na pniu Niestety wszystkie bez nazw.
Różowa

Biała
Zdjęcie z 2014r. w 2015r. tak ładnie nie kwitła

Mam 3 żółte róże w przedogródku. Wyglądają bardzo podobnie, ale pewności nie mam, ze to ten sam rodzaj. Kwitną niestety nierówno.

Witam
Ewo jestem zauroczona Twoimi różyczkami na pniu jak je przechowujesz???
wykopujesz je na zimę czy zostawiasz w ziemi???
Beskidzkie marzenie 18:51, 31 sty 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Po pierwsze wyślij mi prywatna wiadomość z tytułem "werbena" i podaj adres. Wyślę ci moje nasionka
Po drugie pokaz graba doradzę jak przyciąć.
Moje Fastigaty tnę w prostokąty. Bez problemu możesz je przyciąć.

Jak wstawisz fotkę daj w moim wątku znać ze mam do Ciebie przybiec

Ps ale grabów jeszcze nie tniemy. Jeśli taka pogoda się będzie utrzymywać to pewnie po 15.02 bede moje ciac.

Wielkie dzieki za pomoc. Adres wysłałam na priv.. Jestem bardzo wdzieczna. Ponizej zdjecia grabów.
Mój 4 arowy azyl... 18:48, 31 sty 2016

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
I na koniec ciekawe nasiona trojeści bulwiastej. Właśnie nadeszła pora i nasienniki popękały odkrywając zawartość.

Świetnie wyglądaja.I len zachwycający.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 18:44, 31 sty 2016

Do góry
I tak wolnym krokiem ogród i moje wspomnienia nieuchronnie zmierzają ku jesieni....październik w moim ogrodzie to kolory, to trawy, to nadal kwitnące kwiaty, to zmieniający się las w tle....wszystko jeszcze w słońcu wygląda pięknie ....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies