Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

Alicja169 21:07, 21 lut 2016

Nie dość że piękne foty, to jeszcze poezja..
Ogrody to poezja......dla oczu
zbigniew_gazda 08:31, 24 lut 2016

Krysiu nie ma sprawy. Zdrówka również i rychłej wiosny.

Alicja nasze ogrody ciągle nas zaskakują zwłaszcza tak jak dzisiaj. Szykowałem już sprzęt do przesadzania hortensji i lawendy. A tu zima na nowo.

zbigniew_gazda 08:31, 24 lut 2016

Dubelek wyszedł. To wstawiam coś optymistycznego z tamtego roku.

Iwk4 08:34, 24 lut 2016

Zbyszku, to z dziś?
Pogoda nas ciągle zaskakuje
Myślisz, że to już można przesadzać- pomijając śnieg oczywiście

Widzę u ciebie śliczne hiacynty, to się zapytam, czy szybko ci kiełkowały?
Ja po raz pierwszy sadziłam jesienią i ich wcale nie widać. Żadnego czubka nie ma
hanka_andrus 08:40, 24 lut 2016

U mnie co prawda takiego śniegu nie ma, ale też w tej chwili straszy. Za oknem śnieg z deszczem. Trzymaj się ciepło!
zbigniew_gazda 09:03, 24 lut 2016

Iwonko to fotki z dziś (hiacynty z tamtego roku). W nocy spadło dużo mokrego śniegu. Co do przesadzania to poczekam jeszcze z tydzień i naprawdę będę przesadzał hortensje i lawendy- jak się trochę ociepli.
Co do hiacyntów to na pewno Ci wystartują. Moje wszystkie posadzone na wiosnę jak już przekwitną w domu - wiesz jak to jest, dostaniemy albo w prezencie kwitnące albo sami kupujemy. Po przekwitnięciu wkopuję cebule do ziemi (bez ich wysuszenia). Na drugą wiosnę już startują. Hiacynty bardzo lubią wilgoć i nadają się do uprawy hydroponicznej czyli jak korzonki mają w wodzie. Jak masz teraz sucho na rabatce to mocno podlej miejsca gdzie posadziłaś cebule. Efekt murowany. Pozdrawiam i czekamy na prawdziwa wiosnę.

Haniu trzymamy się razem z Barim. Rano bardzo był zadowolony na spacerze z tego śniegu.

hanka_andrus 09:13, 24 lut 2016

Mój psi staruszek jeszcze w betach się przeciąga. I nawet moje tupanie nad jego uchem go nie rusza. Pewnie przez skórę czuje, że za zimno i za mokro na zewnątrz.

Do mokrego śniegu ma awersję.
Hiacynty piękne. To co, że z domu? Za rok znów w ogrodzie w odpowiednim czasie będą. U mnie dopiero w kwietniu może.
Milka 14:26, 25 lut 2016

Z hiacyntami robimy tak samo
Ależ ten snieg ciągle straszy, chyba już niedługo, buziaki
zbigniew_gazda 14:47, 25 lut 2016

Haniu mój futrzak jeszcze młody to i figluje. I kiedy to przeleciało. Jest już z nami 6 lat i ogromny pieszczoch się zrobił. Głaskanie musi być a pana nie odstępuje na krok. Musze się gęsto tłumaczyć jak gdzieś wychodzę bez niego.
Widzę że od niedzieli u nas zrobi się ciepełko.

Irenko też myślę że to dobra metoda. Nic się nie zmarnuje.
Mam następnego kandydata na rabatkę.

Milka 14:54, 25 lut 2016

Śliczny, mam na jednej rabacie właśnie białe i różowe ha ha...chciałabym usłyszeć to tłumaczenie pana przed Barim