Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

AnnaCh 20:06, 23 lut 2016

Moja stipa też się pokazała Werbena nie, ale ona podobno bardzo długo wschodzi.
paulina_ns 20:17, 23 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Moja stipa też się pokazała Werbena nie, ale ona podobno bardzo długo wschodzi.

Aniu ja sialam werbene i stipe w tym samym czasie, czyli dokładnie na czwartek będzie 2 tygodnie.
MirellaB 20:37, 23 lut 2016

U mnie cebulowych trochę widać, ale na tyle co posadziłam to kiepsko

AnnaCh 22:10, 23 lut 2016

paulina_ns napisał(a)
Aniu ja sialam werbene i stipe w tym samym czasie, czyli dokładnie na czwartek będzie 2 tygodnie.
To ja siałam tydzień temu dokładnie. Poczekaj może jeszcze wyjdzie A masz na słonecznym parapecie? Najlepiej od południa.
paulina_ns 08:53, 24 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
To ja siałam tydzień temu dokładnie. Poczekaj może jeszcze wyjdzie A masz na słonecznym parapecie? Najlepiej od południa.

Aniu mam od południa, tyle,że nie na parapecie tylko na stole, marnie to widze, zwłaszcza z werbena, ale dobrze,że chociaż stipa się pokazuje, chociaż też bez szaleństw.
paulina_ns 08:55, 24 lut 2016

Miałam dzisiaj pospacerować po ogrodzie i dodać zdjęcia, spacer był szybki, czekamy znów na wiosnę

KasiaW76 09:43, 24 lut 2016

paulina_ns napisał(a)
Nareszcie w domu chociaż wróciłam dosyć późno wybrałam się na szybki spacer po ogrodzie zauważyłam,że rozchodniki fajne się pokazują, znalazłam zapomnianego hiacynta, którego posadziłam w tamtym roku, póki co krokusy u mnie nie widoczne, tulipany może ze dwa się pokazały. Jak pogoda jutro pozwoli porobie kilka zdjęć, póki co u nas pada deszcz ze śniegiem.

A i pokazało mi się kilka zasianych stip, werbena żadna, dosialam dzisiaj jeszcze zebrane nasionka z rozplenicy halmen, zobaczymy czy coś z nich będzie

Fajnie, że możesz chodzić po ogrodzie. U mnie zakaz totalny po tym jak zeszłego roku wysypalismy ziemię, a na jednej część wysialismy teawe. Pomimo wałowałam teren jest miękki i nie da się chodzić

paulina_ns 10:21, 24 lut 2016

KasiaW76 napisał(a)

Fajnie, że możesz chodzić po ogrodzie. U mnie zakaz totalny po tym jak zeszłego roku wysypalismy ziemię, a na jednej część wysialismy teawe. Pomimo wałowałam teren jest miękki i nie da się chodzić

Kasiu znam ten ból, jeszcze nie tak dawno przechodziłam przez dokładnie to samo, ale nic się nie martw ziemia trochę podeschnie, trawa się zakorzeni i będzie dużo lepiej, Chociaż póki co przez ok 2 lata odpada wjeżdżanie czymś ciężkim, nam trawa przez pierwszy rok zapadala się pod ciężarem kosiarki
olga80 10:30, 24 lut 2016

Paulina, ale śniegu u Ciebie, u mnie też padła ale zaraz się topił +2 u mnie
paulina_ns 13:59, 24 lut 2016

olga80 napisał(a)
Paulina, ale śniegu u Ciebie, u mnie też padła ale zaraz się topił +2 u mnie

Olu u nas góry, więc śnieg zawsze dłużej stoi, ale teraz też już połowy nie ma.