Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anna i Ogród 16:39, 31 sty 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Już idę Kamila tylko wkleję swoje bazgroły. Sylwii nie dorównam ale wyszło mi coś takiego

Ślicznie namalowałaś
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:36, 31 sty 2016

Do góry
ostatnie promienie wczorajszego słonka
dzisiaj już szaro i buro

Trociny już częściowo spatynowały i tak nie świecą

sosenki już szykują nowe przyrosty

trzmielinka utrzymała listki
Typografia ogrodu 16:32, 31 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Dopiero obmyslam bo nic gotowego mi sie nie podoba albo cena nieziemska.a hokery by sie przydały.bedzie cos w stylu stolu i stolika pomocnika.metalowa konstrukacja,siedzisko z bielonego drewna i niziutkie stalowe oparcie.tu inspiracje
Westwing

I takie
http://www.cubestyle.pl/even-plus-metalowe-krzeslo-skora-siedzisko-wys-65cm.html

Pomysł fajny. Tylko to siedzisko mnie chyba nie do konca nie przekonuje. Jesteś pewna, że drewno??

Dzięki jeszcze raz za przepis na plyty betyonowe Bosko nam wyszły!
Typografia ogrodu 16:25, 31 sty 2016

Do góry
Magda70 napisał(a)
pokaż jakie hokery chcesz robic?!

Dopiero obmyslam bo nic gotowego mi sie nie podoba albo cena nieziemska.a hokery by sie przydały.bedzie cos w stylu stolu i stolika pomocnika.metalowa konstrukacja,siedzisko z bielonego drewna i niziutkie stalowe oparcie.tu inspiracje
Westwing

I takie
http://www.cubestyle.pl/even-plus-metalowe-krzeslo-skora-siedzisko-wys-65cm.html
Anna i Ogród 16:25, 31 sty 2016

Do góry
Już idę Kamila tylko wkleję swoje bazgroły. Sylwii nie dorównam ale wyszło mi coś takiego
Ogród niby nowoczesny ale... 16:15, 31 sty 2016

Do góry

Ogród niby nowoczesny ale... 16:11, 31 sty 2016

Do góry
Korcą mnie jeszcze od jakiegoś czasu schody. Oj jak ja bym je chociaż przemalowała...rozmowy trwają

Ogród niby nowoczesny ale... 16:08, 31 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
I z jakich profili robiliscie? Ja wlasnie hokery rysuje

2,5 cm
Hokery?? O matulu...co Ty jeszcze wymyślisz!

No to czas na beton:

Zastanawiamy się czy tam gdzie płyty się łączą przeleciec takim rzadszym betonem aby nie było widać bialych plyt. Z gruntowaniem też jeszcze czekamy.
Zrobiliśmy ciemniejsze niż Twoje bo jednak ściana obok jest ciemno szara i tak nam bardziej pasowało. Wiec zamiast tylko bialej fugi daliśmy pół na pół z grafitową.
Podwórkowa rehabilitacja 16:04, 31 sty 2016

Do góry
I król dzisiejszego przedogródka
Piękny jest cały mur ale ja jak zwykle z bliska.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich Zaglądających
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:02, 31 sty 2016

Do góry
W warzywniku na razie można się utopić w błocie

rów rozmarznięty więc zające znów nie przechodzą

Za to psy poczuły zew krwi i całymi watahami latają po polach
nad rowem wszystko pompi

wiciokrzew coraz bardziej zielony
Podwórkowa rehabilitacja 16:02, 31 sty 2016

Do góry
Jana napisał(a)
Czy będziesz siała czarne pomidory? Miałaś je kiedyś? Ciekawa jestem ich smaku, zainspirowałaś mnie paprykami, może też wysieję? Nigdy nie próbowałam

Będę siała black cherry. Mam zamiar hodować je w donicach do góry nogami Nigdy ich nie miałam ale słyszałam, że są przepyszne.
A tymczasem czosnki
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:01, 31 sty 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Te białe, drobne kwiatki za lilią to gipsówka.

pięknie to wygląda, chmura kwiatuszków
Podwórkowa rehabilitacja 16:00, 31 sty 2016

Do góry
też nie znam nazw

melting fire

Ładnie się przeplatają z runianką japońską.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:57, 31 sty 2016

Do góry
W ogrodzie wszystko stoi na swoim miejscu ....jednak ta dolinka choć łysa to pagórki chronią przed porywami wiatru
Znajomej od której miałam poprzednie gałęzie brzozy wyłamało ją dzisiaj do końca i już pytała czy chcemy......no pewnie , że kcem będzie ławeczka do brzeziniaka i drugi koziołek może , albo jeszcze co innego
Roślinki też się mają całkiem nieźle, ale już dzisiaj widać ile nas sprzątania po zimie czeka, a niby jesienią wszystko było uprzątnięte
Ziemię na rabatach trzeba będzie wzruszyć bo się zrobiło znowu klepisko, plewienie, przycinanie, bielenie pni, opryski, dosianie trawy i masę innej jeszcze, ale to jeszcze trochę ciepełka musiało by być , żeby ziemia ciut przeschła bo na razie klajster się zrobiłWoda miejscami stoi chociaż ziemia odmarzła całkiem bo wczoraj , żeśmy kopali w niej to sprawdzone

Podwórkowa rehabilitacja 15:56, 31 sty 2016

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Reniu jakie energetyczne kolory,aż chce się ciepełka i słońca
Czytam,że wyjazd udany czyli akumulatory naładowane.To super,będzie co wspominać

U mnie plany wiosenne to raczej pielęgnacja tego co już jest w ogródku.Dosadzę jedynie trawy co przywiozłam,na razie są w przechowalniku.Wiosną będzie sporo cięcia by ograniczyć co nieco.Zaplanowałam kącik ogrodnika bo chodzi to za nami już jakiś czas.Tadek zrobi porządny stół ogrodnika z miejscem na doniczki i moje przydaśki podręczne potrzebne do flancowania,przesadzania.Czyli sporo półek musi być Chciałabym też na ścianie blisko stołu ozdobnego wodnika z kranem.Plany są,czekamy na wiosnę

Ciekawe jakie pomidorki będziesz mieć.Brzmi smacznie Szklarenka też by się przydała u nas,warzywniak spory.Ale na razie kącik ogrodnika,potem zobaczymy.

Hej Aniu, masz rację akumulatory naładowane, widoki na długo zapadną w pamięci
Szklarenka już prawie na 100% powstanie. Z tego powodu będę musiała przesadzić w pierwszym możliwym terminie kilkanaście szałwii lekarskich i jarmuż oraz pietruszkę. Przesadzę to na ....różankę i jak się uda pozwolę zakwitnąć ale nie wydać nasiona. Och jak ja lubię takie kombinacje Pomidorki będą i czarne i bawole serca i np. san marzano, bo chcę suszyć jak najwięcej. Reszta to ciekawostki np ananasowy czy syberyjskie.
Ten wodnik z kranem mnie bardzo zaciekawił. Wiem, że chcesz mieć jak najbliżej stołu wodę ale pewnie będzie miał charakterystyczną dla Twojego ogrodu oprawę.
Oj byle do wiosny a tymczasem cieszą żurawki. Moje wyglądają świeżo, mróz nie zrobił na nich wrażenia.
lime marmalade

marmalade od Ivvvonki

moja stara nie znam nazwy
To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:52, 31 sty 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

I tylko oczar mnie martwi. Wszystkie jakie obserwowałam u innych maja kolorowe frędzelki, a mój ma takie dziwne żółte kwiatko-pucharki

Dlaczego on tak ma? Ktoś wie?

Myślę, że on dopiero zaczyna myśleć o kwitnieniu, poczekaj trochę i wyskub mu te zeschłe liście. Wiesz, jaka to odmiana?
Żólty narcyz, niesamowite o tej porze u nas, wcześnie go posadziłaś?
W oflisowym ogrodzie 15:47, 31 sty 2016

Do góry
Podpowiedzcie mi proszę bo jak co roku mam dylemat.
Przed domem między rabatami mam kawałek trawnika, który po każdej zimie jest zdewastowany przez psy...
Zastanawiam się nad zmianą kształtu rabat i wyłożeniem tego miejsca kostką... z bólem serca podchodzę do tej zmiany ale chyba nic z tego trawnika nie będzie

Kamienny ogród patykiem malowany 15:29, 31 sty 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
u nas wietrznie i pada co chwilę, czyli czas na forum

Na poprawę humoru trochę wiosny (nie tegorocznej) z Ogrodu Botanicznego w Powsinie.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:25, 31 sty 2016

Do góry
Wierzba Iwa ma już kotki

Gawrony wykorzystują roztopy i urządzają sobie kąpiel w kałużach

Rozchodniki wypuszczają nowe przyrosty

Róże Bonica mają gałązki w kolorze pięknej zieleni

I tylko oczar mnie martwi. Wszystkie jakie obserwowałam u innych maja kolorowe frędzelki, a mój ma takie dziwne żółte kwiatko-pucharki

Dlaczego on tak ma? Ktoś wie?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:17, 31 sty 2016

Do góry
Cebulowe pchają się do światła

Nawet łubin poczuł, że żyje

Kwitną wrzośce- to młodziutkie sadzonki, więc efekt nie jest spektakularny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies