Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z pergolą 11:53, 01 gru 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A masz miejsce w ogrodzie na taką choinkę?
Jeśli posadziłaś świerk serbski w takich odległościach jak dziewczyny na O. to będzie ok ... przecież to ma być żywopłot, który nawet możesz ciąć

dziewczyno przeciez ja mam narazie tylko trawę i zywopłot
myslałam o posadzeniu go potem na granicy przedogródka i reszty ogrodu (czerwona kropka na zdjęciu). przypominam literka A to planowany na wiosne ambrowiec a G grujecznik
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:48, 01 gru 2015

Do góry
Pięknie jest u Ciebie...zazroszczę kolorów i zapachów...aaaach
Śliczne fotki

Gratki na setuchnę

Ja i mój ogródek, a może ogród 10:55, 01 gru 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
juki mi się pięknie rozrosły od wiosny (a były takie malutkie) - po nich w ogóle nie widać jesieni

Pięknie się rozrosły. Ja na wiosnę dostałem od sąsiada, wszystkie uschly, myślałem ze nic z nich nie będzie a za parę tygodni wypuściły liście i są mniej więcej takie jak Twoje. Teraz czekam aż zawitna.
Pogubiłam się po drodze... 10:52, 01 gru 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
Zasypało,połamało

Nieźle zasypało. U mnie deszcz.
Kamienny ogród patykiem malowany 10:18, 01 gru 2015

Do góry
Wklejam specjalnie dla Ani z "ogrodu z pergolą" porównanie świerków serbskich.

Pierwsze zdjęcie z 2007 roku, drugie 2015 rok

Obecnie rozpiętość dolnych gałęzi to 4m
Odległość pomiędzy drzewkami 4,5m
Dla przypomnienia
Ogród z pergolą 10:12, 01 gru 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
A teraz mam kolejną prośbę. chodzi mi o przedogródek z lewej strony, na przeciwko tego z rodkami.długa 18m szer 7m

przy siatce posadzone serby metr od ogrodzenia a przy kostce tuje danica 0,5m od kostki i co 1,5m. teraz rośnie tam trawa ale docelowo chciałbym mieć wszystko w korze czyli raczej sporo nasadzeń.tutaj słońce jest cały czas, jak urosną serby to popołudniu zacienią.
może jakaś burza mózgów?

Witam Cię Aniu, przeczytałam Twój wątek i pospacerowałam po Twoim ogrodzie.
Nie powinnam się wymądrzać, bo też jestem tu nowa, ale mogę Ci z własnego doświadczenia coś podpowiedzieć odnośnie świerków.
Moim zdaniem są posadzone za blisko siatki i za gęsto. Mam już duże okazy i specjalnie poszłam do ogrodu przyjrzeć im się.
Moje mają już około 15 lat - rozpiętość gałęzi na dole to 4m, posadzone są od siebie w odległości 4,5m i stykaja się gałęziami.
Według mnie nie wiele miejsca Ci pozostanie na tej rabacie jak one urosną, a czas leci szybko....

Jak chcesz to zajrzyj do mnie wkleiłam zdjęcia specjalnie dla Ciebie
Moja działka na Dębowym Lesie 09:35, 01 gru 2015

Do góry
Jana napisał(a)
Śliczne te róże

Flower1 napisał(a)
Ale cuda u Ciebie

Dzięki dziewczyny.Buziaki
Dzisiaj poranek był zimowy, jak na grudzień przystało
Moja działka na Dębowym Lesie 09:32, 01 gru 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Pozdrowienia zostawiam

pozdrawiam również cieplutko
kamila66 napisał(a)

I o taki kolor mi chodzi
Monica jest śliczna

Tak kolorek to ona ma ładny.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:28, 01 gru 2015

Do góry
malkul napisał(a)
macie baby świecznik

Kokoszka z czego jest zrobiony pompon?
Moja działka na Dębowym Lesie 09:26, 01 gru 2015

Do góry
rozark napisał(a)
ależ piękne ujęcie róży

Dzięki
Nallar napisał(a)

Uwielbiam Twoje zdjęcia, pokazujesz prawdziwe piękno.

Ewuś, dzięki wielkie,
Takie pochwałki. fiuu, fiuuu
Szkoda,że nie widzisz mojej buzi.Twoje słowa wywołały uśmiech jak na budyniu
a tym czasem zima z 1 grudnia i pierwszy śnieg przyszedł do mnie.Rano biało, teraz siąpi deszczyk zmywa śniegowe oprószenia

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:17, 01 gru 2015

Do góry
malkul napisał(a)
macie baby świecznik

Ja poluję tez na niego od zeszłego roku.
I teraz z wyjazdu bez niego nie wrócę...to mój nr 1
Szałwie czy lawendy? 09:15, 01 gru 2015

Do góry
AgaeM napisał(a)
Hej. W

przepiekne są. indywidualne bardzo i klimat mają wprost do Waszych wnętrz.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:11, 01 gru 2015

Do góry
macie baby świecznik
Ogród MUZY 09:08, 01 gru 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Zaglądam przez uchyloną furtkę, a tam tyle pięknego kwiecia.
Witam Cię Agnieszko.

Dorotko dziękuje za odwiedziny
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:55, 01 gru 2015

Do góry
Musimy się jakoś wspierać Dominiko! Ci co mają ogrody za oknem mają czym się delektować nawet zimą, a to ptaszkami, a to jakimś zającem czy bażantem, a ja napędzam sobie energię czym innym, Choćby takim wspomnieniem o wiośnie.

Miłego dnia.

Ja i mój ogródek, a może ogród 08:50, 01 gru 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
a tak wyglądały w czerwcu tego roku

Ale masz wygłaskane ojej...Czekać, żeby się bardziej rozrosło, takie kształty, to moje ulubione..
W zielonej aptece 08:45, 01 gru 2015

Do góry
Toszko
uśmiecham sią na samą myśl o Twoim wpisie - baaardzo Ci dziękuję za namiary na szkółkę, to jest TO, czego potrzebuję!
Swidośliwy, morwy - mam u siebie, bardzo je lubi cała rodzina; co więcej zamierzam tam zrobić dodatkowe zakupy minn nieszpułkę, jeszcze inne morwy , pigwy... już czuję tę najbliższą wiosnę

Kachat
być może masz rację z tym dereniem, popatrzyłam w sieci i nie mogę się doszukać różnic, a w szkółkach wiadomo bywa różnie. Dla mnie ten drobiazg jest jednak nieistotny - pasuje mi tam ten dereń białozielony i już

Sonka
Złoto ogrodnika pomaga każdemu ogrodowi niezaprzeczalnie, ja z kolei (powiedziałabym już latami) kompostem zdołałam u siebie rozluźnić zbitą glinę.
Incrediball - czyli też dobrze jest ciąć bardzo nisko jak wcześniej zauważałam przy starszych odmianach.
Na tę Twoją azalię mam chęć przeogromną. W zamian chętnie odstąpię azalię Fireball, nawet 2 sztuki - jest to do mojego ogrodu kolor zbyt intensywny i nie mogę się do niego przekonać - gryzie mi się z innymi wiosennymi kwasolubami więc czeka na wymianę. Może coś jeszcze wypartrzyłaś u mnie?

Vito
masz kobiecą intuicję jak mało która Souvenir du dr J.właśnie zakupiłam tej wiosny dla porównania... Twoja przepiękna! to prawda Kasiu ! Ach te borda, burgundy, karminy
Puszczam do Ciebie oko, wiesz dlaczego
Przyjazny ogród 08:42, 01 gru 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Nie ma to jak kopniak od Małej Mi ...mam nadzieję, że mnie odwiedzi w przyszłym roku, ale oficjalnie muszę Anię zaproszić

Zarys rabat już masz i to jest jak dla mnie ideał...wyostrzona oś widokowa, światło i dal w ogrodzie
reszta to tylko musi zaczekać do wiosny
Pozdrawiam Mariusz

Tak, reszta musi poczekać do wiosny , a już na pewno przesadzanie roślin, natomiast przygotowanie terenu pod ostatnie dwie rabaty, ogrodzenie i ognisko, planowane jest zimą, jak tylko pogoda pozwoli. Nie zasłaniam się od pól, bo są malownicze, a nawet zastanawiam się nad wycięciem dwóch, trzech modrzewi, aby poszerzyć to okno.

Ulubiony akant

I lilia

Przyjazny ogród 08:30, 01 gru 2015

Do góry
Justyna napisał(a)
Pięknie Mariuszu.
Połączenie ciężkiej pracy, wiedzy, wyczucia i świadomości daje wyśmienite efekty.
Lubię takie przemyślane rabaty.
Serdecznie

Dziękuje , to jeszcze nie do końca ten efekt, który siedzi w mojej głowie i to dopiero połowa nasadzeń, moim zdaniem ciągle niedoskonała, ale jak często powtarzam, ta doskonałość przyjdzie z czasem, razem ze wzrostem doświadczenienia. Cały przedogródek, a nie jest mały, będzie obsadzany na nowo, właśnie jestem na etapie jego planowania. Przedtem pełno tutaj jeszcze prac remontowych.
Zakładam też sad, pierwsze drzewa są zadołowane, będą sadzone dopiero wiosną po przygotowaniu pola, teraz jest w ostrej skibie.

Ogród niby nowoczesny ale... 08:19, 01 gru 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
Magda pięknie masz co rośnie płożącego tam z prawej strony zdjęcia?

Aniu...sorki, że tyle musiałaś czekać na odpowiedz....to jałowiec golden carpet
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies