Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 22:37, 23 lut 2016

alinak napisał(a)
Sylwia, ten rok powinien już pokazać efekty nasadzeń.
Ciekawa jestem nowych obrzeży.
Sposób o którym ci pisałam wymyśliłam na szybko w tamtym roku jak siałam 2 razy fasolkę szparagową.
Pierwsza wzeszła połowa wysianej, drugi wysiew znacznie gęstszy wyszedł. Teraz spróbuję też z koprem i marchewką .kopie rowek, wykładam papierem toaletowym, kropie delikatnie z węża,wysiewam , zawijam i zakopuję.Tonący brzytwy się chwyta, a moja walka z nornicami toczy się na wielu frontach.[/quoteU mnie szkodników od groma i tych podziemnych i takich z długimi uszami.......cóż zrobić natura
Każdy pomysł dobry jak działa......ja z powodu nornic wszystkie cebulowe w doniczkach po kwiatkach sadzę i dopiero do ziemi......bo bym się żadnego tulipana czy krokusa nie doczekała nigdy
Sylvana 22:43, 23 lut 2016

Ja krokusiki posadziłam w tym roku w koszyczkach. Kupiłam w ogrodniczym i na razie chyba się sprawdzają, bo wszystko wyszło na gęsto. Koszt to chyba 2 czy 3 zł i spokój....a poza tym łatwo wykopać i wielokrotnego użytku
sylwia_slomc... 23:00, 23 lut 2016

Sylvana napisał(a)
Ja krokusiki posadziłam w tym roku w koszyczkach. Kupiłam w ogrodniczym i na razie chyba się sprawdzają, bo wszystko wyszło na gęsto. Koszt to chyba 2 czy 3 zł i spokój....a poza tym łatwo wykopać i wielokrotnego użytku

Nie chcę Cię zmartwić , ale mojej mamie poprzegryzały koszyki, a kilka razy wlazły od góry.......dlatego używam w tym celu doniczek.....zagrożenie mniejsze
katel 23:21, 23 lut 2016

Teraz śnieg u Was? Pogoda w tym roku oszalała , żeby tylko przymrozki większe nie wyskoczyły.
Sylvana 23:34, 23 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie chcę Cię zmartwić , ale mojej mamie poprzegryzały koszyki, a kilka razy wlazły od góry.......dlatego używam w tym celu doniczek.....zagrożenie mniejsze

Na razie jest okej...może nie mam nornic....kret tego nie rusza, a wiem że przechodził obok
Sylvana 23:37, 23 lut 2016

Jak u Was dziś śnieg to jutro pewnie do mnie przywędruje....a dziś poszłam na obchód i nawet brunera już ma listki...wszystko szlag trafi w tym roku.... buuu
Chyba.....że.....u Was się cały wypadał i do mnie nie przyjdzie
sylwia_slomc... 10:08, 24 lut 2016

katel napisał(a)
Teraz śnieg u Was? Pogoda w tym roku oszalała , żeby tylko przymrozki większe nie wyskoczyły.

No oszalała teraz piękne słońce i już po śniegu ani śladu, ale zimno choć bez mrozu na razie
sylwia_slomc... 10:10, 24 lut 2016

Sylvana napisał(a)
Jak u Was dziś śnieg to jutro pewnie do mnie przywędruje....a dziś poszłam na obchód i nawet brunera już ma listki...wszystko szlag trafi w tym roku.... buuu
Chyba.....że.....u Was się cały wypadał i do mnie nie przyjdzie

Moja brunera jeszcze ani śladu liści nie ma, ale patrzyłam w sobotę to może się okazać , że dziś już jakieś jednak wyszły
anabuko1 19:11, 24 lut 2016

o kurcze śniegu, to ja nie chcę
Ale jak wy juz macie, to i do mnie może przyjść.
a ja już wiosnę dzisiaj z kolorkami w ogrodzie zobaczyłam,i po co śnieg
sylwia_slomc... 19:20, 24 lut 2016

Dzisiaj na zmianę było cudne słonko z chmurami i śniegiem , ale mrozu nie było
Udało mi się nawet pomalować ławkę w szałasie