Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hortensjada 06:23, 24 lis 2015

Do góry
bozga napisał(a)

Muszę poszperać w fotkach, nie ona w tym roku była przedmiotem moich westchnień

pampasówka stoi jeszcze dzisiaj przed garażem ale jutro na pewno ją schowam, tylko muszę co nieco poprzesuwać

Niustannie podziwiam i zazdraszczam pozytywnie. Swoje 2 nowe wsadzilam w grunt,, ryzyk fizyk, najwyzej moze opatule, pozdrawiam Boźenko.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:19, 24 lis 2015

Do góry
Basilikum napisał(a)

Lissie zasnela panciowi za plecami sama slodycz

No cudnie i zdrowo dla pańcia
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 06:13, 24 lis 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Choć jesień mnie przygnębia nadejściem zimy, to taką uwielbiam

Dawno nie bylam, ale jestem i podziwiam kolory berberysow i tawul, pieknie sie rozroslo, wyglada magicznie
Te 140 hiacyntow, to bardzo duzo, bo i cebula duza do sadzenia, na pweno zdazysz, ma byc jeszcze na plusie, sama mam z 30 zonkili jeszcze. Pozdrawiam. Chlopcow milo bylo zobaczyc ponownie, wyrosli
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 05:47, 24 lis 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)

To dalia odm. Franz Kafka.
Wiosną ma bardziej fioletowy kolor, pod koniec lata od upałów straciła swój piękny odcień, kwiaty były bardziej różowe. Zobacz, jaka róznica w kolorze.

Pieknosć...ale i malwy mnie zaskoczyly, nietypowe.
Lawendowy zawrót głowy 05:30, 24 lis 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
na tarasie pusto wysprzatane ...

Jak w bombonierce
Widze, ze mlode trawy tez w warkocz zaplecione
Gratki na 1000
Rozpoznawanie bylin 02:00, 24 lis 2015

Do góry
Wie ktoś co to mi wyrosło?

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 01:58, 24 lis 2015

Do góry
Ktoś wie co to? Wyrosło takie:

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 01:58, 24 lis 2015

Do góry
W moim lesie już poza igłami niemal nic nie widać. Kwiatów nie ma, ale grzybki wyrosły

No dobra, jest jeden kwiatek - gęsiówka zakwitła

Jesiennie:

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:02, 23 lis 2015

Do góry
Oj, jak to się stało, ze nie widziałam waszych powiadomień?

Dzięki wszystkim za odwiedziny i miłe słowa.
Marchewka w tym roku marna, mała. Dokupiłam trochę na rynku i zadołowali chłopaki.
Co słychać? Jak śnieg pruszy
W sobotę posadziłam 140 hiacyntów w dwóch odcieniach niebieskiego. W piątek znalazłam, bo już nawet zastanawiałam się czy nie mam zwidów co do ich kupna. Znalazłam... w... kartonie ze słoikami dociśniętym drugim kartonem ze słoikami. Tak w ogóle to myślałam, że mam ich 80 szt. No miłe rozczarowanie.
Ale zostałam jeszcze z reklamóweczką czosnków. Liczę, że jeszcze zdążę posadzić. A jak nie, to mam ziemię przyniesioną do piwnicy i w razie W posadzę do doniczek. Zadołowałam wszystkie roślinki czekające bez końca na stworzenie nowej rabaty. Susza nie pozwoliła do późnej jesieni nic zadziałać. Trudno, już przebolałam.

Pozdrawiam serdecznie.
Jak wyjdą krokusy, pewnie wstawię jakieś zdjęcia,bo teraz nie ma co. Mam jedno takie tylko - rozmnożone stożki

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 22:48, 23 lis 2015

Do góry

Nasiona tej byliny kwitnącej na biało ci dołoże, długo kwitnie, tylko nie znam jej nazwy.Jutro wysyłam.
pozdrawiam.
Ja i mój ogródek, a może ogród 22:42, 23 lis 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Może mi coś doradzicie

mam taki pomysł, co wy na to, żeby tak wsadzić lawendę, cały taki pas lawendy na żwirku ??????

przyszłam z rewizytą się przywitać Co do rad to radzę posłuchać doświadczonych ogrodników ja będę tylko spokojnie podglądać i czerpać inspiracje na przyszłość
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:40, 23 lis 2015

Do góry
Miruś! Sparafrazuję mistrza - Wielką mi uczyniłaś radość w sercu moim!

Nieźle Tobie wychodzi wierszowanie, ujawniaj się częściej.
Moje wierszyki bez ładu i składu, bez kanonów, i nazw sonetowych, ale skoro tu umilają strony, to z "pychy grafomańskiej" ośmielam się zamieszczać. Chyba, że szefowa powie Hanuś dość.

Dziękuję serdecznie wszystkim cierpliwym, łakomym słowa serdecznego i uwagi osobistej. Każdy tu jest ważny, ale musicie wybaczyć, że nie u wszystkich bywam. Może zimą trochę nadgonię, z naciskiem na "trochę".

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 22:34, 23 lis 2015

Do góry
Basilikum napisał(a)

Lissie zasnela panciowi za plecami sama slodycz

cudna trikolorka hahaha moja kotka też zawsze szuka "piecyka" - ot, choćby Panci na szyi
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 22:32, 23 lis 2015

Do góry
Basilikum napisał(a)
Pokaze Wam kawalek mojego podworka.

To jest od strony wjazdu. Czyli kazdy kto mnie chce odwiedzic najpierw dostaje taki widok.

Ten budynek, ktory na zdjeciu wydaje sie najwiekszy to garaz. Po prawej stronie tego garazu jest tak

Po lewej stronie rosna pomidory.

W planie jest ogrodzenie tego malego skrawka i zrobienie bramy wjazdowej. Brama juz jest, lezy przed pomidorami i psuje widok Zostaje nam kupic plot i to wszystko zainstalowac. Plot i brama beda tuz za skrzynka pocztowa. Tej instalacji z owieczka i doniczkami nie bedzie widac od drogi.
Plot bedzie prawie taki, czyli cos w tym stylu.

ślicznie tu u ciebie i tak czysciutko wpadam z rewizytą i cieszę oczy

Nie mam jeszcze pomysli co przed tym plotem posadzic. Za bardzo go nie chce zaslaniac, bo ladny bedzie wiec wysokie rosliny najwyzej dwie, trzy.
Na poczatku chcialam tam skrzynie, bo blisko do studni ale z drugiej strony to taka wizytowka tuz przy wjezdzie wiec zdecydowalam sie na skrzynie i caly warzywiniak z tylu domu.
Moja działka na Dębowym Lesie 22:27, 23 lis 2015

Do góry
i takie tam różane wspomnienia na dobranoc
LO

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies