Witam wiem, wiem oglądałam ..... Marzenia się spełniają Pięknie no i ten szklany budynek ! w czarnym moim ulubionym kolorze ! Miałam w tym roku z Wrocławiem wpaść na kawusię no ale ..... nie dziś to kiedyś.... Ten rok trochę trudny bo latorośl miał egzaminy, teraz czekamy na wyrok dostania się do LO Pozdrawiammmmmmmm
Może za gęsto była posiana i to normalne, że zgnije ten nadmiar bo nie ma po prostu miejsca na krzewienie się.
Nawóz jest nierównomiernie rozsypany, stąd te plamy żółte, albo spalony.
Co robić, nic nie nawozić, wygrabić, potem wyżej kosić i czekać. Idą upały,, podlewać. W tym roku
pogoda jest nieprzewidywalna, albo leje albo skwar.
W tak ważnej dla roślin sprawie trzeba atakować, bo ludzie myślą że to nieistotne i przed dobro roślin przedkładają własną wygodę. Tuje nie lubią kamieni, żadnych kamieni, nieważny odczyn, ważne zamulenie z kamieni powstaje i zasklepia glebę.
Tuje lubią przekompostowaną korę sosnową.
Przepraszam za zbyt mocne sformułowania, ale na pocz. drogi ogrodniczej ważne jest zrozumienie procesów obiegu materii organicznej w przyrodzie
Dziękuję za odwiedziny. Przy okazji pozwolę sobie podpytać o sprawy projektowe
Na północy działki wzdłuż ogrodzenia mam zostawiony pas na nasadzenia szer 65-70cm. Chciałabym zamknąć działkę żywopłotem (myślałam o cisach) ale brakuje mi tu czegoś wysokiego. Czy dobrym pomysłem jest posadzenie tu 3 szt drzewa jarząb Autumn Spire? Drzewa pojawiają się w południowej czesci działki a część z domem same niskie rosliny ze względu na bardzo mało miejsca