Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Postawić trawkę nad i... 20:21, 17 mar 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)
Agusia donice super koffam ciemierniki .. A wianek sama zmontowałaś ????? Cudo normalnie
Buziam

...niestety...kupiłam wianek na giełdzie w Tychach tez je koffam
Postawić trawkę nad i... 20:14, 17 mar 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
pospacerowałam chwilkę po Twoim wiosennym ogrodzie...ale masz elegancko a donice i wianek cud-malina

...Ewuś, ja byłam u Ciebie i widziałam porządki u mnie wygląda to bardzo podobnie
Wilcza Góra 09:00, 17 mar 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Nie masz ochoty na zrobienie mi równie gustownej fryzurki, jak tej limce? Fotka idealna dla wszystkich, którzy pytają, jak je ciąć
tyle, że to starsze już egzemplarze...środkowe gałązki tnę wyżej, a boczne niżej, dzięki temu mam "kaskadę" sztywno stojących kwiatów, wysokich od środka, do ułożonych niżej po bokach - takie kwitnące od góry, do dołu jajko ... to w nawiązaniu do nadchodzących wielkanocnych klimatów

pierwszy wianek (na prezent) już zrobiłam

Miejsko & sielsko 21:54, 16 mar 2015

Do góry
Jajca som? Nikt ich nie buchnął? Wianek cudny, jestem zawstydzona!
Grembosiowo 18:45, 16 mar 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Ja siewki podlewam strzykawką z igłą do robienia zastrzyków. Dozujesz kropelki pod roślinki.
Moja koleżanka nornice przegnała włosami. Trzeba poprosić zaprzyjaźniona fryzjerkę żeby niemyte włoski zbierała. Wianek przepiękny
Pozdrawiam

Ewa, dzięki za dobre rady
Część stipy przełożyłam do niższych przejrzystych pojemników, jeszcze były za słabe na pikowanie, będę więc podlewała strzykawką.

Z tymi włosami na nornice też już słyszałam, tylko to może być problem, bo moja fryzjerka pracuje tylko na włosach umytych... popytam może u innych.

Na domiar złego, tam gdzie nornice, zaczęły buszować krety, już mi parę roślin wykopały. Na razie nie będę z nimi walczyć, bo kopią w rabatach, ale jak mi zaczną robić kopce na trawniku, to się mocno na nie pogniewam! W zeszłym roku trawnik zostawiły w spokoju, ryły na rabatach...

Edit:
Z kretami nie będę walczyć, nawet na trawniku...
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 15:50, 16 mar 2015

Do góry
Dekoracje donicowe cudne - jak zzawsze z resztą
W to odpoczywanie z nogami i kaloszkami do góry to nie bardzo wierzę.... Wiem jak to jest, co sie przysiadzie żeby odpocząć to juz człowiek widzi cos na rabacie do poprawienia, cos go wnerwia albo cos mu kolejnego po głowie chodzi i zrywa sie do pracy..., szczególnie teraz wiosna jak wyposzczony po zimie jest i łaknie tych ogródkowych prac...

Wiosna u ciebie super, widac na kazdym kroku, wianek tez ładny - a ja w tym roku tez postawiłam na stokrotki, zasadziłam w donicy przed wejsciem z nadzieją że nie zmarzną - u nas jednak zimniej niz u was jeszce jest, byłam teraz tydzien u dzieci we Wrocku i mam porównanie, wegetacja o 2 tygodnie do przodu conajmniej w porównaniu do centralnej Polski.

Buziaki zostawiam i czekam na dalsze wiosenne fotki !
p.s. M. rosnie jak na drożdżach
Postawić trawkę nad i... 14:54, 16 mar 2015

Do góry
Agusia donice super koffam ciemierniki .. A wianek sama zmontowałaś ????? Cudo normalnie
Buziam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:02, 16 mar 2015

Do góry
Energetyczny wianek plus bąbelki na rozpoczęcie sezonu, wspaniale.
Pozdrawiam i życzę jak najwięcej wiosennego słoneczka.
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:24, 15 mar 2015

Do góry
Wianek wiosenny już widzę jest Azalie w donicach pięknie się prezentują
Pozdrawiam
Grembosiowo 21:11, 14 mar 2015

Do góry
Ja siewki podlewam strzykawką z igłą do robienia zastrzyków. Dozujesz kropelki pod roślinki.
Moja koleżanka nornice przegnała włosami. Trzeba poprosić zaprzyjaźniona fryzjerkę żeby niemyte włoski zbierała. Wianek przepiękny
Pozdrawiam
Grembosiowo 20:45, 14 mar 2015

Do góry
Wianek cudny .
Grembosiowo 20:35, 14 mar 2015

Do góry
Piękny serduszkowy wianek. Życzę ogrodowych sukcesów w nowym sezonie.
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:35, 14 mar 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Właśnie zrobiłam świeżutki wianuszek wiosenny.

Wianek prześliczny, zdolna jesteś kobitko, a te aniołki na komodzie.....Zazdroszczę smaku i umiejętności komponowania.
U nas znowu pada, jest zimno i ponuro.
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:55, 14 mar 2015

Do góry
Dorotko, pięknie jak zawsze! Wianek cudny! Pozdrawiam.
Postawić trawkę nad i... 15:16, 13 mar 2015

Do góry
pospacerowałam chwilkę po Twoim wiosennym ogrodzie...ale masz elegancko a donice i wianek cud-malina
Na Francuskiej 09:13, 13 mar 2015

Do góry
ela_z napisał(a)
Jakie zmiany Kanciki eleganckie, wiosenne kompozycje i wianek super

Elu, zmiany muszą być. Ja muszę ciągle coś zmieniać Ale bardzo mnie to cieszy i napędza do działania.
Namawiam jeszcze eMa na małą ławeczkę. Wstępnie mam 2 miejsca wybrane, ale pewnie jak już będę ją mieć, będę biegać po całym ogródku i ustawiać w nowe miejsca.
Och, jak ja Kocham wiosnę
Na Francuskiej 21:57, 12 mar 2015

Do góry
Jakie zmiany Kanciki eleganckie, wiosenne kompozycje i wianek super
Na Francuskiej 13:59, 12 mar 2015

Do góry
Wiosenne kompozycje w koszyczkach i wianek- nie mogło go u mnie zabraknąć, odkąd mam Ogrodowisko

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:07, 11 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Jeszcze muszę się wyżalić

Pojechałem dzisiaj na giełde do Cz-wy i dawno się tak nie zbulwersowałem. Wybór doniczkowych, prymulek beznadziejny, ale to jest nic. Ja wiem, że giełdy skierowane są przedewszystkim do sprzedaży hurtowej, ale od tego są karteczki "Sprzedaż tylko hurtowa" lub "Detal +30%" ale jeden sklep do którego miałem całą listę co chce kupić na 2 wianki wystawił sobie wielkie żółte tabliczki przed wyjściem z napisem "STOP Detalisto zakaz wstępu" normalnie jak na psa .
Tyle z tego wyszło, że wianek zrobiłem jeden na dodatek beznadziejny i żadnych kwiatków na podwórku nie będzie.

Jedyny plus taki, że portfel zachował zawartość

Zgadza się prymulek jest mało ale cebulowych sporo. Karteczki nie wiedziałem, ciekawe który sklep coś takiego wywiesił. A ja dziś po Olsztynie biegałem.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:39, 11 mar 2015

Do góry
Jeszcze muszę się wyżalić

Pojechałem dzisiaj na giełde do Cz-wy i dawno się tak nie zbulwersowałem. Wybór doniczkowych, prymulek beznadziejny, ale to jest nic. Ja wiem, że giełdy skierowane są przedewszystkim do sprzedaży hurtowej, ale od tego są karteczki "Sprzedaż tylko hurtowa" lub "Detal +30%" ale jeden sklep do którego miałem całą listę co chce kupić na 2 wianki wystawił sobie wielkie żółte tabliczki przed wyjściem z napisem "STOP Detalisto zakaz wstępu" normalnie jak na psa .
Tyle z tego wyszło, że wianek zrobiłem jeden na dodatek beznadziejny i żadnych kwiatków na podwórku nie będzie.

Jedyny plus taki, że portfel zachował zawartość

Mam za to uchwycone pierwsze krokusiki:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies