Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Francuskiej

Na Francuskiej

Magdalenka 20:33, 23 lut 2015

Karolinek napisał(a)

To ja chyba za bardzo się pospieszyłam. Ostatnio wszystko wyzbierałam z rabat, jedynie stroisz na wrzosach został.
Co do Twojej rabaty, to jak najbardziej hortensje i rozchodniki wśród traw. Super!
Życzę Ci szybkiego nadejścia wiosny

Też bym już wszystko posprzątała, ale codziennie zaglądam na kalendarz, a tam LUTY Ale jeszcze troszkę, troszeczkę i będzie marzec, wiosna w kalendarzu i w powietrzu, taka upragniona, najprawdziwsza
Pojedziemy z eM do kompostowni: tona kompostu kosztuje 55 zł Kupię tego sporo i wysypię w całym ogrodzie A roślinki odwdzięczą mi się za to pięknym wzrostem
Magdalenka 20:35, 23 lut 2015

Enya73 napisał(a)

To w jakiej części Śląska mieszkasz, że już mogłaś w ogrodzie podziałać? U mnie w ogrodzie jeszcze śnieg leży, tak więc zazdroszczę tej wiosny . Pozdrawiam

P.s. stipa sama się rozsiewa, tak więc na pewno znajdziesz w swoim ogrodzie kilka młodych siewek, które na wiosnę i lato szybko się rozrosną.

Anito, SRC- blisko mam do woj. opolskiego, jakieś 15 km.
Co do stipy, mam nadzieję, że się rozsiała w ogrodzie, bo chcę ją podarować kilku osobom.
Miło, że zajrzałaś
yolka 19:51, 03 mar 2015

Wpadłam, żeby Ci powiedzieć, że u siebie napisałam o wiciokrzewie, a tu impeza z okazji 100. Gratulacje, A teraz pospaceruję po Twoim zielonym królestwie
yolka 20:09, 03 mar 2015

Przebiegłam po Twoim ogrodzie, przepięknie komponujesz rośliny, również te kwitnące, wspaniałe, Spodobały mi się czerwone fotele i góry w Austrii. O ciachu nie wspomnę...Będę zaglądać
Magdalenka 11:56, 12 mar 2015

Jolu, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Staram się jak tylko mogę, aby mój ogródek cieszył mnie i moich bliskich. A jeśli jeszcze ktoś powie/ napisze miłe słowo o efektach moich poczynań, to dopiero miód na moje serce.
Jeszcze raz bardzo dziękuję.
Magdalenka 12:43, 12 mar 2015

Jak już wcześniej pisałam, powoli szykuję się do małych zmian w ogródku. Jak tylko pogoda i zdrowie pozwalają, idę do mojego królestwa i działam. Ostatnio wytyczałam nowy kształt rabat- będzie bardziej okrągło. Musiałam zerwać darń- trochę z tym roboty, ale już mi się efekt podoba. Nie wiem tylko, co zrobić z kostką granitową na obrzeżach- chyba mi zabraknie po zmianach kształtu rabat. Zastanawiamy się z eM, czy pozbyć się jej całkowicie, ale nie wiemy na co ją przeznaczyć. No cóż, okaże się w czasie co z tym zrobić.
Oto moje poczynania:

Agatan24 12:51, 12 mar 2015

Ale ładne kanciki wyszły Będzie pięknie
Magdalenka 13:50, 12 mar 2015

Agatan24 napisał(a)
Ale ładne kanciki wyszły Będzie pięknie

Dziękuję Agato Też mi się podobają.
Zostaje jeszcze przekopanie ziemi, wymieszanie jej z kompostem, a wcześniej usunięcie zaprawy spod kostki...tyle jej tam nasypali, że nie chce mi się o tym nawet myśleć.
Zapraszam jeszcze, mam nadzieję, że osiągnę zamierzony efekt.
Magdalenka 13:54, 12 mar 2015

To jeszcze pokażę moją wiosnę- zaszczyciła mnie swoją obecnością 2 dni temu Teraz to nawet nie chce się wystawiać nosa za drzwi.

Magdalenka 13:59, 12 mar 2015

Wiosenne kompozycje w koszyczkach i wianek- nie mogło go u mnie zabraknąć, odkąd mam Ogrodowisko