Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grembosiowo

Grembosiowo

Joaska 23:19, 14 mar 2015

włosy na nornice - zanotowane na razie problemu nie mam ale warto wiedzieć.
grembosia 18:45, 16 mar 2015

ewsyg napisał(a)
Ja siewki podlewam strzykawką z igłą do robienia zastrzyków. Dozujesz kropelki pod roślinki.
Moja koleżanka nornice przegnała włosami. Trzeba poprosić zaprzyjaźniona fryzjerkę żeby niemyte włoski zbierała. Wianek przepiękny
Pozdrawiam

Ewa, dzięki za dobre rady
Część stipy przełożyłam do niższych przejrzystych pojemników, jeszcze były za słabe na pikowanie, będę więc podlewała strzykawką.

Z tymi włosami na nornice też już słyszałam, tylko to może być problem, bo moja fryzjerka pracuje tylko na włosach umytych... popytam może u innych.

Na domiar złego, tam gdzie nornice, zaczęły buszować krety, już mi parę roślin wykopały. Na razie nie będę z nimi walczyć, bo kopią w rabatach, ale jak mi zaczną robić kopce na trawniku, to się mocno na nie pogniewam! W zeszłym roku trawnik zostawiły w spokoju, ryły na rabatach...

Edit:
Z kretami nie będę walczyć, nawet na trawniku...
grembosia 18:48, 16 mar 2015

Dzisiaj przycięłam część lawendy i posadziłam karmnik ościsły przy kompostowniku. Było całkiem ciepło, ale wiało tak, że głowę chciało urwać, więc trzeba było uciekać do domu.
popcorn 18:56, 16 mar 2015

U nas tez wialo okrutnie, a jak sie slonko schowalo, to zmarzlam pozdrawiam serdecznie!
grembosia 19:00, 16 mar 2015

Podlałam też RH Florovitem do kwaśnolubnych i zuważyłam, że coś złego dzieje się z RH Roseum Elegans. Coś go podżera i ma brązowe plamy na brzegach liści. Pozostałe Cunninhams White (szt.8) wyglądają dobrze. Laurowiśnię też coś podżera...
Muszę poprosić Bogdzię o pomoc.
grembosia 19:09, 16 mar 2015

Link do mnie zrobił się nieaktywny...
Czy Wy go widzicie?
Nie zmieniałam żadnych ustawień...
ewsyg 19:15, 16 mar 2015

Widać go, ale jest nieaktywny.

Oby to nie były opuchlaki
Bogdzia 19:18, 16 mar 2015

Na pierwszym zdjeciu niestety uszkodzony przez opuchlaki , musisz z nimi powalczyc a na drugim ale oparzenia słoneczne albo mrozowe . Tym sie nie przejmuj bo i tak nic zrobic nie możesz ale na opuchlaki trzeba cos zastosowac. Jest wątek o nich , zajrzyj. Ja bym koniecznie jeszcze opryskała tego pierwszego mieszanką kwasnych nawozów bo te doglebowe wolno działają a dolistne duzo szybciej.Ja stosuję mieszanke tych trzech.

Mala_Mi 19:21, 16 mar 2015

RH to opuchlaki... takie misterne koronki dziergają.. i nikt inny...

Właśnie przyleciałam napisać ,byś poprawiła link w podpisie bo nie działa. Coś się znaczek wykasował... moim zdaniem brakuje na końcu [/url]
grembosia 19:56, 16 mar 2015

Nie wiem, co się dzieje, na moim profilu wszystko w porządku, a tu się nie wyświetla, nic wcześniej nie zmieniałam...
Aż mnie głowa rozbolała, i jeszcze diagnoza- opuchlaki Mam i ja...